Ezért fogjuk meg egymás kezét egy kapcsolatban

Ha megérinted egy olyan ember kezét, akit szeretsz és akiben megbízol, máris jobban érzed magad. De vajon miért alakult ez így?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért fogjuk meg egymás kezét egy kapcsolatban

Nem, a válasz nem annyira egyszerű, hogy „hát azért, mert szeretjük egymást!”. Ez persze nyilvánvaló, de ezen felül is vannak okai annak, hogy egy pár kézenfogva sétálgat az utcán. Az amerikai Cosmónak minderről Belynder Walia pszichoterapeuta beszélt bővebben, így most végre számodra is kiderül a valódi ok.

Ho-ho-hormonok

A nyilvánvaló tényen túl, hogy – főleg egy kapcsolat elején – nehéz leszakadni a másikról, azért is esik jól, mert az érintés oxitocint termel, ezt pedig több tanulmány is kimutatta. Az oxitocin egy olyan hormon, aminek segítségével könnyen kialakul a kötődés és a bizalom, nem véletlen, hogy ugyanez a hormon termelődik szüléskor is.

Szinkronban a szerelmeddel

De nemcsak a hormontermelés miatt akarjuk megfogni a szerelmünk kezét. Képzeld, így ugyanis szinkronba kerülünk a másikkal, méghozzá annyira, hogy kézfogáskor a légzésünk is összehangolódik.

Régi ügy

A kisbabák már eleve úgy születnek, hogy automatikusan, pontosabban reflexszerűen rámarkolnak az anyukájuk ujjára, vagyis rögtön meg akarják érinteni a másik kezét. Ez később sem változik, hiszen a gyerekek a biztonságot keresik, a szülők pedig biztonságban akarják tudni a gyereket, tehát kölcsönösen fejlődik a dolog.

Címkék: kapcsolat kezfogas magyarázat párkapcsolat szerelem tudomány

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

Nem is gondolnád, de egy hétköznapi szexpózi is végződhet brutális sérüléssel!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?