Ilyen hatással van a páros masszázs a kapcsolatotokra

Idén Valentin napon mindenképpen próbáljátok ki!

Ilyen hatással van a páros masszázs a kapcsolatotokra

Egy finom csoki, egy pohár vörös bor és egy érzéki masszázs – nincs is ennél jobb ajándék Valentin napra! Egy páros masszázs ráadásul nem csak a testi és lelki egészségedre van jó hatással, de szakértők szerint pozitívan hat a párkapcsolatodra is.

Dana McNeil párterapeuta a Popsugarnak mesélt arról, hogy amikor mindkettőtöket egyszerre masszíroznak, akkor olyan energiák szabadulnak fel a testetekben, amiket egyébként a rohanó hétköznapokban elnyomtok magukban. Masszázs közben lelassul a pulzus, ellazul a test, a szorongó gondolatok elillannak, és egy rendkívül mély, intim nyugalmat élsz át. A masszázs okozta stresszmentes állapot pedig lehetővé teszi, hogy a kezelés után érzelmileg is sokkal jobban megnyílj a másiknak.

Amanda Berman masszázs-terapeuta azt is hozzáteszi, hogy masszázs során endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a testedben, miközben a kortizol, vagyis stresszhormon szintje lecsökken. Mindez pedig nem csak a sztessz-szintedre van jó hatással, de gyógyír jelenhett a depresszióra és a szorongásra is.

A tökéletes hatás érdekében a terapeuta azt javasolja, hogy a páros masszázs legalább 60 percig tartson. A masszázs típusára vonatkozóan viszont nincs kikötés, mindenki választhat olyat, ami a legjobban esne neki, a svédmasszázstól kezdve egészen a lávaköves masszázsig. A lényeg, hogy együtt legyeteket, ellazuljatok és meglátjátok majd, hogy a kezelés után a korábbinál is bensőségesebb kapcsolatotok lehet.

via GIPHY

Még több

Szex-Szerelem