Ennyi ideig leszel együtt a tinderes pasiddal a tudomány szerint

Nem semmi, ami kiderült az online társkeresésről.

Ennyi ideig leszel együtt a tinderes pasiddal a tudomány szerint

Az elmúlt években már szinte egyáltalán nem menő hagyományos módon ismerkedni, mindenki randi oldalakra és appokra regisztrál. Az egyik legnépszerűbb ilyen alkalmazás a Tinder, amit nyilván be sem kell mutatnunk neked, hiszen úgyis ismered. Bár a kezdetekkor még rossz volt a híre a sok egyéjszakás kalandra vadászó felhasználó miatt, de mára azért sokat változott, hiszen egyre többen hoznak létre azért profilt, hogy rátaláljanak a nagy Ő-re. A kérdés már csak az, hogy komolyan van esélye egy olyan kapcsolatnak, ami a világhálón alakul ki?

Tinderről örökké?

Két közgazdász kutatása nemrégiben végre megválaszolta ezt az izgalmas kérdést. Philipp Hergovich a Bécsi Egyetemről és Josué Ortega Center for European Economic Research-től tudományos módszerekkel vizsgálta meg a tinderes szerelmeket. Az eredményeik szerint ezek a kapcsolatok jobban működnek az esküvő után, mint azok, amik hagyományos úton születtek, például egy munkahelyen vagy egy közös baráton keresztül.

Nem az ő kutatásuk az egyetlen, ami hasonló eredményre jutott. Korábban John T. Cacioppo a Chicagói Egyetem pszichológusa 19 ezer házaspárt vizsgált, legnagyobb meglepetésére pedig azt találta, azok, akik online ismerkedtek meg, sokkal elégedettebbek a házasságukkal és sokkal kevésbé foglalkoztatja őket a válás lehetősége.

A fentiek értelmében tehát tudományosan annak van a legnagyobb esélye, hogy a Tinderen ismered meg azt a pasit, akivel majd le szeretnéd élni az életed. Szóval irány az app és húzd jobbra!

Még több

Szex-Szerelem