Minden, amit tudnod kell a szexről a koronavírus alatt

Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod.

Minden, amit tudnod kell a szexről a koronavírus alatt

Bár már több, mint két hete karanténban vagy, (ha megteheted) home office-ból dolgozol, tartod a távolságot az emberektől és minden más óvintézkedésre is odafigyelsz...De az élet egyéb területeivel kapcsolatban is felmerülhetnek benned kérdések. Például, hogy vajon milyen a biztonságos szex a járvány alatt? Vagy, hogy mire kell odafigyelned a hálóban? És egyáltalán: szabad-e hancúrozni, amíg tart a koronavírus-para? Összeszedtünk mindent, amit ezzel kapcsolatban tudnod kell!

1. Ne csodálkozz, ha esetleg kevésbé kívánod a szexet mostanában. A traumatikus események ugyanis a kutatások szerint csökkentik az emberek libidóját.

2. Ugyanakkor az is igaz, hogy ha mégis lefekszel valakivel, nagyobb eséllyel vállalsz kockázatot, például offolod a védekezést. Amiről tudjuk, hogy nem egy jó ötlet…

via GIPHY

3. Hogy a biztonságos szex fogalma mostanra megváltozott-e, egyelőre nem lehet biztosan tudni. Az tuti, hogy ugyanúgy elkaphatod a szexuális úton terjedő betegségeket, de a COVID-19 feltehetőleg nem tartozik közéjük. Mivel azt cseppfertőzéssel kaphatod el.

4. A karantén lényege, hogy csak a veled egy háztartásban élőkkel érintkezhetsz, vagyis ha most épp szingli vagy, van egy rossz hírünk: egy darabig szexmentességet kell fogadnod...De nézd a jó oldalát: az online pasizásba azért még belevághatsz!

via GIPHY

5. A pasiddal élsz? Szuper, akkor mindent bele! Viszont ha egyikőtök megbetegszik, szüneteltessétek a hancúrozást. Sőt, ha meg tudjátok oldani, költözzetek külön szobába, ne osztozkodjatok egy fürdőn. És ami a legfontosabb, hogy legalább 14 napon át tartsatok egymástól minimum két méter távolságot, és gyakrabban takarítsátok a ház felületeit, hogy még véletlenül se fertőzzétek meg egymást.

6. Ha esetleg mégis úgy döntenétek, hogy a fertőzés ellenére is összebújtok (ha egyáltalán annak, amelyikőtök elkapta, van elég energiája hozzá), akkor közvetlenül szex előtt és után azonnal zuhanyozzatok le alaposan és használjatok óvszert. Bár ez sem garantálja, hogy nem adjátok át egymásnak a vírust.

via GIPHY

7. Sajnos a szexuális úton terjedő betegségeket sem most a legalkalmasabb teszteltetni, mivel a kórházak, klinikák totál leterheltek. Szóval kevés az eszközük egyáltalán a mintavételre, de az eredményeket is extra lassan kapnád meg!

8. Szingli vagy, egyedül egy lakásban, és még a szexjátékokat is leértékelték mostanában? Egyértelműnek tűnik a döntés, hogy beruházz egy új, műanyag cimborára. Ez tényleg nem rossz ötlet, néhány dologra viszont ezúttal is figyelned kell. Online rendelj, érintkezésmentes kiszállítással. És mivel a kartonon 24 óráig megél a koronavírus, vagy hagyd szellőzni egy egész napig a csomagot, vagy fertőtlenítsd és dobd ki, majd moss alaposan kezet.

Még több

Szex-Szerelem