Ilyen érzés egy házas ember szeretőjének lenni karantén alatt

Mielőtt gyorsan elítélnéd, azért olvasd el a sztoriját.

Ilyen érzés egy házas ember szeretőjének lenni karantén alatt

Egy elvált, szingli anyuka a The Guardiannek írta meg név nélkül, milyen nehéz heteken van túl, mióta kitört a koronavírus járvány: nem találkozhat ugyanis a pasijával, sőt, naponta csak egyszer tudnak beszélni. Hogy miért? Mert Leo (ezt az álnevet adta vallomásában a barátjának) valójában házas, és most a feleségével és két gyerekével van egy karanténban.

A szeretők tavaly nyáron találkoztak egy irodalmi fesztiválon, és miután mindketten írók, elég hamar megtalálták a közös hangot. „Nem mondanám, hogy szerelem volt első látásra, de nagyon vonzott a személyisége. Mivel tudtam, hogy házas, ezért elköszöntem és azt hittem, nem látom többet. De két napra rá nagy meglepetésemre Leo rámírt a Facebookon, aztán az egyre hosszabb üzenetváltások végül telefonáláshoz vezettek. Néhány hónappal később beadtam a derekam és találkoztunk.– részletezte a nő a Guardian cikkében.

És ahogy az ilyen szitukban lenni szokott, „természetesen” Leo házassága is romokban van: 16 éves koruk óta vannak együtt a feleségével, és bár „Anonymus” elmondása szerint soha semmi rosszat nem mond róla, a nejével túlságosan elkényelmesedtek. Leo úgy érzi, hogy nem értékelik eléggé, és persze már egymáshoz sem érnek gyermekei anyjával. Nem érzem magam jól attól, hogy velem csalja a feleségét. Nem túl tisztességes, és a nő kedvesnek tűnik az elmondottak alapján. De nincs bűntudatom. Bár még nem találkoztam a feleséggel, Leo elmondta, hogy még csak párterápiára sem hajlandó menni.”

A pár úgy tervezi, hogy kivár négy évig, amíg Leo legkisebb gyereke is kirepül a családi fészekből (a vallomás írójának lánya már egyetemista), és csak ezután jönnek össze hivatalosan. Addig is rengetegszer találkoztak volna, míg közbe nem szólt a COVID-19. 

Kevesebb az intimitás, mivel csak a napi futásai során, az utcáról telefonálva tud felhívni, így a szerelmünket a pszichológiai támogatáson keresztül mutatjuk ki, meg azzal, hogy elképzeljük, milyen jó lesz újra találkozni. Leo egészséges, 40 éves, így nem aggódom érte: de ha mégis megtörténne a legrosszabb, nem tudom, kitől tudhatnám meg. Egyetlen barátjával találkoztam, az otthoni számát és a címét nem tudom. De úgy képzelem, hogy ha mégis erre kerülne a sor, én lennék az a nő a hosszú kabátban és napszemüvegben, aki a temető legszéléről figyel, mint a filmekben.”

De valójában nem a minimális kontaktus, vagy a folytonos rémképek a legrosszabb „Anonymus” szerint. Hanem az, hogy erőtlennek érzem magam, ami azért van, mert a kommunikációnk teljesen egyoldalú, hiszen én soha nem hívhatom őt fel. Csak várakozom, hogy megcsörrenjen a telefonom. De a korona-viszonyom megtanította, hogy tudok újra szeretni és szeretve lenni egy szörnyű szakítás után is.”

Még több

Szex-Szerelem