Gáz, ha az exed haverjával kavarsz vagy sem?

Kielemezzük a legkényesebb szitut, ami a baráti körben megtörténhet.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gáz, ha az exed haverjával kavarsz vagy sem?

A Google több mint 194 ezer találatot dob ki, ha rákeresel arra, hogy „összejönni az ex barátjával”. Nem véletlen, hogy sokan a neten próbálnak meg először tanácsot kérni, mert ez a topik olyan kínos, hogy még a legjobb barátnődnek is cikis felhozni. Arra viszont fogadni mernénk, hogy az Így jártam anyátokkal sorit nézve te is csak kapkodtad a fejed, hogy Robin a két barát közül Barney-t vagy Tedet választja-e, és hogy a fiúk hogyan meccselik le egymással, hogy mindketten odavannak a csajért. A sorozatban happy end lett a vége, de a valóságban egyáltalán nem olyan vicces és elfogadott összejönni az exed haverjával, mint a filmekben!

via GIPHY

Anda Csilla pszichológus szerint is „akkor jársz a legjobban, ha a maradék 3,5 milliárd férfira koncentrálsz”, mégis előfordulhat, hogy becsúszik a randi-képletbe az expasid barátja.

Futó kaland helyett

Szitu: „Dáviddal csak pár együtt töltött éjszakából állt a “kapcsolatunk”, de hálás vagyok a sorsnak, hogy összehozott minket, mert így ismerkedtem meg a barátjával, Attilával. Vele sokkal jobban passzolunk egymáshoz, és nagyon jól alakulnak köztünk a dolgok, de az exem még nem tud rólunk…” – Anna, 29

Ezt lépd: Ha tényleg nem volt komoly, ami az exed és közted történt, akkor nem kell aggódnod! Persze csak akkor, ha ő is túllépett rajtad. Ilyen esetben a fiúk meccseljék le egymás között, hogy összejöttetek, hiszen te nem kerültél olyan közel az exedhez, hogy neked kelljen. A nagy vallomás előtt azért várjatok néhány hetet, amíg betonbiztosak nem lesztek az érzéseitekben!

Ciki-faktor: 3/10

Rég elmúlt a múlt

Szitu: „Öt éve szakítottunk Tomival, és rég túl vagyunk egymáson, sőt azóta mindkettőnknek lett valakije. Történetesen én pont az egyik legjobb barátjával kavartam össze, de ennyi idővel később már nem olyan kellemetlen, ugye?” – Réka, 28

Ezt lépd: Teljesen mindegy, hogy az expasidnak már van barátnője, minden új megvilágításba kerül, ha a haverjáról van szó! Mivel esélyes, hogy mindannyian összefuttok a közös találkákon, ezért a „túl vagytok egymáson” részt erősen újra kell értelmeznetek!” – mondja a pszichológus. A távolság segít felejteni, de képzeld el, mi történik, amikor hosszú idő után megint egymásra néztek… Ha a régi érzelmek nem is lángolnak fel újra, az exed büszkesége mindenképp sérülni fog, amikor kiderül a dolog, mert úgy érzi majd, hogy a barátjának sikerült valami, ami neki nem… A legjobb, ha jegelitek a közös baráti köröket addig, amíg biztosak nem vagytok a kapcsolatotokban – és felkészültök a legrosszabb forgatókönyvre, hogy néhány barátság rámehet a szerelmetekre.

Ciki-faktor: 5/10

A hancúrpajtim lett

Szitu: „Egy buliban összegabalyodtam az exem haverjával, és mivel nem voltunk szomjasak, a hálómban ért véget az este. Kiderült, hogy fenomenális vele a szex! Azóta néha összejárunk Áronnal, mert az ágyban nagyon passzolunk, de egyikünk se tervez a másikkal komolyabban. Eddig titokban tartottuk, mert azért lenne cirkusz, ha kiderülne a baráti körben!” – Virág, 25

Ezt lépd: Ha lebuktok, a volt fiúd biztosan árulásnak érzi majd a dolgot, és a srácok barátsága sem valószínű, hogy túléli ezt a kis „kitérőt” – az nem érv, hogy csak szex és más semmi nincs köztetek! Át kell értékelnetek a helyzetet, hogy megéri-e néhány szexis éjszakáért kockára tenni egy barátságot. A válasz valószínűleg nem, így mindenki jobban jár, ha időben leálltok, és örökre a kettőtök titka marad, ami már megtörtént (a BFF-nek sem ér kikotyogni, mert amiről már kettőnél többen tudtok, az nem titok, hanem információ!).

Ciki-faktor: 8/10

Vigaszhaverból szerelem?

Szitu: „Nemrég szakítottam Bencével, a haverja Ákos viszont végig mellettem állt a nehéz helyzetben. Mindig meghallgatott, megértett, így kicsit túl közel is kerültünk egymáshoz. Most úgy érzem, ez már több, mint barátság…” – Noémi, 26

Ezt lépd: A tipikus vigaszpasi, aki jókor volt jó helyen – vagy inkább rosszkor rossz helyen. Tudjuk, hogy meg vagy zuhanva, és nagyon jólesik olyannal dumálni, aki mindkét oldalt ismeri. De ha túl leszel a szakítás fájdalmán, ez a pasi semmit sem fog jelenteni neked, miközben az ő barátságukat felborítod! Tedd fel a kérdést, hogy ha más körülmények között ismerkedtek meg, akkor is bejönne-e az exed haverja? Persze hogy nem! Jobb, ha elengeded ezt a szálat.

Ciki-faktor: 9/10

A legjobb barátja a Nagy Ő

Szitu: „Úgy érzem, Balázsban megtaláltam a Nagy Ő-t, fülig szerelmesek vagyunk egymásba és komolyan tervezzük a jövőt. Egy bökkenő van csak vele: az exem, Tibi legjobb barátjáról van szó, miközben Tibivel is 3 évig voltunk együtt. Nem tudom, ezt túléli-e a barátságuk, ha elmondjuk neki?” – Kitti, 30

Ezt lépd: Maximum a filmekben lehet happy end abból, hogy az exed haverjával ellovagoltok a naplementébe, a valóságban a nagybetűs szerelem nem ment fel a kínos helyzet alól. Az exet teljesen hidegen hagyja majd, hogy te megtaláltad a Nagy Ő-t, emiatt nem oldoz fel titeket! Egyértelműen egy ronda árulásnak fogja majd fel a helyzetet – mindkettőtök részéről. Ha jó viszonyban váltatok el, akkor üljetek le hármasban beszélgetni és terítsetek lapokat, utána pedig hagyjatok időt neki, hogy megeméssze és eldöntse, mit lép rá, túl tudja-e tenni magát a megbántottságán – ez hetekbe is beletelhet. Ha a nyilvánosság előtt is felvállaljátok a szerelmeteket, akkor lesznek, akik az exed mellé állnak majd. De ha TÉNYLEG úgy érzed, hogy Ő a másik feled, akkor ne ezen múljon, legfeljebb újra kell építenetek a baráti körötöket.

Ciki-faktor: 10/10

Címkék: barátból szerelem exem barátja expasi haver kavarás legjobb barát szerelem szex

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 sztárpár, akinek a létezését sosem tudták feldolgozni a rajongók

5 sztárpár, akinek a létezését sosem tudták feldolgozni a rajongók

A Jelena-fanok például a mai napig mindent megtesznek, csak hogy belerondítsanak Hailey és Justin Bieber életébe, de a listán szereplő többi pár, vagy mostanra csak ex-pár is mesélhetne.

Ezek a pasik rabolták el, majd törték össze Jennifer Lawrence szívét

Jennifer Lawrence nem az a színésznő, aki hetente váltogatta volna a pasijait, de azért így volt néhány fájdalmas szakítás az életében.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?