6 nő őszinte vallomása arról, hogyan jött rá, hogy aszexuális

Az amerikai Cosmo összeszedte a Reddit névtelen vallomásait, hogy közelebb hozzon a témához.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 nő őszinte vallomása arról, hogyan jött rá, hogy aszexuális

„Gyerekként láttam az idősebb tesóimat tiniként randizni. Azt gondoltam, én is ugyanezt fogom majd csinálni. Gimiben a barátnőim is állandóan arról beszéltek, hogy kivel szeretnének randizni. Vártam a szikrát, hogy valami meginduljon bennem, ami arra késztet majd, hogy én is randizni akarjak. De sosem jött. Azt gondoltam, hogy jobban érdekel a tanulás, de az egyetemen sem történt semmi.”

„Nőkkel és férfiakkal is voltam kapcsolatban, majd az egyetemi éveim alatt teljesen elvesztettem az érdeklődésemet a szex iránt. Kirázott tőle a hideg, és nem akartam randizni vagy szexelni senkivel. Senki nem indított be.”

15-16 évesen jöttem rá, hogy aszexuális vagyok, bár akkor még azt gondoltam, hogy túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vonzalmat érezzek. Nagyjából 5 évvel később próbálkoztam a szexszel, hogy végre felébredjem bennem valami, de nem történt meg. Amikor ráébredtem arra, hogy ez nem az én világom, szakítottam az exemmel, mert ő nagyon is szerette a szexet. Eldöntöttem, hogy kiírom Tinderre, hogy aszexuális vagyok, és a legjobb döntés volt. Megtaláltam a jelenlegi pasimat, aki szintén olyan, mint én, és szuper vele az élet. Két éve vagyunk együtt, és néha megpróbálunk szexelni, de akkora kő esett le a szívemről, amikor realizáltam, hogy nem lenne probléma, ha többé meg sem akarnám próbálni.

Gimi után jöttem rá. Azt hittem, mindenki hazudik arról, hogy idegenekkel akar szexelni. Aztán leszbikusnak hittem magam. De rájöttem, hogy nem tetszik a szex a nőkkel sem. Rengeteget sírtam. Biztos voltam benne, hogy egyedül halok meg, mert mindenki a romantikus kapcsolatot részesíti előnyben mindennel szemben. Még mindig sokat sírok emiatt. Nem tudom, hogy aszexuális vagyok-e, de nem vagyok hajlandó randizni, mert nem akarok szexelni, de az emberek nagy részénél ez szóba sem jöhet.”

„Nem olyan régen jöttem rá, hogy nem vonzódom senkihez. Más emberek rengeteget beszélnek a szexről, én viszont egyáltalán nem tudok ezzel azonosulni. Még mindig látok olyan embereket, akiket szépnek találok. De nem vonzódom hozzájuk szexuálisan. Ez nagyon megnehezíti a randizást, mert néha úgy érzem, hogy elvárás az emberektől, hogyha randira mennek, akkor legyenek hajlandóak intim kapcsolatba is kerülni a másikkal.”

„Régebben randiztam, de mindig úgy éreztem, hogy nem tudok kapcsolódni a másik emberhez. Úgy éreztem, hogy végigmegyek azokon a dolgokon, amiket elvárnak tőlem. Mindig azt hittem, hogy biszexuális vagyok, de ahogy telt az idő, egyre inkább világossá vált számomra, hogy valójában közönyös vagyok a kapcsolatok iránt. Azt hiszem 29 éves lehettem, amikor rájöttem, hogy aszexuális vagyok.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

❤️ Asexuality is real and valid ❤️ Asexuality is an umbrella term and exists on a spectrum. Asexual people – also known as ‘ace’ or ‘aces’ – do not experience sexual attraction. Many asexual people however experience forms of attraction that aren’t sexual and have emotional and romantic intimate relationships. ❤️❤️ Don’t get confused: Abstinence and celibacy are choices — asexuality isn’t. ❤️ ❤️ There are many ways to identify within the asexual community – all of which are real & valid. ❤️ ❤️❤️ To learn more, check out this resource from the Trevor Project https://www.thetrevorproject.org/trvr_support_center/asexual/ ❤️❤️ • • ❤️ [Image depicts a Brown person with long dark hair wearing an orange polkadot button down and pink pants. The person is also wearing yellow socks and white sneakers along with a gold belt, ring and ear piercing. There are stars near their head and their shirt reads, ‘ASEXUALITY IS REAL AND VALID’] • • • ❤️ #feminist #feministart #art #drawing #lgbt #lgbtpride #feminism #illustration #pride #instagay #ace #asexual #asexualpride #asexuality

Caitlin Blunnie (@liberaljane) által megosztott bejegyzés, Jún 12., 2020, időpont: 11:41 (PDT időzóna szerint)

Címkék: aszexuális így jöttem rá névtelen vallomás szerelem szex vallomás vonzalom

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 sztárpár, akinek a létezését sosem tudták feldolgozni a rajongók

5 sztárpár, akinek a létezését sosem tudták feldolgozni a rajongók

A Jelena-fanok például a mai napig mindent megtesznek, csak hogy belerondítsanak Hailey és Justin Bieber életébe, de a listán szereplő többi pár, vagy mostanra csak ex-pár is mesélhetne.

Ezek a pasik rabolták el, majd törték össze Jennifer Lawrence szívét

Jennifer Lawrence nem az a színésznő, aki hetente váltogatta volna a pasijait, de azért így volt néhány fájdalmas szakítás az életében.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?