5 kapcsolat, aminél a legnagyobb az esélyetek az örökkön örökkére

Ugye kíváncsi vagy, melyek azok?

5 kapcsolat, aminél a legnagyobb az esélyetek az örökkön örökkére

1. típus: Megbocsátás-bajnokok

Minden párkapcsolatban akadnak olyan feszült időszakok, amikor nem értetek egyet valamiben. Nem a konfliktusok és a veszekedések jelentik az igazi problémát, hanem ha nem jól kezelitek őket. Sőt John M. Gottman, amerikai párkapcsolati kutató és terapeuta egyenesen azt állítja, hogy a párok, akik hosszú ideig nem vitáznak, egészségtelen kapcsolatban élnek és hamarabb szakítanak. Márpedig neki hinni lehet, mert 20 éven keresztül vizsgálta, hogy mitől tart örökké a házasság… Tehát a vitatkozás igenis fontos. Csak nem mindegy hogyan!

Ettől erősek a bocsi-bajnokok: Ők megoldásokat keresnek a problémákra ahelyett, hogy a másikat támadnák vagy hibáztatnák, és képesek kompromisszumokat kötni. De ami még fontosabb, hogy tudnak bocsánatot kérni és megbocsátani. Így gyorsan helyreáll közöttük a harmónia.

Ezt lesd el tőlük: Sokáig mérges maradsz, ha a pasid leolt valami miatt? Állandóan halogatod a problémák megoldását? Néha el kell engedned, hogy mindig neked legyen igazad, és le kell győznöd a haragodat, hogy ne álljon közétek.

via GIPHY

2. típus: Az ágyban passzolók

Bármennyi is a feszkó köztetek, ha a lepedők között megértitek egymást, hasonlóak az igényeitek és hónapokkal az első csók után is szikrázik közöttetek a levegő, akkor az öt legszorosabb párkapcsolati kötelék egyikét szorongatjátok. A vágy a vonzás törvényén alapul: minél többször hódoltok a vízszintes élvezeteknek, annál több menetet akartok majd. (Sajnos fordítva is igaz: ha ritkán bújtok ágyba, leszoktok egymásról.)

Ettől erősek a szexben passzoló párok: Mivel a szex oxitocint, vagyis „szerelemhormont” szabadít fel, ezért sokkal boldogabbak és szerelmesebbek azoknál, akik skippelik az együttléteket. Íme egy viszonyszám: a nagyon elégedett párok 74-szer szexelnek átlagosan évente.

Ezt lesd el tőlük: Ha nem jön össze a heti 2-3 hancúr, az még nem azt jelenti, hogy esélyetek se lenne! Oxitocin akkor is termelődik a szervezetben, amikor összebújtok, szemeztek, kézen fogva sétáltok. Több öleléssel és puszival máris dobhattok a boldogsághormon szinteteken.

via GIPHY

3. típus: Az élményfüggők

Az unalom, az egyhangúság és a kiszámíthatóság lassan, de biztosan kinyírja a kapcsolatot. Márpedig több év együttlét, megszokás és a napi rutin mellett könnyű belesüppedni ebbe a mocsárba. Az élményfüggők viszont tesznek azért, hogy ez velük ne történjen meg!

Ettől erősek a kalandos párok: Az első randik izgalmát, pezsgését közös kalandokkal, programokkal hozzák vissza. Színház, koncert, kiállítás: mindig képben vannak az újdonságokkal kapcsolatban, és ott is a helyük. De bevállalják az extrémebb kalandokat is – legyen az siklóernyőzés, gokart vagy lézerharc –, amit az agyuk úgy értelmez, hogy extrán vonzódnak a másikhoz.

Ezt lesd el tőlük: Ha nehezen csekkolsz ki a komfortzónádból, akkor legalább néha vállalj be egy-két extrém programot – gondolj arra, hogy a szerelmetekért is teszed! És válasszatok minimum egy közös hobbit is, hogy folyamatosan legyenek együtt megélt élményeitek.

via GIPHY

4. típus: A bizalomra építők

Ti felelősek vagytok egymásért a pároddal? Számíthatsz rá? És ő építhet rád, megbízhat benned? A kölcsönös bizalomra esküdők nem titkolóznak egymás előtt, nem játszmáznak és nem rejtegetik a valós érzelmeiket. Így aztán okuk sincs a féltékenykedésre.

Ettől erősek az egymásban megbízó párok: Nem tudják eljátszani a másik bizalmát, hiszen nincsenek titkaik egymás előtt, nyílt kártyákkal játszanak. Na jó, leszámítva azt, amikor elsumákolják, hogy a szülinapi tortát valójában vették, mert nem volt idejük megsütni. De a lényeg, hogy az igazán fontos dolgokat, nyíltan, sértődés nélkül kimondják és megbeszélik.

Ezt lesd el tőlük: A szabály egyszerű: csak semmi kamuzás! Mondd, amit gondolsz, és gondold azt, amit mondasz, vagyis légy hiteles.

via GIPHY

5. típus: Az egyirányba tartók

A statisztikák szerint az ellentétek inkább rövid távon vonzzák egymást. Valójában minél hasonlóbban gondolkodtok a sráccal, minél több ponton egyezik meg az értékrendetek, a világnézetetek, a jövőképetek, annál valószínűbb, hogy sokáig együtt maradtok. Ideig-óráig izgalmas, ha a másik másképpen látja a világot, de amikor más-más tervek felé indultok, azt már nem együtt teszitek.

Ettől erősek az egyirányba tartók: A hasonló gondolkodásmódúaknak nagyjából ugyanazok a céljaik és kölcsönösen támogatják egymást benne. Például, ha mindketten munkamániásak vagytok, akkor sokkal megértőbbek lesztek, amikor a másik karrierje érdekében egy időre hátrébb sorolja a szerelmet. Vagy ha mind a ketten családot szeretnétek, akkor együtt tudtok félretenni rá és nem feszkóztok majd a megtakarítás vs. pénzszórás kérdéskörön.

Ezt lesd el tőlük: Ha felteszed magadnak a „mi a célunk egy párként?” és „hogy látom magam 5 év múlva?” kérdéseket, máris megtudhatod, hogy jó helyen vagy-e a fiúd mellett, vagy ideje továbblépned.

via GIPHY

Még több

Szex-Szerelem