4 jel, hogy orgazmusod volt

Néha a nagy O eget rengető tűzijáték, máskor viszont csak egy apró sóhaj. Ezekre a jelekre figyelj, hogy biztosan meg tudd állapítani, elélveztél-e.

4 jel, hogy orgazmusod volt

Biosz óra

Dr. Jessica Shepherd nőgyógyász szerint ha orvosi szempontból vizsgáljuk meg, mi is az az orgazmus, fizikai „tüneteket” kell keresni. A tested legbiztosabb jelzése a nagy O-ra a vérnyomás emelkedése, illetve a kismedencei izmok görcsei, amik miatt összehúzódásokat érzel a hüvelyedben.

Lelki tűzijáték

Az orvostudomány már rég megállapította, hogy az orgazmus nemcsak biológiai, hanem egy neurokémiai folyamat is, amit fizikailag ÉS pszichológiailag is átélsz. Így amikor úgy érzed, az együttlét alatt egyre fokozódó szexuális izgalom a tetőpontján van, beteljesedést érzel, ezután pedig ellazulsz, akkor tutira átélted az extázist, amire vágytál.

Ezerféle variáció

Hogy épp milyen mértékben élvez el egy nő, az egyénenként és alkalmanként is változik. Mindenki más, így lehet, hogy neked és a BFF-ednek teljesen más hancúr-tapasztalataitok vannak. De még te magad sem biztos, hogy képes vagy kétszer teljesen ugyanolyan orgazmust átélni. Néhány dolog viszont a legtöbb esetben közös. A korábban említett euforikus érzésen és az összehúzódáson kívül nagy az esély rá, hogy amikor már közel jársz, kapkodva veszel levegőt, behajlítod a (láb)ujjaid, esetleg megemelkedik a csípőd.

Nyomtalanul?

Már annak félreérhetetlen jelei vannak, ha felizgulsz (például gyorsabban ver a szíved, kemény lesz a mellbimbód), így még a legkisebb O-t is észre fogod venni. Így ha úgy érzed, nem jártál még a csúcson, valószínűleg igazad lehet: próbálj önálló expedíciókat indítani, esetleg szexjátékok segítségével, hogy minél jobban megismerd a tested. És ha már egyedül megy, a pasidat is könnyebben terelheted a tűzijáték felé vezető útra. 

Még több

Szex-Szerelem