7 nő elmesélte, milyen érzés egy szociopatával járni

Vannak intő jelek!

7 nő elmesélte, milyen érzés egy szociopatával járni

A szociopátiával, vagyis antiszociális személyiségzavarral küzdő ember nem képes az empátiára, manipulálja és kihasználja a másikat, és gyakran agresszív. A Redditen számtalan sztori kering, ami felhívja a figyelmet arra, mennyire nehéz az ilyen emberekkel randizni, és mik azok az intő jelek, amik arra utalnak, hogy egy szociopatával van dolgod. Ezekből a történetekből hoztunk párat:

„Volt egy szexpóz, amit nagyon szeretett, de nekem fizikai fájdalmat okozott, én mégis próbáltam megbarátkozni vele. Egyszer elmondtam neki, hogy már nem is fáj annyira, ő pedig azt válaszolta, hogy neki már nem okoz örömöt…”

„Mindenről hazudott, és kitalált történeteket mesélt. Olyan volt, mint akinek nincsenek valós érzelmei, és mintha csak utánozta volna az arckifejezéseket, amik az érzelmeket mutatják.”

„Le tudott venni a lábamról, amikor akart tőlem valamit: flörtölt velem, éreztette, hogy különleges vagyok, mondta, hogy szeret stb. Aztán rádöbbentem, hogy csak akkor viselkedett így, amikor akart tőlem valamit – általában szexet. Sosem akart óvszerrel védekezni. Engem akart meggyőzni, hogy szedjek fogamzásgátlót, pedig sokszor próbálkoztam már vele. Szörnyű mellékhatásai voltak, ő pedig tudott erről.”

„Onnan tudtam, hogy szociopata, hogy rettentő manipulatív volt, minden szituációt kicsavart. Olyannyira, hogy a saját épelméjűségemet is megkérdőjeleztem, amíg vele voltam, ő pedig olyan könnyedén hazudott, és közben nulla empátiát tanúsított… Akkor voltam biztos abban, hogy valami nincs rendben, amikor a közeli barátok rávilágítottak, hogy egy pszichopatával van dolgom.”

„Beteges hazudozó volt, sőt még el is ismerte nekem. Ösztönből cselekedett, elítélt másokat, manipulálta és bántotta őket, és még csak nem is szégyellte magát miatta. Egyszer láttam, ahogy felgyújtott egy élő pókot, és semmit nem érzett utána. Még ő is azon gondolkodott, hogy vajon pszichopata-e…”

„Mások előtt az összes sztereotípia illett rá… jóképű, karizmatikus, elbűvölő stb. A zárt ajtók mögött? A legbizonytalanabb kisfiú, akivel valaha találkoztam.”

„Nulla empátiával rendelkezett, egyáltalán nem tudta beleképzelni magát mások helyzetébe. Nem voltak igazi barátai, de nagyon sokat képzelt magáról. Képtelen volt megnyugtatni másokat, csak annyit mondott, hogy „Sajnálattal hallom” vagy „Hogy érzed magad ettől?” Mintha ezeket a mondatokat a tévéből leste volna, hogy normálisnak tűnjön. Nem volt tekintettel mások idejére sem.”

Még több

Szex-Szerelem