Ezért más a női féltékenység, mint a férfiaké

Most mindent megtudhatsz a féltékenységről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért más a női féltékenység, mint a férfiaké

A féltékenység egy igazán erős érzelem, ami nagyban befolyásolja a gondolkodásod és a viselkedésed. És bár általánosan minden ember megtapasztalja, a nők és a férfiak mégis más-más változatát ismerik a zöld szemű szörnynek.

Azt már tudod, hogy milyen agyi aktivitásnak köszönhető a féltékenység, de vajon mégis miben és miért különbözik az érzés a két nem képviselői között? Ehhez egészen az evolúcióig kell visszanyúlnunk. Kutatások szerint a férfiak és a nők úgy vannak kitalálva, hogy két fontos feladat tartsanak szem előtt: a szaporodást és az utódokról való gondoskodást. Előbbit a férfiakba programozták bele, utóbbit pedig a nőkbe, akik olyan társat keresnek, akik gondját viselik a gyerekeknek.

A férfiak a bizonyosságot keresik: evolúciósan számukra a szaporodás a küldetésük, és tudniuk kell, hogy az utód, akit nevelnek, a sajátjuk. Éppen ezért általánosságban a pasik rosszabbnak tartják a fizikai megcsalást, mint az érzelmit – hiszen az kockáztatja, hogy olyan gyerekbe „fektetnek energiát”, aki genetikailag nem az övék.

Ezzel szemben a nőknek erős érzelmi kötelékre van szükségük, ami szintén belénk van kódolva biológiailag. Ezért akasztja ki a lányokat jobban az érzelmi megcsalás, hiszen így felmerül az esély, hogy magukra hagyja őket a partnerük és segítség nélkül maradnak.

Egy másik tanulmány pedig személyiségtípusok alapján is megvizsgálta a féltékenységet. Ennek megint csak az lett az eredménye, hogy kétfajta ember létezik: az elutasító és a biztos.

Előbbi típus mindennél jobban szereti a függetlenségét és nehezen megy számára a kötődés. Így az elutasító emberek nem érzelmi szinten lesznek féltékenyek, ezért zavarja őket jobban a hűtlenség fizikai oldala. A másik kategória viszont nagyon jól érzi magát egy kapcsolatban, és kifejezetten élvezi, ha a másikra támaszkodhat. Ezért durvább számára az érzelmi megcsalás.

Az egészben pedig az a legérdekesebb, hogy a kutatás szerint a férfiakra az elutasító, míg a nőkre a biztos személyiség volt a jellemzőbb. 

Címkék: biologia féltékenység hűtlenség kapcsolat kutatás megcsalás okok szerelem tudomány

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

Nem is gondolnád, de egy hétköznapi szexpózi is végződhet brutális sérüléssel!

Utánajártunk a technikának, ami 3 perc alatt orgazmust ígér

Mit tud a Kivin-módszer, amit más nem, és tényleg olyan gyorsan orgazmushoz vezet? Most kiderül!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?