5 nő elmesélte, hogyan jött rá, hogy pánszexuális

A neten rengeteg sztori kering, amiben nők mesélik el, honnan jöttek rá, hogy gendertől függetlenül bárkihez vonzódni tudnak. Ezekből válogattunk párat.

5 nő elmesélte, hogyan jött rá, hogy pánszexuális

„Mindig is tudtam, hogy valami más velem kapcsolatban, de nem igazán beszéltünk soha a szexuláitásról, a pánszexualitásról pedig végképp nem. Nagyjából 14 éves lehettem, amikor világossá vált számomra, hogy a fiúk és a lányok iránt is ugyanúgy vonzódom. Azt hittem, hogy biszexuális vagyok, de miután egyre több hozzám hasonlóval kezdtem el beszélgetni, rájöttem, hogy a helyes kifejezés esetemben a pánszexualitás, mivel egyáltalán nem érdekel, hogy az illető, akihez vonzódom, milyen nemi identitással rendelkezik.”

„Nőként neveltek, és mindig is azokhoz vonzódtam, akik feminin karakterrel rendelkeztek. Amikor tini lettem, rájöttem, hogy nincs zsánerem a pasik között, sokan bejöttek, akik egy kicsit sem hasonlítottak egymásra. A 20-as évem elején jöttem rá, hogy nőkhöz is vonzódom, és ekkor tudatosult bennem, hogy valójában nem érdekel, hogy néz ki az illető vagy milyen genderrel rendelkezik. Sokkal jobban vonzott a világszemléletük.”

„Mindig is tudtam, hogy nőkhöz és férfiakhoz is vonzódom, de inkább a karakterük alapján. Most, hogy idősebb vagyok, rájöttem, hogy az egyéneket körbelengő „aura” az, ami igazán tetszik. Csak néhány éve fedeztem fel a pánszexualitás kifejezést, és akkor jöttem rá, hogy ez tökéletesen rámillik.”

„Egészen hosszú és nehéz út áll mögöttem. Először egy lányba lettem szerelmes, majd letagadtam az érzéseimet, és heterónak próbáltam beállítani magam. Nagyjából két éve kezdtem utánanézni a dolgoknak, és akkor azt gondoltam, hogy biszex vagyok. Aztán felfedeztem Dorian Electra, nin-bináris énekes zenéjét, és megvilágosodtam. Rájöttem, hogy nemtől függetlenül valójában bárkihez képes vagyok vonzódni.”

„Akkor jöttem rá, hogy pánszexuális vagyok, amikor először hallottam róla. Ennek semmi köze a nemhez… azt értékelem, hogy milyen az illető, egyáltalán nem érdekel, milyen nemű. Ez felnyitotta a szemem: tudom, hogy én is olyan társra vágyok, aki az intelligenciámat, a szívemet, a humoromat és a személyiségemet szereti, és ezek miatt akar velem lenni.”

Még több

Szex-Szerelem