Női ejakuláció: ezért éli át valaki, míg másoknál elmarad

Ezt minden nőnek el kellene olvasnia!

Női ejakuláció: ezért éli át valaki, míg másoknál elmarad

Mi a női ejakuláció tulajdonképpen?

Az ejakulációhoz férfiak és nők esetében is szükség van orgazmusra, csak így következhet be. Nőknél két fajtája létezik, a hüvelyi orgazmus és a csiklóorgazmus. Ilyenkor a női szervezetben különféle nedvek szabadulhatnak fel, ez azonban nem történik meg minden alkalommal és mindenkinél, egyéni adottságokról beszélünk. A mennyiség is extra változékony 30-150 ml között mozog. Amikor ez távozik a hüvelyből, azt hívják angolul „squirt”-nek, vagyis spriccelésnek.

Nem (csak) pisi!

Sok nő, aki átélte már a női ejakulációt, arról számolt be, az orgazmust megelőző pillanatokban erős vizelési kényszert érzett, amikor pedig érezte a spriccelést, azt gondolta, bepisilt. Ez erős szégyenérzetet okozott nekik, pedig nem volt rá semmi okuk, ez teljesen természetes dolog. Az ilyenkor távozó nedvesség ugyan tényleg tartalmaz valamennyi vizeletet, de sokkal fontosabb a benne található prosztata specifikus gén (PSA). Szóval nem, nem „baleset” történik ilyenkor, nincs miért aggódnod!

Honnan jön?

Az előbb már említett PSA-t, ami a nők esetében tejre hasonlító folyadék, a Skene-mirigyek termelik. Ezek nem összekeverendők a Bartholin-mirigyekkel, amelyek szexuális izgalom hatására biztosítják a síkosságot a hüvelyben.

Milyen gyakori?

Egy felmérés résztvevői közül 54 százalék válaszolta azt, hogy életében legalább egyszer átélte a női ejakulációt. 14 százalék ráadásul mindkét típusú orgazmus által át tudta élni.

Kellemetlen a szaga?

Egyáltalán nem! Ha attól tartasz, hogy a távozó nedvességnek vizelet szaga van, ne parázz! Gyakorlatilag nem érezni semmit, szinte teljesen szagtalan.

Megtanulható?

A tudósok és a felmérések egyelőre azt mutatják, ez leginkább adottság kérdése, ugyanakkor újra és újra felmerül, hogy a G-pontnak lehet valami köze a dologhoz. Állítólag, ha a partner ott és a megfelelő módon izgatja a nőt, aki pedig kellően el tud lazulni közben, sikerülhet átélni ezt a fajta testi örömöt.

Még több

Szex-Szerelem