Ez történik a testedben, ha valakivel először csókolózol

Az első csókot soha nem felejted el. Akkor sem, ha az nem a legeslegelső csókod volt, hanem a sokadik első csókod. De mi történik ilyenkor veled, és miért olyan meghatározóak ezek a pillanatok?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez történik a testedben, ha valakivel először csókolózol

Előfordul, hogy amíg meg nem történik az a bizonyos csók, még csak nem is érzed úgy, hogy akarod a másikat. Azonban amikor összeér az ajkatok, valami hirtelen megváltozik. Persze nem minden esetben, de többségében igen. Vajon mi változik meg ilyenkor? Erre próbált meg válaszolni Dr Josh Klapow klinikai pszichológus, aki a Bustle-nek adott interjút.

Ilyenkor döntesz

Lehet, hogy sokszor úgy tűnik, mintha az egész csak egy egyszerű nyálcsere lenne, valójában a csókkal segítesz a testednek dönteni, hogy az adott emberrel akarsz-e gyereket vagy sem. Vagy legalábbis összejönni vele, és megnézni, hogy a többi működik-e. Oxford kutatóknak sikerült kimutatni, hogy a nyálból elvileg ki lehet következtetni, hogy valaki képes-e az utódnemzésre. Ez pedig azt jelenti, hogy a csóknak a gyakorlatban az az értelme, hogy megtaláljuk a párunkat. Ebből következik az is, hogy az első csóknak nem kell feltétlenül tökéletesnek lennie, pontosabban tökéletes helyen tökéletesen történnie, mert attól még, hogy a körülmények nem feltétlenül tökéletesek, mi érezhetjük tökéletesnek.

Adrenalinlöket

Csók közben elképesztő mennyiségű adrenalin szabadul fel a testünkben. Megemelkedik a vérnyomás és a pulzus, felgyorsul a légzés és minden testrész vérrel lesz teli. Igen, MINDEN testrész. Talán ezért is érezheted úgy, mintha elgyengülnének a térdeid.

Hormonok

De nemcsak az adrenalin, hanem a hormonok is elszabadulnak. Csók közben beüt az oxytocin, a szerotonin és az endorfin, lényegében az egész olyan, mintha doppingolnál, csak nem a sportteljesítményed nő meg, hanem a szexuális vágyad. Emiatt alakul úgy sokszor, hogy az emberek nem állnak meg a csók után.

Gyomorgörcs és tág pupillák

Erre mondják azt, hogy biológiai tüzijáték. Az idegrendszered szinte felrobban a heves szívveréstől, néha még izzadni is kezdesz, a pupilláid kitágulnak, mint egy macskának támadás közben. Gyakorlatilag stresszhelyzetben van a tested, csak ezt nem negatívan éled meg. Az idegvégződéseid is érzékenyebbek, szinte az egész testedben, minden porcikádban érzed a hatását.

Címkék: csók csókolózás elmélet első csók evolúció kapcsolat kemia magyarázat mi történik a testedben szerelem

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Utánajártunk a technikának, ami 3 perc alatt orgazmust ígér

Utánajártunk a technikának, ami 3 perc alatt orgazmust ígér

Mit tud a Kivin-módszer, amit más nem, és tényleg olyan gyorsan orgazmushoz vezet? Most kiderül!

Ezt a 8 dolgot eddig biztosan nem tudtad az orgazmusról

Átélheted többszörösen is, sőt, ha nagyon pro vagy, akár fizikai érintés nélkül is! Na, jöhet néhány izgalmas infó az orgazmusról?

Tényleg ez lenne a tökéletes csók 10 titka?

Sosem árthat kicsit turbózni a technikádon, szóval összeszedtük a leghasznosabb tippeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy tökéletesen csókolj - legalábbis az internet szerint!

4 dolog, amit neked is tudnod kell a pánszexualitásról

A pánszexualitást rengeteg félreértés és tévhit övezi, mi pedig fontosnak tartjuk, hogy eloszlassuk ezeket.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?