Tényleg pozitív hatása lehet a pornónézésnek a kapcsolatodra?

Persze sok dologtól függ, hisz nem mindegy, hogy mikor, mit, mennyit és hogy nézed.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tényleg pozitív hatása lehet a pornónézésnek a kapcsolatodra?

A szexológusok nagy része azon az állásponton van, hogy a pornóra ugyanúgy rá lehet függni, mint az alkoholra, a dohányzásra vagy a drogokra. Ez persze nem jelenti azt, hogy a pornó önmagában egy kifejezetten káros valami lenne, de ahogy a stimulálószereknél, úgy itt is fontos a mérték, de még a minőség is. Persze nemcsak a szexológusoknak van véleménye a témáról, hanem mindenkinek. Például gyakori, hogy a férfiak pornónézési szokásait normálisnak tekintjük, a nőkét viszont furának. Egy új amerikai kutatás most rávilágított, hogy ennek a szokásnak igenis lehetnek pozitív hatásai a nőkre.

Kétezer nő bevonásával vizsgálták, hogyan hat a szexuális szokásaikra az, hogy önkielégítés közben pornót néznek  – az eredmények pedig meglepőek voltak. Azt vették észre, hogy azok, akik rendszeresen néztek felnőtt filmeket, könnyebben jöttek izgalomba és hamarabb értek a csúcsra. Sőt, ezek a nők általában nagyobb élvezetekről is számoltak be, közülük sokkal többen és gyakrabban is éltek át orgazmus szex közben. Arról nem volt szó, hogy a vizsgált nők között voltak-e pornófüggők.

Ez a kutatás azt bizonyítja, hogy a pornónak lehetnek pozitív hatásai a párkapcsolatra és a szexuális életre, de mint minden más esetben, itt is fontos a mértéktartás. Azt azért ne felejtsük el kihangsúlyozni, hogy a nőket kutatták, a férfiak ebben a témában teljesen máshogy működnek és viselkednek.

Címkék: kutatás párkapcsolat pornó pornó hatása pornó hatása a szexre pornónézés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Utánajártunk a technikának, ami 3 perc alatt orgazmust ígér

Utánajártunk a technikának, ami 3 perc alatt orgazmust ígér

Mit tud a Kivin-módszer, amit más nem, és tényleg olyan gyorsan orgazmushoz vezet? Most kiderül!

Ezt a 8 dolgot eddig biztosan nem tudtad az orgazmusról

Átélheted többszörösen is, sőt, ha nagyon pro vagy, akár fizikai érintés nélkül is! Na, jöhet néhány izgalmas infó az orgazmusról?

Tényleg ez lenne a tökéletes csók 10 titka?

Sosem árthat kicsit turbózni a technikádon, szóval összeszedtük a leghasznosabb tippeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy tökéletesen csókolj - legalábbis az internet szerint!

4 dolog, amit neked is tudnod kell a pánszexualitásról

A pánszexualitást rengeteg félreértés és tévhit övezi, mi pedig fontosnak tartjuk, hogy eloszlassuk ezeket.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?