Tényleg pozitív hatása lehet a pornónézésnek a kapcsolatodra?

Persze sok dologtól függ, hisz nem mindegy, hogy mikor, mit, mennyit és hogy nézed.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tényleg pozitív hatása lehet a pornónézésnek a kapcsolatodra?

A szexológusok nagy része azon az állásponton van, hogy a pornóra ugyanúgy rá lehet függni, mint az alkoholra, a dohányzásra vagy a drogokra. Ez persze nem jelenti azt, hogy a pornó önmagában egy kifejezetten káros valami lenne, de ahogy a stimulálószereknél, úgy itt is fontos a mérték, de még a minőség is. Persze nemcsak a szexológusoknak van véleménye a témáról, hanem mindenkinek. Például gyakori, hogy a férfiak pornónézési szokásait normálisnak tekintjük, a nőkét viszont furának. Egy új amerikai kutatás most rávilágított, hogy ennek a szokásnak igenis lehetnek pozitív hatásai a nőkre.

Kétezer nő bevonásával vizsgálták, hogyan hat a szexuális szokásaikra az, hogy önkielégítés közben pornót néznek  – az eredmények pedig meglepőek voltak. Azt vették észre, hogy azok, akik rendszeresen néztek felnőtt filmeket, könnyebben jöttek izgalomba és hamarabb értek a csúcsra. Sőt, ezek a nők általában nagyobb élvezetekről is számoltak be, közülük sokkal többen és gyakrabban is éltek át orgazmus szex közben. Arról nem volt szó, hogy a vizsgált nők között voltak-e pornófüggők.

Ez a kutatás azt bizonyítja, hogy a pornónak lehetnek pozitív hatásai a párkapcsolatra és a szexuális életre, de mint minden más esetben, itt is fontos a mértéktartás. Azt azért ne felejtsük el kihangsúlyozni, hogy a nőket kutatták, a férfiak ebben a témában teljesen máshogy működnek és viselkednek.

Címkék: kutatás párkapcsolat pornó pornó hatása pornó hatása a szexre pornónézés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 sztárpár, akinek a létezését sosem tudták feldolgozni a rajongók

5 sztárpár, akinek a létezését sosem tudták feldolgozni a rajongók

A Jelena-fanok például a mai napig mindent megtesznek, csak hogy belerondítsanak Hailey és Justin Bieber életébe, de a listán szereplő többi pár, vagy mostanra csak ex-pár is mesélhetne.

Ezek a pasik rabolták el, majd törték össze Jennifer Lawrence szívét

Jennifer Lawrence nem az a színésznő, aki hetente váltogatta volna a pasijait, de azért így volt néhány fájdalmas szakítás az életében.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?