Így lehet valaki aszexuális és szexpozitív egyszerre

Mert simán lehetséges és teljesen oké.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így lehet valaki aszexuális és szexpozitív egyszerre

Még mindig sokan a fejüket vakarják, ha az aszexuális kifejezést hallják, pedig szerencsére egyre többen merik megosztani a történetüket a saját aszexualitásukról. Akik pedig már kb. képben vannak a fogalommal, azt sejtik, hogy az aszexuális emberek soha vagy csak hébe-hóba kívánják a szexet és inkább csak idegenkednek tőle. A maradék félreértések tisztázására a Popsugar újságírója, Isabel Corp osztott meg egy őszinte írást arról, hogy igenis lehet valaki szexpozitív miközben a szex nagyon kicsi vagy semmilyen szerepet nem játszik az életében.

„Az aszexualitás nem jelent sem cölibátust, sem csökkent libidót – egyszerűen annyit tesz, hogy az illető nem érez mindig szexuális vonzódást” – magyarázza Isabel. Én például nemtől függetlenül vonzódom az emberekhez, de szexuálisan nem feltétlenül érdekelnek. Ettől még volt olyan, hogy éreztem vágyat más iránt. Az aszexualitásom nem teszi érvénytelenné a szexpozitív hozzállásomat vagy a szenvedélyemet, hogy részt vegyek olyan mozgalmakban, amelyek a világot jobbá akarják tenni, egy olyan hellyé, ahol mindenki kifejezheti a szexualitását szabadon, anélkül, hogy megbélyegeznék őket.”

A szexpozivitás célja, hogy a szex normális, egészséges és az élet fontos részeként tartott élményként legyen kezelve. Ebbe beletartozik az is, hogy megszabadítsa a stigmától a szexuális vonzódás formáit, beleértve az aszexualitást is. „Számomra ez azt jelenti, hogy fontossági sorrendben elsőként a saját mentális és szexuális egészségem jön, anélkül, hogy csak azért feküdjek le mással, mert ezt kívánja tőlem a társadalom. Ez a másik féllel szemben sem lenne fair.” Isabel azt is elmesélte, hogy vannak olyan párok, akik aszexuálisok és a kapcsolatuk része az együttlét, viszont nem úgy tekintetek rá, mint a szerelmük sikertényezőjére. Szóval széles spektrumon mozog a fogalom, ezért mint minden témában, itt is a megértés legfontosabb.

Címkék: aszexuális libidó szerelem szex szexpozitív szexualitás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

Nem is gondolnád, de egy hétköznapi szexpózi is végződhet brutális sérüléssel!

Utánajártunk a technikának, ami 3 perc alatt orgazmust ígér

Mit tud a Kivin-módszer, amit más nem, és tényleg olyan gyorsan orgazmushoz vezet? Most kiderül!

Ezt a 8 dolgot eddig biztosan nem tudtad az orgazmusról

Átélheted többszörösen is, sőt, ha nagyon pro vagy, akár fizikai érintés nélkül is! Na, jöhet néhány izgalmas infó az orgazmusról?

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?