5 ok, amiért nem alakul ki nálad az érzelmi kötődés szex közben

Egyértelmű jelzés, hogy dolgoznod kell ezen a területen.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 ok, amiért nem alakul ki nálad az érzelmi kötődés szex közben

1. Az önbecsülésed vészesen alacsony

Egész nap negatív gondolatok kavarognak a fejedben és a legtöbbnek te vagy a tárgya. Nem meglepő, ha egy olyan bizalmas és védtelen helyzetben, mint a szex nem tudod elengedni magad, ha csupa rossz dolgot gondolsz magadról. Nézz mélyen magadba: vajon miért vagy ennyire rosszban saját magaddal? Válaszolj őszintén a kérdésre és tedd helyre az önbecsülésed!

2. Menekülsz valami elől

Mindenkinek megvan a maga csomagja: van aki egy gyerekkori rossz emléke elől próbál elfutni vagy éppen egy rémes szakítástól. Viszont muszáj szembenézned a démonaiddal, különben előfordulhat, hogy a szexet használod figyelemelterelésként. Így azonban nem tud kialakulni a kötődés a partnered és közted, mert nem a megfelelő indokkal vágsz bele az együttlétbe.

3. Félsz az intimitástól

Jó eséllyel azért, mert egyszer már alaposan megbántottak, így nem mered beleadni a szívedet is az együttlétbe. Nincs rá garancia, hogy a másik sosem fog megbántani, de be kell vállalni ezt a rizikót, hogy megtapasztalhasd a felhőtlen és őszinte kötődést összebújáskor is. Első lépésként kezdd kicsiben és beszélgess nagyokat a szerelmeddel, hogy lásd, bízhatsz benne és mindig ott van melletted, jóban és rosszban is!

4. Rákattantál a szexre

Akárcsak a legtöbb függőség, a szexre való rácsavarodás is egyfajta eszköz, hogy a stressz, a fájdalom vagy az érzelmek elől „elbújhasson” az ember. Ha egy stresszes helyzet után azt érzed, hogy azonnal ágyba kell ugranod valakivel, akkor valószínű, hogy nálad is felmerül ennek a gyanúja. Beszélgess sokkal többet a hozzád közel állókkal a benned lévő feszültségekről és próbáld meg pléldául sporttal levezetni a feszkót. Ha úgy érzed fordulj szakemberhez, aki rád szabottan tud tanácsot adni ebben a helyzetben is.

5. Nem hiszed el, hogy megérdemled a szerelmet

Hasonlóan az önbecsüléshez, itt is komoly belső utazásra kell indulnod, hogy rájöjj, miért tartod magad érdemtelennek arra, hogy a másik igazán szeressen. Ezzel ugyanis azonnal bezárod magad a másik elől és nem tudod befogadni a szeretetet, pláne nem szex közben. Legyen ez az egyes számú prioritásod, hogy megfejtsd, miért alakult ki benned ez az értés és, hogy megértsd mennyire imádnivaló és egyedi vagy.

Címkék: érzelem érzelmi kötődés hancúr kapcsolat kötődés szerelem szex

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

3 szexpóz, amik közben a leggyakrabban történnek balesetek

Nem is gondolnád, de egy hétköznapi szexpózi is végződhet brutális sérüléssel!

Utánajártunk a technikának, ami 3 perc alatt orgazmust ígér

Mit tud a Kivin-módszer, amit más nem, és tényleg olyan gyorsan orgazmushoz vezet? Most kiderül!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?