Nőgyógyász hívja fel a figyelmet a Bridgerton két nagy hazugságára

Erősen problémásak a szexjelenetei.

Nőgyógyász hívja fel a figyelmet a Bridgerton két nagy hazugságára

Tisztázzuk már az elején: mindent imádunk a Bridgertonban a 7500 ragyogó ruhától kezdve a Hastings hercegét alakító Regé-Jean Page-en át Nicola Coughlanig, és a legjobb dolog, ami velünk történhet, hogy valamikor a távoli jövőben megkapjuk az alig várt folytatást. Viszont érdemes kritikusan állni a sorozat pikánsabb jelenetihez, még akkor is, ha külön intimitási koordinátor koreografálta őket, hogy még csak véletlenül se hajazzon pornóra. Akkor mégis mi a baj velük? Hogy a valóságban nagyon nem állja meg a helyét két részlet.

Staci Tanouye floridai nőgyógyász egy TikTok videóban magyarázza el, milyen égetőn nagy tévhitek állnak a Bridgerton szexjelenetei mögött. Az egyik ilyen problémásnak talált rész, hogy Daphnie várakozáson felül élvezi a szexet, holott ez az első alkalom, miközben „a jó szexhez idő, gyakorlat és kommunikáció szükséges”.

@dr.staci.tPart 1. Like & Share for Part 2! ##bridgerton ##obgyn ##somethingyoulearned ##moreyouknow♬ Wildest Dreams – Duomo

„Hollywood olyan fantáziavilágot adott nekünk, ami eltorzította a szexről alkotott véleményünket” – nyilatkozta Tanouye a Popsugarnak, majd elmondta, hogy pont az ilyen észbontó szexet bemutató jelenetek állítják irreális elvárások és csalódás elé az embereket, akik elégedetlenek, mert nem képesek átélni mondjuk egy hüvelyi orgazmust. Holott valójában ez nem is olyan kiugró, tekintve, hogy a nők mindössze 25 százaléka jut így a csúcsra.

A nőgyógyász szintén problémásnak tartja Simon megszakításos módszerbe vetett hitét, mint egyetlen fogamzásgátló módszert. A herceg esküt tesz apja halálos ágya mellett, hogy sosem viszi tovább a családi nevet, így örököst sem nemz, ehhez pedig naivan a megszakításos módszerrel asszisztál. Újra, meg újra, meg újra. (#nagytaps) A doktornő szerint viszont csak 78 százalékosan megbízható ez az út, tekintve, hogy jóval az ejakuláció előtt is juthatnak életképes spermiumok a hüvelybe.

A módszer ábrázolása mellett szól, hogy nem valószínű, hogy az 1800-as években túl sok alternatíva közül választhattak volna, de hosszú távú megoldásként támaszkodni rá, és mindezt ilyen hangsúlyosan reprezentálni akkor is elég necces. Tekintve, hogy a felmérések szerint évente 100 nőből 22 esik teherbe a módszer miatt. Kár, hogy Lady Whistledown nem írt erről.

Még több

Szex-Szerelem