Ezeket a hibákat soha ne kövesd el a szerelemben

Mi szóltunk.

Ezeket a hibákat soha ne kövesd el a szerelemben

Szerelembe esni egyáltalán nem nehéz, ahhoz viszont, hogy a szerelmet meg is tudd tartani, már elszántságra, tudatosságra és persze kapcsolati munkára van szükség. Kicsit bonyolultnak hangzik? Nyugi, szerencsére itt van nekünk a mindentudó Reddit, ahol is a fórumozók nemrég összegyűjtötték azokat a gyakori hibákat, amiket ők maguk korábban már elkövettek a párkapcsolataik során.

Olvasd el mások tapasztalatait és tanulj a hibáikból! Meglátod, a hasznodra fog  válni.

„Túlságosan arra törekedtem, hogy elkerüljek minden lehetséges vitát és konfliktust ahelyett, hogy leültem  volna párommal és beszéltünk volna a problémáinkról. A vége az lett, hogy a szőnyeg alá söpört dolgok olyan hatalmas szakadékot ástak közénk, amit már nem tudtunk kezelni.

„Csak a partneremtől függött a boldogságom, minden szinten túlságosan rá voltam utalva.”

„Könnyen bele lehet kényelmesedni egy kapcsolatba, ahol egyszer csak azon kapod magad, hogy nem teszel semmit a másikért.”

„Ahelyett, hogy meghallgattam volna, rögtön védekezni kezdtem. Amikor a másiknak valami baja van veled, fontos, hogy hallgasd végig és ne kezdj azonnal védekezésbe vagy visszatámadásba. Tarts egy kis szünetet és próbáld megérteni a másik érzéseit és szempontjait.”

„Ne gondold azt, hogy a szerelmednek a gondolataidban kellene olvasni. Ha valamit szeretnél, elvárnál, azt mondd ki, kommunikáljatok egymással, és csak azt kérd rajta számon, amit valóban ki is fejeztél szavakkal.”

„Nem az anyáddal vagy az apáddal élsz együtt, ne várd el, hogy a partnered úgy gondoskodjon rólad, mintha a gyereke lennél. Amíg nem tudod magadat egyedül ellátni, lehet, hogy a kapcsolatokat sem kellene erőltetni.”

„Ne légy mindenre és mindenkire féltékeny. A párod nem a tulajdonod.”

„Maradjon meg a saját személyiséged. Legyenek saját céljaid, vágyaid, ne függj mindenben a másiktól.”

„Egy kapcsolatban se felejts el megköszönni dolgokat és bocsánatot kérni, ha hibáztál.”

Még több

Szex-Szerelem