„20 nővel feküdtem le, az édeshármasokat is beleszámítva” – Mindent az arany pénisz szindrómáról

Nem születtek Tom Hardynak, de nem is kell, míg aranyból van a péniszük. De mit tudnak ők, amit más férfiak nem? A lényeg valójában nem is ez, hanem hogy hányan vannak. SPOILER: kevesen. Utánajártunk az arany pénisz szindrómának.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„20 nővel feküdtem le, az édeshármasokat is beleszámítva” – Mindent az arany pénisz szindrómáról

Gondolkodtál már azon, vajon mi történik egy olyan közösségben, ahol 75 százalék nő, 25 százalék pedig férfi? Vagy tegyük fel máshogy a kérdést: vajon mit kezd a helyzettel ez a maroknyi férfi? A New York-i Sarah Lawrence Bölcsészettudományi főiskola tanulói szerint arany péniszt növesztenek. Persze nem szó szerint. A Golden Penis Syndrome, vagy más néven arany pénisz szindróma kifejezés szintjén talán igazi amerikai export, a jelenség viszont nem. Bármilyen közösségekben megfigyelhető, ahol érzékelhető a nemek közötti egyensúly eltolódása, legyen szó munkahelyekről vagy városokról.

De visszatérve a kifejezés szülőföldjére, és arra a bizonyos 75-25%-ra, a Sarah Lawrence főiskola diákjai úgy gondolják, a náluk tanuló kevéske férfi a randizás és hódítások terén elért sikereit még csak véletlenül sem a nemek közötti aránytalan egyensúlynak tudta be, hanem a saját teljesítményének. Röviden: hirtelen mind úgy érezte, nála van az aranypénisz, holott valójában versenytárs nélkül maradt. Egyébként vicces, hogy egy amerikai főiskolai környezetben született a kifejezés, tekintve, hogy 1960-ban az Egyesült Államok főiskoláin még kétszer annyi férfi diplomázott le, mint nő, és ez az arány egészen 1981-ig tartotta is magát. Majd hirtelen megfordult, és évről évre egyre kevesebb lett a férfi, akik pont ezért igazi közkincsekké váltak.

A nemek aránya Magyarországon

Statisztika: KSH (Fotó: Getty Images / Yulia Reznikov)

Hódítók szépséghibával

És most ne egy Zac Efronra (szigorúan a botox-korszaka előtt), egy Ryan Reynoldsra vagy egy Ben Barnesra gondolj, hanem olyan átlagos, esetleg kifejezetten nem vonzó vagy vékony srácokra, akiket a nagymamád soha nem engedne haza anélkül, hogy le nem nyomna a torkukon egy 8 fogásos menüt. Erre már Jon Birger író, a téma kutatója utal finoman egy vele készült interjúban, aki 2018-ban külön könyvet (Make Your Move) is szentelt a témának. És hidd el, ha valaki, akkor ő rengeteg arany kakassal beszélgetett már a projektje miatt.

Az egyik legemlékezetesebb interjúalanya Jake volt, aki látszólag teljesen átlagos egyetemistának tűnt – míg szóba nem került a nemi élete. „Néha úgy érzem, bárkit megkaphatok, akit csak akarok” – idézi fel a szerző a srác szavait. A főiskola legelső, tájékoztató napján például odalépett hozzá egy lány, és elmondása szerint közölte vele, hogy: „Te ma este hazajössz velem”. A történetei pedig egyre meredekebbek, egyre extrémebbek lettek, mire az interjút készítő szerző egy ponton megkérdezte a srácot, hozzávetőleg hány lánnyal feküdt le a baráti társaságából.

„Ó, legalább hússzal…”

A szavai tényszerűek voltak, mintha csak egy gazdasági elemzésből idézné őket, a szerző pedig meg sem próbálta elrejteni, mennyire ledöbbent a számon. „De ezekben benne vannak az édeshármasok és a négyes menetek is” – egészítette ki gyorsan. Ha eddig arc nélkül pergett előtted a mozi, szólunk, hogy Jon Birger szerint Jake nem egy sztárfocista karakter, inkább az 1969-es John Lennonhoz hasonlít, csak, ahogy Birger leírta, „alultápláltabb verzióban”.

A csábítás ötven árnyalata

A don junaistákat az hajtja, hogy leigázzanak egy nőt, a casanovista magába a szerelme szerelmes és a hódítás élteti, magyarázza Sereg Tímea párkapcsolati mediátor, szexológus tanácsadó, egy arany pénisz szindrómás pedig egyszerűen kihasználja és élvezi a nemek egyensúlyhiányát.

A szakember szerint viszont nem érdemes őket összevetni az úgynevezett alfahímekkel, vagy egyenesen bétahímként feltüntetni őket, csak azért, mert a külsejük alapján nem születtek egy Ryan Reynoldsnak. „Rengeteg példát láttunk már a sztárvilágból, amikor egy férfi képes volt kihozni magából és a nemi szerepéből a legtöbbet, és elképesztően jó pasivá válni, aki képes volt minőségi kapcsolat kialakítására.”

Timi Ryan Goslingot hozza fel, akit azért választottak annak idején a Szerelmünk lapjai című film sztárjának, mert nem volt tipikus szépfiú – és senki sem gondolta, hogy egy nap az lesz. Vagy ott van Timothée Chalamet is, akire az, akit nem ért el a sármja, mert mondjuk nem kattant rá az interjúi vagy a szerepei miatt, csak egy cingár, nyeregarcú srácként tekint. És ne feledkezzünk meg Adam Driverről sem, akit tény, hogy sokan Hollywood egyik legcsúnyább pasijának tartanak, de amikor Kylo Renként tombolt a Star Wars-mozikban, nők ezrei zúgtak bele menthetetlenül.

Nemi szerepek

Fotó: Getty Images / Yulia Reznikov

Szóval ne tévesszen meg a külső vagy a címkék, a NEM kifejezetten csodapasik is rúghatnak labdába, és nyerhetnek meccset. A lényeg tényleg az önbizalom, amit valóban bebikázhat egy olyan nemek szempontjából eltolódott arány, mint az amerikai főiskolában megfigyelt helyzet – ami bárhol kialakulhat, ahol túl sok a nő, és kevés a férfi.

Az igazi kérdés az, mit kezd az így nyert önbizalommal a srác: elveszik a nemi szerep zavarban, és ágyból ágyba mászik, vagy az önbizalmát felhasználva kezdeményez, és minőségi kapcsolatot alakít ki egy partnerrel. „Lehet monogámiát elvárni egy ilyen férfitól, ha ő is ezt akarja, csak előbb érdemes tisztázni, ki mire vágyik” – szögezi le Sereg Tímea az arany pénisz szindrómával kapcsolatban. Attól, hogy megvolt neki a fél egyetem, tehát lehet belőle hűséges partner, de csak akkor, ha van közös jövőkép. És az nyilván nem számít annak, hogy holnap nálad vagy nála bújtok össze.

Neked párkapcsolati dilemmáid vannak, nekünk válaszaink:

Címkék: arany pénisz szindróma eltolódott arány férfiak hódítás kalandok kapcsolat nemek aránya nemi szerep zavar nők önbizalom szerelem szex

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

Tényleg a saját hasonmásod mellett lehetsz a legboldogabb?

Tényleg a saját hasonmásod mellett lehetsz a legboldogabb?

Kedves Loki, köszönjük a kérdést, amit valószínűleg nézők ezreiben ültettél el: nárcisztikus dolog belezúgni valakibe, aki külsőleg és belsőleg is félelmetesen hasonlít hozzád, vagy csak egy meglepő örökség az evolúciótól? Beleástuk magunkat a témába.

Ezeket a sztárszerelmeket legszívesebben örökre elfelejtenénk

Vannak sztárpárok, akiket imádunk együtt, vannak, akikről el is feledkezünk a kapcsolatáról, és vannak az alábbi sztárszerelmek. Ezek annyira randomak és megmagyarázhatatlanok, hogy legszívesebben visszamennénk abba az időbe, amikor még békésen éltünk, mert nem hallottunk róluk.

10 tipp a tökéletes autós szexért

Ha beveted ezt a néhány trükköt, életed legjobb (autós) szexében lehet részed! Csak annyit mondunk: Titanic.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?