Hogyan legyek szexibb? – Amikor a pornó nagyon nem jó inspiráció

Benned is felmerült már, hogyan tudnád kihozni magadból a vadmacskát, de klasszikusan dögös rucikat kicsit nevetségesnek érzed? Sereg Tímea párkapcsolati és szexológus tanácsadó segít, hogyan válhatsz magabiztosan szexivé.

Hogyan legyek szexibb? – Amikor a pornó nagyon nem jó inspiráció

Mitől válik valaki  úgy igazán szexivé? Mit tud az a nő, akit az utca túloldaláról is megbámulnak? Nehezen lehetne két olyan férfit találni, aki ezekre a kérdésekre ugyanazt válaszolná. Szexinek lenni sokak fejében egyenlő a csábító megjelenéssel és a dögös ruhákkal. És nagyon sok lány gondolja azt, hogy ahhoz, hogy a pasija igazán szexinek lássa, kábé a pornószínésznőktől kellene inspirálódnia. Pedig, hidd el, anélkül is szexi lehetsz a partnered számára, hogy pornósra vennéd a figurát (spoiler: ehhez valójában nem kell mást tenned, mint megtalálni saját magadban azt, amitől igazán egyedülálló vagy – de most egy kicsit előre szaladtunk).

Egészséges test, nőies arányok

Ehhez először próbáljuk megfejteni, hogy mi a vonzó a férfiak számára a nőkben. Ezt a kérdést segíthet megválaszolni egy Egyesült Államokbeli nemzeti kutatás. A Santa Barbara-i Egyetem tudósai 1994 és 1998 között gyűjtötték az információkat a testi egészségről. A Nemzeti Egészségvizsgálati kutatás kérdései kitértek a női testre is természetesen, és az ezekre kapott válaszokból az derült ki, hogy a derék-csípő egészséges arányát és a csípő-comb egészséges arányát tartották vonzónak a kutatásban résztvevők. A BMI testtömeg index is fontos szerepet játszott az eredményekben: minél inkább az egészséges tartományba esik, annál vonzóbbnak látják a férfiak a nőket a felmérés szerint. Az is egyértelműen kiderült a kutatásból, hogy a termékeny években jellemző testarányok sokkal vonzóbbak a pasik számára, mint azoknak a nőknek a testarányai, akik már túl vannak a menopauzán. (Az amerikai felmérésben 12 ezer, 50 év alatti nő adatainak elemzésével jutottak erre a végeredményre.)

A tudomány tehát azt mondja, hogy minél inkább közelítesz az egészséges testsúlyodhoz és kihangsúlyozod a csípőd és a derekad illetve a combod és a csípőd arányait, annál vonzóbb lehetsz a férfiak számára.

Itt azért fel kell tennünk a kérdést, hogy mi a helyzet például Nicki Minaj-zsal, Jennifer Lopezzel vagy éppen Kim Kardashiannal? Nem feltétlenül vékonyak, a csípő-derék arányuk is eltér az átlagtól. De úgy tér el, hogy az még női szemmel is dögös és vonzó (igen, homokóra-alkat, rólad beszélünk…).

A szexuálisan vonzó nő fogalma egyébként kultúránként is eltérő (például vannak olyan afrikai törzsek, ahol a férfiak számára azok a nők a legvonzóbbak, akiknek a leginkább lógnak a melleik). A különböző szubkultúrákban is változó a szexuálisan vonzó nő típusa (másmilyen nőt tartanak szexisnek a metálos fiúk, másmilyet a rapperek). Emellett az egyéni preferenciák is befolyásolják, milyen nőt lát szexinek egy férfi. Egy Malajziában készült kutatás például arra világít rá, hogy az alacsonyabb egzisztenciával rendelkező férfiak általában jobban kedvelik a nagyobb mellű nőket, amíg a gazdagabb, jómódúbb férfiak többségében a kisebb mellű nőket tartják vonzónak. Attól is függhet a vonzó nő fogalma, hogy az illető férfi milyen környezetben nőtt fel, hogy a fiúbarátaival mely hírességeket tartottak vonzónak, hogy milyen típusú lányokba voltak szerelmesek anno. És hogy még tovább bonyolítsam a kérdéskört, az sem mindegy, hogy az illető férfi agyában az idegpályák hogyan, milyen módon ismerik fel a szépséget és hogyan reagál arra az agya.

Szexi nő

Fotó: Getty Images/Westend61

Mit tehetsz, hogy szexibb legyél?

És akkor végre eljutottunk a legfontosabb kérdéshez: oké, hogy a férfiak sokfélék, sokféle nőt tartanak szexisnek, de mitől érezheted te magad azt, hogy dögös vagy? Ami biztos, hogy a pasik szerint a vonzó nő egészséges, és minél inkább kihangsúlyozza a csípőjét, derekát, annál inkább bejön nekik. Na de mi van, ha te nem a férfiak elvárásait vagy az aktuális divattrendeket követve érzed jól magad a bőrödben?

Pont ezért nem azt kell tudnod, hogy a pasik szerint mitől vagy dögös, hanem azt, hogy te mitől érzed magad szexuálisan vonzónak. 

Ennek pedig köze van az elméhez, az önbecsüléshez és a saját testtel való elégedettséghez. (Az alacsony önbizalom hátráltató erő, és mindenképp érdemes dolgozni azon, hogy ez magasabb szintet érjen el.) Ahhoz, hogy megtaláld magadban azt a valamit, ami segíthet a szexis nővé válásban, elsősorban azt a kérdést fontos megválaszolnod, hogy mit szeretsz magadban. 

Lehet, hogy elsőre ez nagyon nehéznek tűnik, de az alábbi gyakorlat segíthet: gondold végig az összes partnered, az összes bókot, amit valaha kaptál. És ha van ezekben közös pont, akkor már meg is találtad azt, amitől más vagy, mint bárki más. Mi az a tulajdonságod, amit aranyosnak, szexinek, érdekesnek találtak benned a korábbi partnereid? Ha például ez a nevetésed, a hajad vagy a szemed színe, akkor ezeket mindenképpen erősítsd meg magadban: emeld ki jobban a szemeidet hozzád passzoló sminkkel, hordd a hajad kiengedve vagy és nevess sokkal többet. Emeld ki tehát mindazt, ami vonzó, és ne aggódj a kevésbé vonzó tulajdonságaid miatt. Egyrészt olyanok mindenkinek vannak, másrészt öltözködéssel, kiegészítőkkel el lehet terelni azokról a figyelmet.

MOSTANTÓL RENDSZERESEN TALÁLKOZHATSZ VELEM ITT A COSMO.HU-N, ÉS HA BEUGRIK EGY KÉRDÉS, BÁTRAN TEDD FEL (KERDEZZ.BATRAN@CENTRALMEDIACSOPORT.HU).

És ha már öltözködésnél tartunk: ahhoz, hogy szexi legyél, nem a dominaszerkó vagy a tanga szükséges (kivéve, ha te TÉNYLEG abban érzed igazán szexinek magad). Hanem az, hogy önmagaddal a lehető legjobban érezd magad. Ehhez adok néhány praktikus, a hétköznapokban is jól használható tippet.

  • Kísérletezz, neked mi fér bele. Lehet, hogy a megszokottnál eggyel pimaszabb szett is elég neked ahhoz, hogy szexi moodba kerülj. De azzal sincs gond, ha te farmerben és pólóban érzed magad leginkább jó csajnak. 
  • Nagyon fontos elkerülni, hogy erőltetett legyen a próbálkozás. Ezt pedig azzal lehet elérni, ha legbelül nem érzed hamisnak azt, ahogyan kinézel.
  • Ahhoz, hogy a külcsín és a belbecs találkozzanak, az is szükséges, hogy megfelelő mértékben saját magaddal is törődj: kényeztetéssel, masszázzsal, utazással, jó könyvvel, pihenéssel, finom ételekkel. Ezeken keresztül is megérezheted, hogy szereted saját magadat.  
  • Válogasd meg a barátaidat, és tartsd magadhoz közel azokat, akik igazán szeretnek, tisztelnek. A velük töltött idő alatt megtanulhatsz magabiztosabb lenni, így jobban tisztelheted saját magadat. Ha olyanokkal barátkozol, akik eldobnak amikor nekik jólesik, ha sokszor érzed úgy, hogy nem vagy fontos, akkor érdemes változtatni. Ez sajnos mérgező környezet, ami hatással lehet az önbecsülésedre is.  
  • A jó baráti társaságokon keresztül megtanulhatsz flörtölni, tesztelgetheted a saját testbeszéded, megnézheted, milyen hatással tudsz lenni másokra. A kacérkodás a nők remek eszköztára az ismerkedésre, a szexuális tartalmú ugratások, a huncutabb kifejezések, a humor szintén jó eszközei annak, hogy vonzó, szexis nőnek lássanak. És egy szerető, biztonságos környezetben könnyebben ráérzel ennek az egyensúlyára is, és elkerülheted, hogy túlzásba vidd a kacérkodást, mivel akaratlanul is inkább taszítónak, közönségesnek, mint vonzónak tűnhetsz.

Szexi nő

Fotó: Getty Images/Westend61

A kulcs: szexuális magabiztosság

A saját szexualitásoddal való harmónia szintén erősen kihathat arra, mennyire látnak vonzónak mások. De mit is jelent ez tulajdonképpen? Ha egy nő rendben van önmagával szexuálisan, ha tudja, hogy a teste mire reagál, hogyan működik, akkor nagy valószínűséggel van szexuális magabiztossága. Ez nagyon sokat tesz hozzá a vonzerőhöz. Ahogy az is, ha tud csábítani, tud élni a lehetőségekkel. (És csábítani minden nő tud, mindenkiben megvan erre a képesség.) Ez megint csak nem azt jelenti, hogy bugyiig kell vetkőzni, és nem is a hatalmas dekoltázst jelenti, hanem finomabb módszereket. Csábító lehet például, ha:

  • Segítesz a pasidnak az öltözködésben, te húzod fel a farmerén a cipzárt.
  • Megkéred, hogy ő gombolja be a hátul lévő gombodat, cipzárodat.
  • Amikor levetkőzöl, megkéred, hogy segítsen levenni a nyakláncot, karkötőt
  • A szoknyádat lefelé simítod, amikor felcsúszik, az ingeden, blúzodon látványosan begombolod a felső gombot.

Menj rá a fantáziájára!

A fent írtak azért fontosak, mert a nők és férfiak közötti különbség a libidóban is megvan. A férfiaknak általában spontán libidójúak, ami azt jelenti, hogy hamarabb ábrándoznak a szexről, mielőtt belefognának, így a fantáziájuknak nagy szerepük van a szexualitásukban. Ha egy férfi fantáziáját képes megmozgatni egy nő, akkor az a nő szexivé, igazán vonzóvá válik a férfi szemében. Ehhez pedig egyáltalán nem szükséges a pornószínésznős külső. El is magyarázom, miért.

A pornószínésznők mindig valaki másnak az ábrándjai, fantáziái (a rendezőé, a kameramané). Nem valóságosak, nincs szaguk, nem lehet megérinteni a bőrüket és sokszor a hangjuk sem valószerű. Ezzel szemben te hús-vér nő vagy,

akinek a pillantása, a nevetése, a válla formája, a hangja és a bőre tapintása erőteljes hatással lehet a férfiakra. És itt az ok, amiért nem kell pornósnak öltöznöd és úgy viselkedned (kivéve, ha csak épp szerepjátékszexeltek előre megbeszélt módon): a pasid számára bőven elég az is, ha önmagadból kihozod a legtöbbet, ha odafigyelsz a testedre, lelkedre, és ha megtalálod magadban azt a pluszt, amitől te más vagy, mint a többi nő. Ha ez megvan, akkor könnyebben megtalálod a számodra kényelmes és szexi ruhadarabokat, amiket otthon is felvehetsz, és garantáltan jól érzed majd magad bennük! 

Ásd bele magad a kapcsolatok sűrűjébe:

Még több

Szex-Szerelem