A legédesebb édeshármas – Tényleg hazavágja a szexet, ha veletek alszik a házi kedvenc?

Mindennapos jelenség, hogy hárman (esetleg még többen) osztoztok éjszaka az ágyon? A Cosmo.hu párkapcsolati szakértője, Sereg Tímea elárulja, hogy ez miért veszélyes!

A legédesebb édeshármas – Tényleg hazavágja a szexet, ha veletek alszik a házi kedvenc?

A házi kedvencek fantasztikusak, feldobják az életünket, szórakoztatnak és puha, meleg testükkel, monoton szuszogásukkal biztosíthatják a szuper minőségű alvásunkat. Csakhogy amíg az alvásra jó hatással lehet, ha egy ágyban alszol a kutyával vagy a macskával, a szexnek nem feltétlenül tesz jót, és a higiénia is fontos kérdéssé válhat. 

Ha a kutyád beszélni tudna, mit mondana? 

Hogy van összefüggés a szexuális életünk és a házi kedvencekkel való alvás között, azt egy 2014-es brit kutatásból tudható. Eszerint nemcsak a pénzügyi problémák okozhatnak kevesebb szexet, hanem ütemesen csökkenti az intimitást az ágyban alvó szőrös kisállat is. Az internetes kérdőívet kitöltők 31%-a válaszolta azt, hogy a kisállat miatt változott a szexuális élete, mennyiségben legalábbis biztosan. Ennek rengeteg mögöttes oka lehet, de az állatka valóban bezavarhat az intimitásba. 

A kutyakiképzők véleménye egyébként  eltér, ha arról van szó, velünk aludjon-e a kutya a hálószobában. Az egész biztos, hogy ha megtanítod a kutyának, hogy amikor szólsz, menjen le az ágyból, eggyel többet tehetsz a szexuális életedért, mintha nem nevelnéd erre, ugyanakkor a macskákkal már más a helyzet – őket nem igazán lehet nevelni (persze pont így imádjuk őket). Az is kérdés, hogy vajon a kedvencek mit gondolnak, ha a gazdáik egymásnak esnek és szexelnek: hangosan nyögdécselnek, miközben furcsa pózokba vágják magukat. Könnyen előfordulhat, hogy nem veszik jó néven, ha ilyesmit látnak az ágyban – ez különösen a kutyákra igaz. 

Nem buli az édeshármas 

A kapcsolatra nézve sem jó ötlet, ha a kutya abban az ágyban alszik, ahol a pár összebújik. A kutya ugathat, ami megzavarhatja az együttlétet, ráadásul az sem valami szórakoztató, ha ül az ágy mellett és bámul – mindenképpen kizökkent abból, amiben vagytok. Ez egyszer-egyszer vicces is lehet, de rendszeresen már biztos, hogy inkább dühítő érzés. (A macskákkal pedig még ennél is rémesebb a helyzet: most komolyan – ki ne ismerne olyan sztorit a baráti társaságból, hogy valakinek a hátára ugrott hatvankilencezés közben a macska?)

Pár kutyával ágyban

Fotó: Getty Images/YakobchukOlena

Hol járt az a tappancs? 

A higiénia szintén egy igen fontos kérdés: ha a kutya minden tappancsa tökéletesen tiszta az aznapi sétáltatás után, és még a hasán sincs egy kisebb sárcsomó sem, akkor is valószínű, hogy a szája tele van bacikkal. A kutyák általában úgy szaglásznak az utcán, hogy a nedves orrukat mindenhez odateszik, így aztán az ott landol majd később az ágyban. A rendszeres féregtelenítés, az oltások egyébként is elengedhetetlen kellékei az állattartásnak, hát még akkor, ha egy ágyban alszanak veletek! A szex (általában) meztelenül zajlik két ember között, és ha ugyanazon a lepedőn nyalogatta magát a kutya/macska, ahol éppen egymást igyekeztek boldoggá tenni, akkor nehéz nem arra gondolni, hogy bármit elkaphattok az állatoktól. A macskák esetében is kérdéses az alomhasználat utáni láb tisztasága. Sok-sok fertőzés tőlünk is átkerülhet az állatainkra, így nemcsak magunkat, őket is védhetjük akár egy herpeszes megbetegedéstől is. 

MOSTANTÓL RENDSZERESEN TALÁLKOZHATSZ VELEM ITT A COSMO.HU-N, ÉS HA BEUGRIK EGY KÉRDÉS, BÁTRAN TEDD FEL (KERDEZZ.BATRAN@CENTRALMEDIACSOPORT.HU).

A higiéna egyébként is fontos a szexben, hiszen tisztán, ápoltan szeretünk egymáshoz érni, a kezek, a körmök ápoltsága kiemelten szükséges a szájhigiéné mellett. És nemcsak ezekkel kell megküzdeni, hanem a szeretetkuncsorgással is. Ha az ágyban alvó kis kedvenc olyan személyiségű, hogy igényli, hogy hozzád érjen, hogy simogasd, ha szereti a fejét a lábadra tenni alvás közben, akkor igen csekély esélye lesz annak, hogy az ilyenfajta intimitást hosszú távon a pároddal együtt is megéld.  

Építsetek ki érzelmi tartalékokat! 

Nemcsak a szex helyszíne a közös ágy, hanem az ölelkezések, az egymás mellkasán alvás, a puszik, csókok helyszíne is. Ha ezek el-elmaradoznak, mert a tappancsosok elveszik az egymásra figyelés idejét, akkor egy igen fontos szeretetnyelvtől válhatsz meg a párkapcsolatban. A testi érintkezések ugyanis a szeretetnyelv részei, még ha nincs erőtök összebújni, akkor is jó, ha csókot adtok egymásnak, ha simogatjátok egymás karját, testét. Ezek az intim pillanatok építik ugyanis a párkapcsolatban az érzelmi tartalékokat.  

Pár kutyával

Fotó: Getty Images/YakobchukOlena

Mindent a maga idejében 

Annak tehát, hogy huzamosabb ideig, egész éjszaka a kisállattal aludjatok egy ágyban, sajnos csak kárát láthatja a párkapcsolat. Azonban nem kell lemondani az állatokkal való közös kuckózós pillanatokról, csak érdemes kitelepíteni ezeket a nappaliba, a kanapéra. Jobb és tartalmasabb helyszíne lehet az állatokkal való törődésnek, mint a hálószobai ágy, így az tiszta marad, és ti is ápoltabban használhatjátok. Ráadásul az egész szoba megmaradhat a pihenés kellemes helyszínének: gyertyafényekkel, szép párnákkal, függönnyel, takarókkal olyan hangulatot varázsolhattok, ami nem veszi el a kedveteket a szextől.  

Még többet olvasnál Timitől? KATT!

Még több

Szex-Szerelem