Erre van szükségetek, hogy a kapcsolatotok túlélje az ünnepeket

A karácsony az év egyik legszebb ünnepe, mégis elképesztően sok stresszel jár(hat). Különösen igaz ez akkor, ha párkapcsolatban élsz. Mutatjuk, mit tehetsz ellene!

Erre van szükségetek, hogy a kapcsolatotok túlélje az ünnepeket

A karácsony a szeretet ünnepe, sokan azonban ilyenkor veszekednek a legtöbbet. Ez azonban elég borzasztó, biztosan te sem vágysz rá… Ha szeretnéd elkerülni a felesleges konfliktusokat a pasiddal, mutatjuk, mit tehetsz az ügy érdekében!

Mi okozza az ünnepi stresszt?

Röviden és tömören: az idő és a pénz. Az év végi hajtásban mindenki teljesen kimerül, a rengeteg munka után nagyon nehéz időt szakítani például az ajándékok beszerzésére. Ha az adott pár közös kasszán van, további bonyodalmak jöhetnek, veszekedés lehet ugyanis abból, ha az egyik többet költ a saját családjára, mint a másikéra. Erre tesz rá még egy lapáttal az ilyenkor megnövekedett forgalom az utakon és a tömeg a plázákban. Csoda, hogy már alapjáraton is mindenki ideges?!

Ne a karácsonyt hibáztasd!

Semmiképpen ne a karácsonyt hibáztasd azért, ha a kapcsolatod félresiklik. Sajnos az ünnepnek magának ehhez szinte semmi köze sincs… Egy jól működő párkapcsolatnak ki kell bírnia a nehéz helyzeteket, a nyomást és a stresszt.

Törd meg a rutint!

Gondolkozz el valamin nagyon komolyan: a karácsonyi készülődéshez kialakult rutinod boldoggá tesz? És a párodat? Nem kellene valamin változtatni? Biztos, hogy kell a boldogsághoz 100-féle tökéletes sütemény? Szükség van a méregdrága ajándékokra? Tényleg nagy baj lenne, ha idén nem látogatnátok körbe az összes rokont az országban, csak pihennétek kettesben? Ne akarj mindenkinek megfelelni, számodra az legyen a fontos, hogy a párod és te boldogok vagytok-e.

Tervezz meg mindent előre!

A karácsonyi stresszt könnyen lecsökkentheted azzal, ha készítesz egy haditervet, ami alapján mindent elintézel. Tudatosítsd azonban magadban és a párodban is: akkor sem lesz semmi baj, ha valami nem úgy alakul, ahogy kigondoltátok. Minden pont úgy lesz tökéletes, ahogy végül sikerül megoldani. Semmi sincs kőbe vésbe, nyugodtan sodródhattok egy kicsit az ünnepi árral!

Kommunikáció mindenek felett

Nagyon fontos, hogy az ünnepek idején is flottul menjen köztetek a kommunikáció. Mindig tartsátok tiszteletben egymás véleményét, figyeljetek oda, hogy ne a másikon vezessétek le a mindennapi stresszt. A fókusz legyen azokon a dolgokon, amik jól mennek, de a hibákat hánytorgassátok fel egymásnak állandóan. Persze lehet jelezni, ha valami nem oké, de akkor ezt tiszteletteljes stílusban tedd meg. Ha ezeket a szabályokat betartjátok, a karácsonyi őrület tuti nem foghat ki rajtatok!

Forrás: huffpost.com

Még többet olvasnál párkapcsolati témákról?

Még több

Szex-Szerelem