2015.10.16.@ 16.10

A Te szervezetednek is szüksége van a vitaminokra

Napjainkban az egészséges életmód divattá vált. Kis túlzással bármerre járunk, az egészséges táplálkozást és életmódot megcélzó termékekbe botlunk. Ami a magyar emberek egészségi állapotát tekintve örömteli tendencia. Ugyanakkor nagyon sok tévhit és helytelen információ is kering a köztudatban, ami nagyon megnehezíti a téma iránt érdeklődők helyzetét. Itt az ideje, hogy rendet rakjunk a fejekben!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Te szervezetednek is szüksége van a vitaminokra

Az egészséges életmód három tartóoszlopa a változatos táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a harmonikus lelkiállapot. Az egészséges táplálkozás elveivel ismerkedőknek olyan szempontokat kell figyelembe vennie, mint az alapanyagok és az ételkészítési módok változatossága, a szélsőségektől való tartózkodás és kiegyensúlyozott makro- és mikrotápanyag-bevitel. Általánosságban elmondható, hogy a szakszerűen összeállított és megvalósított étrend hozzájárulhat az egészség megtartásához vagy visszanyeréséhez, és a jó közérzetünkhöz.

Vitaminokra mindenkinek szüksége van

.Az emberi szervezet nem képes vitaminokat előállítani, ezért azokat külső forrásokból kell beszereznünk. A legtermészetesebb forrás a komplett összetételű táplálkozás, amely megfelelő arányban tartalmaz állati és növényi eredetű élelmiszereket. Azt már az óvodában megtanultuk, hogy a legtöbb vitamin a zöldségekben és a gyümölcsökben van. De vajon igaz ez a gyorsfagyasztott zöldségekre is?

Oszlassuk el a tévhiteket!

Még ma is sokan gondolják úgy, hogy a gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök nagyon kevés vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Ezzel szemben az igazság az, hogy a fagyasztva tartósított élelmiszerek nem csak megőrzik tápanyagtartalmukat és természetes állagukat, de sokáig eltarthatóak, szezontól függetlenül bármikor elérhetőek, és percek alatt elkészíthetőek. Az ízük pedig pont ugyanolyan finom, mint a friss zöldségeké, gyümölcsöké. Arról nem is beszélve, hogy nagyon komoly minőségbiztosítási szűrőn kell átesniük, mielőtt forgalomba kerülnének. A háziasszonyok jelentős időt és fáradságot spórolhatnak meg, ha ezeket a termékeket választják, hiszen már eleve felhasználásra alkalmas állapotban kerülnek hozzájuk a boltok polcairól. Nincs szükség órákig tartó zöldségtisztításra, borsófejtésre, áztatásra, azonnal elkészíthetőek belőlük a finomabbnál finomabb ételek. A gyorsfagyasztott élelmiszerekből ma már gyakorlatilag ugyanolyan a kínálat, mint a friss árukból a piacon. Az is fontos szempont, hogy a gyorsfagyasztott zöldségekkel télen-nyáron táplálhatjuk szervezetünket ásványi anyagokkal, vitaminokkal, rostokkal. Azt se felejtsük el, hogy a gyorsfagyasztással történő tartósítás teljesen vegyszermentes, az eljárás során semmilyen adalékanyag nem kerül a tiszta alapanyaghoz.

Nézzük meg, minek is köszönhető mindez?

Technológia!

A gyorsfagyasztással történő tartósításnak az a lényege, hogy az élelmiszeripari alapanyagokat a lehető legrövidebb idő – a zöldségek, gyümölcsök esetében ez néhány perc – alatt kell lefagyasztani mínusz 18-22°C-ra. Ennek következtében az élelmiszereket alkotó nagymennyiségű víz (ez a zöldségek esetében 60-90 %) apró jégkristályok formájában fagy meg, így a felengedtetéskor nem roncsolódik a sejtfal.

Az apró jégkristályoknak köszönhetjük azt is, hogy a gyorsfagyasztás után kiengedett termék nem ereszt túl sok levet, megőrzi az alapanyag eredeti alakját és színét, hasznos anyagait, vitaminjait, még az illatát is. Ez többek között annak is köszönhető, hogy ezen a hőmérsékleten gyakorlatilag megáll az ételek romlását okozó mikroorganizmusok tevékenysége.

Gyorsaság!

A fagyasztott zöldségek és gyümölcsök a betakarítást követően órákon belül feldolgozásra kerülnek. Mivel a fagyasztási folyamat során csak csekély mértékű tápanyagveszteséget szenvednek el, megőrzik magas vitamin és ásványi anyag tartalmukat, ezzel fokozva az egészségünket. Ellentétben, a friss zöldségek, gyümölcsök sokszor csak napok, hetek alatt jutnak el az étkező asztalunkra, és a szállítás, raktározás ideje alatt szép lassan elveszítik vitamin és ásványi anyag tartalmukat. A friss puhahúsú gyümölcsök és zöld színű zöldségek, szobahőmérsékleten való tárolás esetén, naponta C-vitamin tartalmuk 15%-át is elveszthetik.

“A Fevitának mindig szezonja van!”

Keresd a boltokban megújult csomagolású termékeinket, melyekből az év bármely szakában ízletes és változatos ételeket készíthetsz az egész család számára!”

További információkért látogass el a http://www.fevita.hu/ weboldalra!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Nem hiszed el, kivel hozták össze Bradley Coopert

Nem hiszed el, kivel hozták össze Bradley Coopert

Nem, ezúttal nem Lady Gagáról van szó.

Britney Spears komoly lelki problémákkal küzd

Nagyon nincs rendben magával.

Lady Gaga nem akar szóba állni Bradley Cooperrel

A színésznő valószínűleg nem akarja, hogy megint hírbe hozzák őt Irina exével.

Hihetetlen, mi derült ki Michael Jacksonról

Madonna örökre tönkretette volna az énekest?

Bradley Cooper ismét randizni akar

Csak most szakított, de már úgy érzi, készen áll egy újabb kapcsolatra. Hová siet ennyire?

Hatalmas újítás érkezik a Facebookon

Most nem egy új randiappot indít a közösségi oldal, hanem egy saját pénznemet!

Egyre többet lehet tudni Hosszú Katinka új szerelméről

Nagyon úgy tűnik, hogy sorsszerű volt a megismerkedésük...

Videó: Az elmúlt évek legjobb romantikus filmjei

Nincs ötleted, mit nézz este? Mutatjuk!

Sokkoló vallomást tett a Harry Potter filmek sztárja

Most figyelj, ha Harry Potter rajongó vagy!

Ez most a legmenőbb hotel Instagramon

A sivatag közepén van!

A fél internet most ezen a bikinifelsőn háborog

Igen, megint egy webshopos bakiról lesz szó...