Ezért hord Erzsébet királynő mindig kesztyűt

Neked is feltűnt már, hogy soha nem veszi le?

Ezért hord Erzsébet királynő mindig kesztyűt

Az angol királynő már 67 éve ül a trónon, úgyhogy mindenkinek volt ideje megszokni a stílusát. Nyilván te is tudod, hogy imádja az élénk, sokszor kicsit fura színeket, a kalapokat, fejkendőket, óriási brossokat, és persze a kesztyűket. De utóbbira vajon miért van szüksége télen-nyáron?

Nos, a magyarázat rendkívül egyszerű. A 92 éves II. Erzsébet királynőnek a mai napig számtalan hivatalos eseményen van jelenése, ahol a legtöbben kézfogással köszöntik. Ez a gesztus pedig kedvez a baciknak. Mivel az uralkodó nem engedheti meg magának, hogy lebetegedjen, inkább állandóan kesztyűt visel.

Így volt ez már fiatal korában, még kedvenc royal kesztyűkészítő cége is van. Cornelia James kesztyűi akkor kerültek képbe, amikor a királynő akkori stílustanácsadója, Norman Hartnell felfigyelt a hölgy színes és minőségi munkáira. Hamarosan ő lett Erzsébet hivatalos kesztyűbeszállítója.

Cornelia 1999-ben hunyt el, azóta a lánya varrja a királynő kesztyűit, egy korábbi interjúban azt mondta, körülbelül 45 perc, míg egy pár elkészül. Egy szett ára átszámítva nagyjából 40 ezer forint, ami a royaloknak nem sok pénz, Erzsébet mégsem vesz minden alkalomra újat. Nem akarja ugyanis, hogy az emberek azt gondolják, a királyi család még mindig pazarló életmódot folytat.

Diana hercegnő egyébként a kilencvenes években előszeretettel lázadozott a royal kesztyűviselés ellen, azt hirdette, hogy nem kell félni pár kézfogástól. A királynő persze nem értett egyet vele…

Még több

Sztárhírek