2019.04.04.@ 12.04

„Kívülről úgy tűnhet, mindent elértünk a Wellhello-val”

A zenekar korábbi tagja új bandát alapítottak Talk2night néven, énekesként pedig Vavra Bence csatlakozott hozzájuk. A banda két tagja, Wagner Emil és Szász Csaba a Cosmo.hu-nak elárulta a terveiket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Kívülről úgy tűnhet, mindent elértünk a Wellhello-val”

Muszáj megkérdeznünk: hogyan választottátok ki a zenekar nevét?

Emil: Indítottunk egy közös beszélgetést, ahova mindenki beírta az ötleteit: rengeteg név felmerült, hiszen hatan vagyunk! Nagyon sok jó ötlet volt egyébként, de aztán inkább az összeset elvetettük! Végül a Talk2night lett az, ami mindenkinek tetszett.

Csabi: Beszélgettünk arról, hogy magyar név legyen-e, de aztán úgy döntöttünk, hogy az angol hangulatosabb.

Emil: Nem volt különlegesebb stratégiánk, olyat szerettünk volna, ami jól hangzik, könnyen kiejthető, és leírva is trendi. Egyébként olyan vonatkozása is van a dolognak, hogy az Oasis „Talk Tonight” című száma volt az első, amit megtanultam gitáron eljátszani – és mellé énekelni. Bármilyen első dologról van szó, az meghatározó lesz az ember életében!

Azt meséltétek, hogy amikor az énekest kerestétek, mindegyikőtök Bencére gondolt. Ismertétek már őt korábban is, dolgoztatok már együtt?

Emil: Évekkel ezelőtt játszottunk már együtt, de nem ismertük egymást igazán előtte. Egy jó kiállású – és mindenekelőtt jó hangú énekest szerettünk volna a banda élére, Bence pedig pontosan ilyen.

Milyen műfajba sorolnátok a zenéteket?

Emil: Élőhangszeres modern popzene.

Inkább pozitívnak tartjátok, hogy a Wellhello miatt már ismernek titeket, vagy szeretnétek, ha nem kötnének ezzel össze titeket?

Emil: Nem nagyon fogják tudni összekapcsolni a két zenekart, olyan mértékben különböznek. Mindössze annyi egyezik, hogy ugyanazok az emberek alkotják. Más a stílus, és a dalszövegek témája sem hasonlít. Most még muszáj valamihez kötnie az embereknek, az elején ez elkerülhetetlen. De onnantól kezdve, hogy talpra áll a produkció, és önmagában megállja a helyét, nem lesz erre szükség.

A Wellhello hazai zenekarok nagyon sok mindent elért már. Van még olyan álom, amit szeretnétek megvalósítani, de ez előző formációval nem sikerült?

Csabi: A Wellhello valóban fellépett, ahol csak lehetett. Ez persze jó érzés, és örülnénk neki, ha hasonló eredményeket érnénk el a Talk2nighttal is, hiszen fantasztikus érzés a nagyszínpadokon állni – de nem ez a cél. Vannak olyan dolgok, amiket a Wellhello mellett nem pipáltunk ki, de én szeretném megvalósítani. Jó lenne egy lemeznek, vagy egy koncertnek a teljes műsorát megcsinálni akusztikusan. Szerintem ez hatalmas dolog egy zenekar életében.

Emil: Ez a kérdés más a közönség, és a zenekar szemszögéből nézve. Lehet, hogy kívülről úgy tűnhet, mindent elértünk a Wellhello-val, és nincs hova tovább. Pedig van! Például az akusztikus koncert pár év múlva, amit Csabi is említett – hozzám ez borzasztóan közel áll. És persze nem lenne rossz egy 30 éves jubileumi koncertet adni az Arénában! Szóval vannak még célok, amikért érdemes küzdeni!

Januárban jelent meg a bemutatkozó számotok, „Max nem” címmel. Ki írta a dalt?

Emil: A dalt én írtam még régen, de Csabi basszus gitározta fel.

Csabi: Amikor ennek a számnak a demo változata készült, a zenekar gondolata még egyáltalán nem élt a fejünkben, csak Emil áthívott, hogy lenne egy ötlete, és nem segítenék-e benne?

Emil: Kosztyu Jánossal csináltuk a hangszerelés részt, a szöveget pedig Papp Szabival együtt jegyzem – ami egyébként alig a klipforgatás előtt egy héttel készült el.

A dalhoz klipet is készítettetek: mi volt az elképzelés, milyen videót szerettetek volna készíteni?

Emil: Az volt a koncepció, hogy kihozzunk egy nagyon jó minőségi videót, egy image klipben szerettük volna bemutatni a zenekart. Történetmesélésben nem gondolkoztunk (de biztosan lesz majd ilyen is), ez abszolút bemutatkozó anyagnak készült.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

🔥’BÁRMIKOR’ PREMIER ÁPRILIS 7-ÉN🔥 #talk2night #bármikor #ujdal #ujklip #premier #klippremier

talk2night (@talk2nightofficial) által megosztott bejegyzés, Márc 31., 2019, időpont: 9:45 (PDT időzóna szerint)

Április 7-én érkezik a második dalotok, ami a „Bármikor” címet kapta. Mit tudhatunk az ehhez forgatott videóról?

Emil: Alapvetően egy klip forgatása egy napot szokott igénybe venni, de ezt 3 napig csináltuk. A zenekar minden tagja külön helyszínt és megjelenést kapott – izgalmas és szép képanyag lett, egyébként egy nyári hangulatú felvételről van szó!

Ti már nagyon összeszokott csapat vagytok: Bence könnyedén beilleszkedett a társaságba?

Csabi: Szerintem hamar beilleszkedett, és hihetetlenül gyorsan felvette a ritmusunkat, illetve a belsős poénjainkat is.

Mikorra várható a zenekar első albuma?

Emil: Folyamatosan stúdiózunk, gyakorlatilag minden nap történik valami a dalokkal, szerintem májusra elkészül egy nagylemeznyi anyag. Nincs konkrét marketing struktúránk arról, hogy mikor mi történik, egyelőre az alkotás örömét élvezzük, nem szeretnénk tovább gondolni a dolgokat. Az biztos, hogy az albumfelvétel több időt vesz majd igénybe, de ha minden jól megy, őszre kiadjuk az elsőt, de addig is ki fog jönni még pár single!

Cosmopolitan.hu

Szervezitek már a fellépéseket?

Emil: Elég sokan kérdezik tőlünk, hogy mikor lesz az első koncert, és mik a terveink. De mi (magunkhoz képest) a legminőségibb műsorral szeretnénk kiállni a közönség elé, és a dalainkat alaposan elpróbálni az első fellépés előtt, összekötésekkel, gagekkel együtt – minden legyen meg, amitől egy koncert élvezhető lesz. Ha ennek több idő kell, akkor később fogunk színpadra állni, semmit sem szeretnénk elsietni. Ne egy dátum mondja meg, hogy mikor legyünk készen! Egyébként a május végét lőttük be, a dalok valószínűleg meg is lesznek addigra. De a próbához idő kell, ki kell forrnia és mi a lehető legjobb műsorral szeretnénk indítani.

Címkék: banda interjú Szász Csaba Talk2night wagner emil wellhello zenekar

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

A királynő többé nem bízik Harryben és Meghanben?

A királynő többé nem bízik Harryben és Meghanben?

Egy új könyv miatt derült fény erre a kínos titokra...

Így érezte magát Lily James a botrányos fotók megjelenésekor

Egyre zavarosabb a helyzet a színésznő és Dominic West viszonyával kapcsolatban.

Kit Harington felesége teljesen tönkretette a színész haját

Ő a felelős azért, ami a sztár loknijaival történt!

OMG: Robert Pattinson már az esküvőjét tervezi?

Suki Waterhouse hamarosan Mrs. Pattinson lesz?

Itt a fotó, amivel Vilmos szándékosan akarta megbántani Harryt

Háááááát, nem csodálkozunk, hogy összeszorult Harry gyomra, amikor meglátta…

Kim Kardashian könnyek között beszélt a halálfélelemről

Erről nagyon ritkán beszél, most mégis megtette.

Hihetetlen, mit szúrtak ki a fanok Meghan legújabb fotóján

Diana hercegnő is érintett a dologban.

Valójában ezért ért véget a Kardashian-show

Új, ismeretlen világ vár ránk?

Meghan csak egy hatalmas probléma volt a királyi családnak?

Vilmos már korán figyelmeztette Harryt, hogy ebből baj lehet.