Weisz Fanni szájról olvas vezetés közben is

Weisz Fanni idén áprilisban lett a Lexus UX magyarországi nagykövete. A modell elárulta, mivel jár ez a különleges felkérés, de arról is mesélt a Cosmónak, hogy milyen vicces szituációkban volt már része vezetés közben.

Weisz Fanni szájról olvas vezetés közben is

A Lexus az egyik legzöldebb autómárka, ami nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra. Tavaly kezdte meg Magyarországon a legkisebb, kompakt SUV-nak, a Lexus UX-nek az értékesítését, bár akkor még nem voltak elérhető bemutató-példányok. Idén végre megérkeztek a gyönyörű autómodellek a márkakereskedésekbe, melyek közül a márka nagyköveteként Fanni egy fehéret kapott meg. Az autó sportos és stílusos megjelenést kapott, és kompaktsága ellenére 4,5 méter hosszú. Az UX egy kreatív nagyvárosi felfedező, melyben helyet kapott egy új benzinmotor, ami csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és egy új, negyedik generációs, öntöltő hibrid rendszer is.

Eredetileg is egy hibrid autó tulajdonosa voltál, most pedig a Lexus UX nagykövete lettél. Miért tartod fontosnak, hogy környezetbarát autód legyen?

Így van. Mindig nagyon fontosnak tartottam azt, hogy figyeljek a környezetemre és óvjam is azt. Mert gondolni kell a jövőre is, nem mindig csak a mára!

Ezen kívül melyek a legfontosabb szempontok számodra egy autóban?

Kicsit furcsának tűnhet a válaszom, de a kormánymelegítő és az ülésfűtés a kedvencem, mert nagyon fázós vagyok. És persze a 186 lóerő is, mert imádom a sebességet!

Fotó: Radisics Milán

Miért tartottad izgalmas kihívásnak a felkérést?

Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen hatalmas márkának lehetek a nagykövete és még el sem hiszem, hogy egy ilyen szép és biztonságos autót kaptam! Imádom kívül-belül.

Mivel jár, ha valaki a Lexus UX nagykövete? Milyen projektek, feladatok várnak rád?

Hogy is fogalmazzak… tudni kell „viselni” ezt a dolgot, mert a Lexus egy nagyon nívós márka, ami megköveteli a profizmust és a precizitást. Ezért is vagyok boldog, hogy együtt dolgozunk, mert nagyon hasonlóak vagyunk: amibe belekezdünk, azt maximálisan teljesítjük! Lesznek programok, amik várnak, de most csak egyet árulok el: egy európai többnapos vezetésen fogok részt venni az UX-el, amit már nagyon várunk.

Kivel és hova vezetett az első utad az új autóval?

A férjemmel, Petivel utaztunk vele haza először, majd miután megérkeztünk, hosszasan nézegettük és csodáltuk az autót.

Fotó: Radisics Milán

Hány éve vezetsz aktívan?

Másfél éve szereztem meg a jogosítványomat, és azóta is imádok vezetni – nap mint nap vezetek.

Mi volt az a KRESZ-szabály, amit a legnehezebben sajátítottál el?

Nekem nem volt ilyen, viszont azt tapasztalom, hogy másoknál a jobbkéz-szabály okoz gondokat.

Mi volt az eddigi legjobb és legrosszabb vezetéshez kapcsolódó élményed?

A legjobb az volt, amikor először ültem be az UX-be és kipróbáltam. A legrosszabb pedig, amikor ki kell szállnom belőle.

Fotó: Radisics Milán

Kerültél már vicces szituációba az utakon? Mi volt az?

Igen, sokan motyognak vezetés közben, én pedig mindent leolvasok a szájukról. Sokan fel is ismernek és mondanak valamit, amire én válaszolok, ők pedig jót nevetnek. Ezek nagyon vicces és aranyos szituációk, nagyon élvezem őket.

Mindenki ismeri a sztereotípiákat a női sofőrökről. Te mennyire tartod magad ügyes sofőrnek, és mit mondanak rólad a többiek?

Peti nagyon szigorú velem ilyen téren, és mindig megmondta, ha valamit rosszul csináltam. Jó tanárom volt, és még most is rengeteget tanulok tőle! Persze ismerem a sztereotípiákat arról, hogy a nők nem vezetnek jól, és akad rá néhány példa is, de azért a férfiak között is találni egy-két ügyetlenebb sofőrt. A legfontosabb az, hogy az utakon mindenki vigyázzon a másikra és magára is.

Fotó: Radisics Milán

Lassan itt a nyár, tervezed esetleg, hogy egy hosszabb kiránduláson is kipróbálod, mit tud a Lexus?

Horvátországba szoktunk elutazni Petivel, így valószínűleg erre idén is sor kerül. Már nagyon várjuk, hogy egy ilyen autóval tegyük meg azt a pár száz kilométert. Állandóan gyönyörködünk benne, tényleg csodaszép autó!

Mit tartasz a leghasznosabb tanácsnak, amit eddig a vezetéssel kapcsolatban kaptál, és amit szívesen megosztanál a Cosmo-lányokkal is?

A legfontosabb, hogy mindig figyelj arra, amit csinálsz – főleg, ha vezetésről van szó! Illetve azt tanácsolnám, hogy mindig győződj meg magad arról, hogy például egy kereszteződésben elindulhatsz-e, akkor is, ha a melletted ülő szerint mehetsz. 

Fotó: Radisics Milán

Még több

Sztárhírek