„Szeretnénk megújítani az X-Faktort” – Interjú Puskás Petivel

Az énekes-műsorvezető az X-Faktor következő évadáról, a vegánságról, és a környezetvédelemről mesélt a Cosmónak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Szeretnénk megújítani az X-Faktort” – Interjú Puskás Petivel

Sokan tudhatják rólad, hogy fontos számodra a környezetvédelem, és a vegánság. Mikor kezdtél el ezekkel foglalkozni?

Két évvel ezelőtt kezdődött: rengeteget utazunk a The Biebers koncertek miatt kisbusszal, így sokszor benzinkutakon kajálunk – az öcsém pedig egy nap megemlítette, hogy mennyire egészségtelen ez, és főleg a sok hús, amit eszünk. Ő egyik napról a másikra leszokott a húsfogyasztásról, én is elkezdtem utána olvasni a dolognak. Pont ekkor toppant be az életünkbe a kutyánk, Bambi – aki teljesen lenyűgözött az érzékenységével, és az intelligenciájával, ezért úgy döntöttem, én is átállok a vegán életmódra. Emellett természetesen az életem minden területére kihatott az, hogyan tudnám védeni a környezetünket – pontosabban arra lettem figyelmes, hogy az ember mennyi szokásával pusztítja a természetet. Ha belegondolunk, nagyon könnyen le lehet mondani rengeteg környezetrongáló berögződésről. Például már az is elég, ha nem veszünk naponta több PET-palackot, hanem kulacsból iszunk, vagy elhagyjuk a műanyag zacskók használatát. Ezek nem nagy lépések, csak hozzászoktunk, a használatukhoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Boldog 12. születésnapot csodás kiskutyàm és boldog 36. házassági évfordulót drága szüleim!!! ❤️❤️❤️

Peter Puskás (@apuskaspeti) által megosztott bejegyzés, Máj 7., 2019, időpont: 4:35 (PDT időzóna szerint)

Idén tavasszal több iskolába is ellátogatsz, ahol a tudatos pénzhasználatról beszélgetsz a gyerekekkel. Mit tapasztaltál, mennyire nyitottak erre a diákok?

Nehéz megfogalmaznom a tapasztalataimat, hiszen nem mindennap vagyok ott velük. Ráadásul mégiscsak egy olyan ember vagyok, akit ismernek a TV-ből, a közösségi médiából, az internetről – esetleg még a zenénket is szeretik, így más hatást váltok ki belőlük. De egyébként én mindig betojva megyek be közéjük, ha belegondolok, kamaszként mennyi mindent utáltam, és borzasztóan cinikus voltam. Ennek ellenére úgy érzem, sikerült megtalálnom velük a közös hullámhosszt azzal, hogy nagyon személyes hangvételben beszélek a saját életemről, a bukásaimról. Próbálok kimondani olyan dolgokat, amik nem feltétlen hangzanak el egy osztályteremben, vagy furcsának tűnnek. Ráadásul rögtön az elején tisztázom velük, hogy én nem vagyok szakértő ezekben! De tudok mesélni arról, hogy 18 évesen elkezdem dolgozni, és mára már (34 évesen) sok dolgot megengedhetek magamnak, amiről csak álmodoztam gyerekkoromban. Elmondom nekik, hogy mik azok a buktatók, amikre érdemes odafigyelni – szerintem ez a fontos a természetvédelemnél is! El kell ültetni az emberekben a magot, hogy vásárláskor ne csak a kedvező árat nézzék, hanem azt is, hogy mennyire környezettudatos. Ha ezt a szempontot figyelembe vesszük, máris sokat tettünk a bolygóért.

Melyik a kedvenc emléked ezekről a látogatásokról?

Jó látni, amikor a gyerekek feloldódnak! Azt gondolom, hogy az iskoláknak az az egyik legnagyobb hibája, hogy nem hagyja őket kérdezni, hanem mindent meg kell tanulni úgy, ahogy van. Nekem az a legfontosabb, hogy érezzék, hogy nyugodtan kérdezhetnek – sőt, nincs hülye kérdés! Legyenek kíváncsiak a világra, és ehhez hagynunk kell nekik teret!

Azt mesélted, hogy sajnálod, hogy a mai celebekre kevésbé jellemző a fontos ügyek támogatása. Szerinted mik azok az apró lépések, amit megtehetnének?

Szerintem már az is hatalmas dolog lenne, hogy ha valakit megkeresnek egy szponzorációval, de azt hiteltelennek tartja, akkor nem mond rá igent, és inkább lemond a pénztől. Persze én is örülök, hogy sok felkérést kapok, de büszke vagyok arra, hogy sokszor mondok nemet, ha egy adott dolgot nem tudok képviselni. Tartozom annyival a követőimnek, akiket én magam engedek be az életembe, hogy nem hazudok nekik. Én ezt nagy lépésnek tartanám, de azt látom, hogy erre kezdenek egyre érzékenyebbek lenni a közszereplők, és tevékenyen részt venni hosszabb távú dolgokban. Itt van például az adó egyszázalékának felajánlása: én olyan szervezet mellé állok szeretettel, akivel úgy érzem, hogy egész évben együtt tudok működni.

Mi a következő projekt, amihez csatlakozol?

Szeretnék elindítani valamit, amit én egy hardcore természetvédelmi blognak hívok: azaz nem kendőzzük el a dolgokat, hanem megmutatjuk a valóságot, és vállaljuk a rizikóját a dolognak, és megmutatjuk, hogy hol tart a világ. Április 8-án részt vettem egy kutyamentés szaporítótól akcióban, ami sokkoló élmény volt, nem tudtam, mi fog történni, de az állatvédők sem tudták. De csodás volt látni, mennyi reakció érkezett rá – szó szerint megkönnyeztem, amikor azt olvastam, hogy két nappal később a Jófogás (ami az illegális kutyakereskedelem melegágya) módosított a hirdetési szabályzaton. Azt gondolom, ezért kell véleményt formálni! Fontos, hogy a közszereplők megmutassák az embereknek, hogy ha szeretnének valamin változtatni, akkor igenis képesek rá, nincsenek határok!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Köszönöm , hogy elhívtatok ma és részese lehettem a sikereteknek! Remélem sok emberhez eljutott az üzenet , hogy mit jelent a szaporító, miben különbözik a tenyésztőtől , hogyan verik át , miért olcsó egyik , miért drágább a másik és hogy egyáltalán nem ciki menhelyről hozni a kutyát , hanem a világ leghálásabb teremtménye képes lenni , ha szerető és felelős gazdára talál. Sok sikert az alapítványoknak , egyesületeknek és a civileknek!!! Bízom benne a kutyák csodás családokhoz kerülnek. #apuskaspeti #puskaspeti #animalrescue #környezetvédelem #természetvédelem #állatvédelem #savetheplanet #savetheanimals #vegan #govegan

Peter Puskás (@apuskaspeti) által megosztott bejegyzés, Ápr 8., 2019, időpont: 10:15 (PDT időzóna szerint)

Műsorvezetés, mentorkodás, zenekar, színészet, gyerekkórus, aktivista: Van még olyan szerep, amiben szívesen kipróbálnád magad?

Igazából úgy gondolom, most megvagyok! (nevet) Azt hiszem, hogy azok a dolgok, amiket elképzeltem 16 éve, mikor jelentkeztem a Megasztárba, azok elkezdtek működni. Bízok benne, hogy az, amit kitaláltam, az alakul: szeretnék kiépíteni egy brandet magam köré. Azt érzem, hogy ez jó úton halad, de nem szabad hátra dőlnöm, hanem felelősnek kell lennem a lehetőségekért, amiket kaptam – mellette persze élvezni akarom a helyzetet!

Ezerrel pörög a The Biebers tavaszi turnéja. Mivel készültök még az idei évre?

Szeretnénk felgyorsítani a dalírás és a klipkészítés folyamatát. A legutóbbi dalunk pár hete jött ki, Ahol járunk címmel, de már folyamatosan agyalunk a következő lépéseken. Ebben önkritikát kell gyakorolnunk, és felpörgetnünk a kreatív énünket, hiszen a Youtube-generáció megállás nélkül ontja magából az alkotásokat. Nekünk „idősebbeknek” erre reagálnunk kell!

Elárulhatsz már valamit az X-Faktor következő évadáról?

Ilyenkor még mi sem tudunk semmit, ez az izgalmas ebben a műsorban: mi is, de legfőképpen a jelentkezők alakítják. Persze van egy irányvonalunk és azt gondolom, hogy ez érződik is! Szeretnénk megújítani az X-Faktort, és olyan versenyzőket mutatni benne, akik eddig nem voltak. Ez egyébként már a múlt évben is látszott: a raptől kezdve az operetten, az operán át volt minden, rengeteg minőségi produkció volt köztük. Bízom benne, hogy folytatódik ez a meglepetés sorozat és mindenki magáénak érzi majd az X-Faktort, mert szerintem nyitottak vagyunk, és nem félünk szembe menni a megszokásokkal! Tudjuk, hogy úgyis lesznek majd olyanok, akik nem értenek egyet – sőt gyűlölni fognak, de mi azért ülünk ott, hogy felvállaljuk ezeket a döntéseket! Lehetőségeket akarunk biztosítani azoknak, akik veszik a bátorságot, hogy elhozzák a saját ízlésüket, stílusukat és valami mást akarnak mutatni. Ebben az évben, különösen szeretnénk odafigyelni azokra, akik saját dallal érkeznek. Úgyhogy aki úgy érzi, szívesen megmutatná szerzeményeit, még tud jelentkezni a műsorba!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mondjuk én annak örülnék a legjobban , ha mindezt vakaki egyszerre tudná😂😂😂😂. Várunk titeket idén is , lepjetek meg minket!!!! #apuskaspeti #puskaspeti #xfaktor #jelentkezz @xfaktorhun

Peter Puskás (@apuskaspeti) által megosztott bejegyzés, Máj 3., 2019, időpont: 3:32 (PDT időzóna szerint)

Azt már tudjuk, hogy Dallos Bogi lesz az új mentor. Dolgoztál vele együtt korábban?

Nagyon jóban vagyunk Bogival, de még nem dolgoztunk együtt! Örülök, hogy ő lesz a negyedik mentor, mert már amikor 4-5 évvel ezelőtt beszélgettem vele, akkor is feltűnt, hogy nem akárki lesz belőle! Bogi egy elképesztően bájos és mellette borzasztóan intelligens lány, aki feltalálja magát a helyzetekben. Szerintem ehhez a szakmához éppen ez kell! Úgy gondolom, ez jót fog tenni neki is – meg nekem is, hogy most beül közénk.

Címkék: interjú környezetvédelem puskás peti the biebers vegán x-faktor

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Ezekről a hírességekről biztosan nem tudtad, hogy allergiások

Ezekről a hírességekről biztosan nem tudtad, hogy allergiások

A világsztárokat sem kímélik a különféle allergiák, van, aki a mogyorótól készül ki, míg másnak a paradicsom és a banán okoz szinte elviselhetetlen kínokat.

Új taggal bővült Katalin hercegné öccsének családja

Ennél édesebb módon nem is jelenthette volna be Katalin hercegné testvére, James Middleton, hogy új kedvenc érkezett a családba.

Ez lenne a bizonyíték, hogy hazugság volt Vilmos herceg és Harry herceg békülése?

A palota arra kér mindenkit ne bocsátkozzon felesleges fejtegetésekbe, de mindenképpen elgondolkodtató, miért döntöttek így Vilmos herceg és Harry herceg kapcsán a holnapi temetést illetően.

Videóban üzent Tóth Vera, akit beoltottak, majd elkapta a koronavírust

Az énekesnő jelenleg egyetlen megoldást lát arra, hogy javuljon a járványhelyzet, ez pedig az oltás. És bár ő maga pont az első oltása után kapta el a koronavírust, az a vakcinának köszönhetően nem verte le a lábáról.

Jennifer Lopez és Alex Rodriguez hivatalosan is szakítottak

Búcsúzz el az álompártól, Jennifer Lopez és Alex Rodriquez ugyanis megerősítették szakításukat.

Erzsébet királynőnek kőkemény döntést kellett meghoznia

Fülöp herceg szombati temetésén erősen korlátozva lesz a jelenlévők száma a koronavírus-járvány miatt, így Erzsébet királynőnek döntenie kellett, ki lehet jelen, és ki nem a temetésen.

Marvel-sztárok, akikről nem is tudtad, hogy jártak egymással

Nem kevés sztár tagja a Marvel univerzumának, szóval valójában nem is kéne meglepődnünk azon, milyen sokan jártak egymással...!

Fülöp herceg temetésén szembemennek a hagyományokkal Erzsébet királynő kérésére

Komoly döntés született Fülöp herceg temetésével kapcsolatban, amire azért volt szükség Erzsébet királynő szerint, hogy a család ne húzzon szét formálisan.

Bódi Sylvinek fél évet adott orvosa

Végre kiderült, miért olyan titokzatos Bódi Sylvi, ha a magánéletéről van szó.

Harry hercegnek és Vilmos hercegnek végre sikerült megegyeznie

Egy gyászhír kellett ahhoz, hogy félretegyék a konfliktust, és végre a családi békére koncentráljon az évek óta csatározó testvérpár, Harry herceg és Vilmos herceg.

Sosem látott fotó került elő Fülöp hercegről és dédunokáiról

A kép még 2018-ban készült, így Fülöp herceg dédunokáinak száma is kevesebb volt a mostaninál, a látvány viszont mindenképpen megható, nem érdemes kihagynod.

13 éves az első Alkonyat film! Néhány szereplő élete fenekestül felfordult azóta

A Twilight 2008-ban robbant be, és azóta is előkelő helyen szerepel a legnépszerűbb vámpíros filmek listáján. Ugye te is kíváncsi vagy, mi történt az Alkonyat sztárjaival azóta?

Sarah Michelle Gellar: Hol van most a 2000-es évek legünnepeltebb színésznője?

A kedvenc Buffynk, Sarah Michelle Gellar 44 éves lett, utánajártunk hát, mi van most az egykori vámpírvadásszal!