Titkos jelentése van Erzsébet királynő gyűrűjének

Ezt csak kevesen tudják a royal ékszerekről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Titkos jelentése van Erzsébet királynő gyűrűjének

Kevesen ismerik II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg szerelmének filmbe illő történetét, pedig tényleg igazán megható, ahogyan egymásra találtak. A későbbi uralkodó, akkor még csak hercegnő, Erzsébet csupán 8 éves volt, amikor bemutatták későbbi férjének, aki maga is nemes származású, a görög és dán királyi család sarja, aki a háború elől menekülve került Angliába.

A brit királynő 13 évesen barátkozott össze a sármos, akkor már 18 éves herceggel, nem sokkal ezután eldöntötte, egy napon feleségül megy hozzá. Így is lett, 1947-ben megvolt a csodaszép esküvő. Erzsébet királynő ettől a naptól fogva egyszer sem vette le két gyűrűjét, amiknek különleges jelentése van a számára.

Az elsőt, az eljegyzési gyűrűt 1946-ban húzta Fülöp herceg az uralkodó ujjára. Ez részben családi örökség, részben egy új darab. Amikor ugyanis a herceg elárulta édesanyjának, Alíz hercegnőnek, hogy lánykérésre készül, az asszony átadta neki saját esküvői tiaráját, hogy annak a gyémántjait használja fel a gyűrű elkészíttetéséhez. Fülöp így is tett, tehát a gyűrű maga akkor új volt, a rajta látható hatalmas gyémánt és az azt keretező több kicsi pedig anyai örökség.

US Getty Images

A királynő karikagyűrűje az előbbihez képest sokkal visszafogottabb, ránézésre mondhatni, hogy átlagos. Persze nem az. Az arany, amiből készült egy walesi bányából (Clogau St. David’s) származik, a royal menyasszonyok gyűrűit évtizedek óta az innen kibányászott nemesfémből készítik. A hagyományt Erzsébet édesanyja kezdte 1923-ban.

Ilyen gyűrűt viselt Anna hercegnő, Margit hercegnő, Diana hercegnő, és ilyet viseli ma is Eugénia hercegnő, Katalin hercegné és Meghan hercegné. Menő, igaz?

Címkék: eljegyzés erzsébet királynő esküvő fülöp herceg gyűrű jelentése királyi család

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Ilyen meseszép volt a színpadon Kulcsár Edina 7 évvel ezelőtt, amikor a világ második legszebb nője lett

Ilyen meseszép volt a színpadon Kulcsár Edina 7 évvel ezelőtt, amikor a világ második legszebb nője lett

Emlékszel még Kulcsár Edina nagy pillanatára a londoni Miss World világversenyről? Szerencsére videó is készült az eseményről, ha esetleg lemaradtál róla.

Harry herceg mindent tagad

Hónapok óta minden lehetőséget megragad Harry herceg, hogy a nyilvánosság előtt mutassa be az angol királyi család igazi arcát, legutóbbi döntésével azonban talán túlságosan is messzire ment. Persze akkor, ha igaz egyáltalán, a herceg ugyanis tagadja az őt ért vádakat.

Hosszú Katinka apukája ezzel magyarázza lánya teljesítményét

Édesapja úgy döntött, üzen a lányát, Hosszú Katinkát bírálóknak, és ezzel együtt azt is elárulja, mi állhat a sportoló gyengébb teljesítménye mögött.

Filmsztárok, akik olimpikonokként is kipróbálták magukat

Az egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy színész modellként, énekesként vagy műsorvezetőként is kipróbálja magát, azonban arról már kevesebbet hallunk, hogy egyes filmsztárok profinak számítottak egy-egy sportágban. Pedig ilyen is van, méghozzá nem is csak egy!

Tudod a választ Ördög Nóra találós kérdésére?

Nóri húzása szerintünk a nap legjobbja, ennél jobban fel sem lehetett volna vezetni friss fotóját.

Jennifer Lopez és Ben Affleck hétköznapi párként romantikáznak a szomszédban

Éppen Olaszországban kapták őket lencsevégre, ahol teljesen a tömegbe olvadva sétáltak.

Károly herceg ezzel a lépéssel történelmet írhat

Eddig is tudtuk, hogy nagy környezetvédő hírében áll, de új dobásával megerősítette, hogy tényleg elkötelezett a bolygó iránt.

Az 51 éves Catherine Zeta-Jones bikinis fotója felrobbantotta a netet

A színésznőről mostanában ritkán hallani, de úgy tűnik, ha hírt ad magáról, az olyan, mintha bombát dobna le.

Milák Kristóf olimpiai csúcsot döntött, aranyérmes lett

Ez igen, nemcsak, hogy első helyen végzett, de Michael Phelps 2008-as olimipiai csúcsidejét is lazán megdöntötte.

Weisz Fanni merész bikinis fotón villantott

Neked hogy telik a nyarad? Weisz Fanninak őrületesen szexin! Le ne maradj legutóbbi fotójáról, melyen mindent IS visz!

Harry herceg valójában retteg György hercegtől

Előkerült egy évekkel ezelőtti interjú Harry herceggel, ami magyarázatot adhat, miért érezte azt a herceg, hogy mindenáron a nyilvánosság előtt kell beszélnie a királyi családdal való konfliktusáról.

Szoptatós fotója miatt estek neki Dér Heninek

Ha híres vagy és tízezrek követnek, fel kell készülnöd arra, hogy néha sokkal jobban tudják, mit és hogyan kellene csinálnod, mint te magad. Dér Henire ez a kijelentés sajnos hatványozottan igaz.

A Spanyol Királyság örököse egy csodaszép szőke hercegnő: ismerd meg a 15 éves Bourbon Leonórát

VI. Fülöp királyt idősebb lánya, Leonor de Borbónt, vagyis Bourbon Leonóra követheti a spanyol trónon. Talán eddig nem figyeltél oda Asztúria hercegnőjére, mert Meghant és Katalint követted, de érdemes ezen változtatnod. A 15 éves kislány ugyanis már most inspiráló személyiség!