2019.07.19.@ 11.07

Titkos jelentése van Erzsébet királynő gyűrűjének

Ezt csak kevesen tudják a royal ékszerekről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Titkos jelentése van Erzsébet királynő gyűrűjének

Kevesen ismerik II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg szerelmének filmbe illő történetét, pedig tényleg igazán megható, ahogyan egymásra találtak. A későbbi uralkodó, akkor még csak hercegnő, Erzsébet csupán 8 éves volt, amikor bemutatták későbbi férjének, aki maga is nemes származású, a görög és dán királyi család sarja, aki a háború elől menekülve került Angliába.

A brit királynő 13 évesen barátkozott össze a sármos, akkor már 18 éves herceggel, nem sokkal ezután eldöntötte, egy napon feleségül megy hozzá. Így is lett, 1947-ben megvolt a csodaszép esküvő. Erzsébet királynő ettől a naptól fogva egyszer sem vette le két gyűrűjét, amiknek különleges jelentése van a számára.

Az elsőt, az eljegyzési gyűrűt 1946-ban húzta Fülöp herceg az uralkodó ujjára. Ez részben családi örökség, részben egy új darab. Amikor ugyanis a herceg elárulta édesanyjának, Alíz hercegnőnek, hogy lánykérésre készül, az asszony átadta neki saját esküvői tiaráját, hogy annak a gyémántjait használja fel a gyűrű elkészíttetéséhez. Fülöp így is tett, tehát a gyűrű maga akkor új volt, a rajta látható hatalmas gyémánt és az azt keretező több kicsi pedig anyai örökség.

US Getty Images

A királynő karikagyűrűje az előbbihez képest sokkal visszafogottabb, ránézésre mondhatni, hogy átlagos. Persze nem az. Az arany, amiből készült egy walesi bányából (Clogau St. David’s) származik, a royal menyasszonyok gyűrűit évtizedek óta az innen kibányászott nemesfémből készítik. A hagyományt Erzsébet édesanyja kezdte 1923-ban.

Ilyen gyűrűt viselt Anna hercegnő, Margit hercegnő, Diana hercegnő, és ilyet viseli ma is Eugénia hercegnő, Katalin hercegné és Meghan hercegné. Menő, igaz?

Randigyilkos szájkörüli betegségek (x)

Fájdalmas aftád van? Esetleg kellemetlen herpeszed? Ne aggódj, már nem kell hetekre elhalasztanod a randidat. Segítünk enyhíteni a kínzó fájdalmat és a gyógyulási idő is rövidülhet.
Címkék: eljegyzés erzsébet királynő esküvő fülöp herceg gyűrű jelentése királyi család

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Károly herceg végignézte, ahogy meghal egy barátja

Károly herceg végignézte, ahogy meghal egy barátja

Mindent megtett, hogy megmentse, de nem sikerült.

Kaley Cuoco gyászol

Szomorú hírt osztott meg a színésznő.

Sosem látott fotó került elő Diana hercegnőről

Olyan jó így látni a szívek királynőjét!

Zac Efron szakított a barátnőjével

5 hónap után ez aztán totál váratlan fordulat!

A Jóbarátok sztárja eljegyezte szerelmét

Újabb sztáresküvő a láthatáron!

Fantasztikus, ahogy Chrissy Teigen kiállt Meghan mellett

Mindketten ugyanazt a borzalmas tragédiát élték át.

Megtrollkodták Károlyt és Kamillát, így reagált rá a pár

Elég ciki, ami most körülöttük történik.

Kristen Stewart meghatóan nyilatkozott Diana hercegnőről

Minden szavával csak egyetérteni lehet!