Ezért marad emlékezetes Ed Sheeran Szigetes koncertje

Teltház előtt lépett fel a fesztiválon a brit énekes, a showra pedig a Cosmo.hu szerkesztője is kíváncsi volt – szóval összeszedte neked, miért fogsz még sokáig hallani erről az estéről!

Ezért marad emlékezetes Ed Sheeran Szigetes koncertje

Emlékszel még, hogy az elmúlt pár évben mennyi „Ed Sheerant a Szigetre!” eseményt gyártottak a fanok Facebookon? Az tuti, hogy a fesztivál szervezők is csekkolták ezeket, és nagyon kitartóan, több mint egy évig tárgyaltak az énekes ügynökségével, hogy valóra válhasson a rajongók álma. Végül 2018 őszén bejelentették, hogy Ed igent mondott a meghívásukra!

via GIPHY

Bár én nem álltam be órákkal korábban a Dan Panaitescu Nagyszínpad elé a hardcore fanokkal együtt, de kíváncsian vártam, milyen lesz Ed „Divide Tour”-jának magyarországi állomása, aki egyébként percre pontosan kezdett bele a koncertbe, méghozzá a „Castle on the Hill” című gigaslágerével, úgyhogy azonnal megalapozta az este hangulatát. És az is biztos, hogy ritka az olyan előadó, akivel a közönség minden tagja egy emberként énekli együtt a számait életkortól és nemtől függetlenül – nos, Ed pontosan ilyen. Azt hiszem, ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a turnéja ennyire jól megy: hihetetlen közösségi élményt teremt. Nem azért sikeres, mert ő a legszexisebb énekes, vagy a legstílusosabb előadó, vagy mert meg akarná váltani a világot a dalszövegeivel. Ed az egyszerű, aranyos srác a szomszédból, aki a nagy áttörése előtt több mint két évig hajléktalanként élt, és az első igazi zenész fizujából egy LEGO Halálcsillagot vett, mert gyerekként mindig arra vágyott. Az a pasi, aki rengeteg dalt írt szerelméről, Cherry Seabornról, mégis féltve őrzi a magánéletét, és még azt sem erősíti meg hivatalosan, hogy feleségül vette-e már menyasszonyát. Szóval ő az egyik legkevésbé sztáros világsztár.

via GIPHY

A show setlistje természetesen profin össze volt állítva, úgyhogy hallhattuk a legmenőbb számait, mint például a „Thinking Out Loud”-ot, a „Sing”-et, vagy a Spotify felületén legtöbbször letöltött dalt, a „Shape Of You”-t is, sőt, még a legújabb albumáról, a „No. 6 Collaborations Project”-ről is előadta a Justin Bieberrel közösen készített „I Don’t Care”-t (de nyilván Biebs nélkül). Ráadásul Ednek sem zenekarra, sem extra látványvilágra nem volt szüksége ahhoz, hogy lenyűgözze a fanokat! Ha kételkednél ebben, csekkold nyugodtan az Instát – tuti, hogy a te hírfolyamod is Ed koncertjéről készült felvételekkel van tele (és lesz is még egy ideig)…

Az este viszont nem csak Ed koncertje miatt marad emlékezetes még jó ideig – hanem a pánik miatt is, ami a szigetezők kitört. Az várható volt, hogy az énekes koncertjének napja extragyorsan sold out lesz, és  hamar össze is omlott a szerver az online jegyvásárlás megnyitása után. A fesztivál szervezői egyébként előre figyelmeztették a Szitizeneket, hogy minél korábban érkezzenek meg augusztus 7-én a Hajógyárira, mert az átlagosnál hosszabb sorban állásra lehet számítani. Mégis, arra azért kevesen gondoltak, hogy a show alatt sokan pánikrohamot kapnak, és a pultokon keresztül akarnak majd menekülni a tömegből – ráadásul, mivel a legtöbben csak Ed fellépése miatt mentek ki a Szigetre, úgyhogy utána el is indultak haza, tehát gyakorlatilag egy óráig tartott kijutni a fesztiválról, és hosszú méterekig csak lépésenként lehetett haladni a kifelé vezető úton. Ráadásul az este fő fellépője előtt a bankkártyás fizetés is leállt, pedig a rendezvény évek óta készpénzmentes fesztivál.

A kellemetlenségek ellenére összességében még így is ötösre vizsgázott a Sziget szerdai estéje, és az Instája alapján Ed is nagyon jól érezte magát, mivel egy csomó képet posztolt róla.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ed Sheeran (@teddysphotos) által megosztott bejegyzés, Aug 8., 2019, időpont: 3:07 (PDT időzóna szerint)

Úgyhogy reméljük, hogy az új album turnéjával is ellátogat majd hozzánk!

Még több

Sztárhírek