Tudtad, hogy Skóciában Harry és Meghan más rangot visel?

Meglepő, hogy ott herceg és hercegné helyett máshogy hívják őket…

Tudtad, hogy Skóciában Harry és Meghan más rangot visel?

Mint azt te is tudod, ha valaki beházasodik a királyi családba, hatalmas felelősséget kap a nyakába és sok szabályt kell betartania. Például tudtad, hogy Katalin nem viselhet telitalpú cipőt a királynő jelenlétében, mert Erzsébet utálja őket? Vagy, hogy a színes manikűrök egyszerűn tiltólistásak a royal hölgyeknek?

Persze, a titulusokra és rangokra is épp ilyen szigorú előírások vonatkoznak. Kevesen tudják például, de ha Vilmos édesapja, Károly egyszer trónra kerül, akkor a hagyomány szerint Katalin hercegné Diana egykori címét fogja kapni, ez pedig úgy szólt: a walesi hercegnő. Elég menő, nem igaz?

Azonban, Meghan hercegné és Harry herceg, azaz Sussex hercege és hercegnéje semmilyen rangot nem adományozott kisfiúknak, Archienak, hiszen saját elmondásuk szerint abban reménykednek, hogy így majd civil életet élhet a pici. Pedig, Harry hercegnek aztán választhatott volna bőven a rangok közül. Hiszen Erzsébet királynő még nászajándékba is titulust adományozott nekik, így amikor a royal pár Skóciába utazik, akkor őket ott Dumbarton grófjának és grófnéjának nevezik.

Dumbarton egyébként egy kis skóciai városka, ahol még Meghan és Harry soha életükben nem jártak, de ha igaz a hír, akkor idén nyáron elutaznak ide is, amikor meglátogatták majd Erzsébet királynőt a skóciai birtokán Balmoralban. Neked melyik megnevezés jönne be jobban? Hercegné vagy grófné?

Még több

Sztárhírek