Ennyit adományozott Leonardo DiCaprio az Amazonas megmentésére    

A színésznek tényleg szívügye a környezetvédelem. 

Ennyit adományozott Leonardo DiCaprio az Amazonas megmentésére    

Leo már több mint 20 éve nagyon aktívan harcol a klímaváltozás ellen és amikor csak tud, felszólal az ügy érdekében. A témával kapcsolatban 2016-ban megjelent az Özönvíz előtt című dokumentumfilmje, amiben Barack Obamával, Ferenc pápával és Bill Clintonnal ezt a kérdéskört járja körül. A színész folyamatosan azon dolgozik, hogy minél hatékonyabban tudjon harcolni a negatív változások ellen.

Most, hogy lángol az amazonasi esőerdő, a világ minden táján adománygyűjtő akciók jöttek létre annak érdekében, hogy ez a hatalmas terület megmenthető legyen. Természetes, hogy a Titanic sztárja is a nagylelkű adományozók között van.

A legfrissebb hírek szerint Leo az általa létrehozott Earth Alliance néven futó környezetvédelmi alapítvány nevében kezdett gyűjtésbe az Amazon Forest Fund számára. Amíg a világ nagyhatalmai együtt összesen 20 millió dollárnyi, azaz közel 6 milliárd forintnyi támogatást ajánlott fel a brazíliai erdőtüzek megállítására és az odaveszett területek helyreállítására, addig Leo egymaga és az alapítvány nevében 5 millió dollárt – közel 1,5 milliárd forintot – ígért a brazil szervezetnek.

Annak érdekében, hogy az összeg mielőbb összegyűlhessen, a színész a közösségi média oldalakon kampányol. Az Instagram profilján például egy olyan videóval, amelyen az esőerdő környezetében élő törzs egyik tagja beszél arról, hogy ők minden erejükkel azon vannak, hogy megmentsék a fákat a gyermekeik és az unokáik, illetve a környék és a világ megmentése érdekében, de fontos, hogy minél többen álljanak ki az ügy mellett a siker érdekében.

 

View this post on Instagram

 

The Amazon desperately needs our help. Whether you are a philanthropist, an organization, or an individual, please help donate to the @EarthAlliance Amazon Forest Fund to help the local partners and indigenous communities protecting the Amazon, the wildlife that lives there, and the health of the planet overall. 100% of the proceeds go to local organizations. Preventing these fires requires protecting the forests, so help Earth Alliance fight deforestation in the Amazon rainforest. If you cannot contribute, follow @EarthAlliance and help spread the word so we can continue to generate action and change. We hope you will join us however you can. Get involved and donate at ealliance.org/amazonfund (#linkinbio)

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Aug 26, 2019 at 1:52pm PDT

Még több

Sztárhírek