Elképesztő összegért árverezték el Diana hercegnő báli ruháját

Csak úgy röpködtek a milliók!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Biztosan te is hallottál már Diana hercegnő ikonikus sötétkék bársonyruhájának történetéről. A ruhával Lady D hatalmas feltűnést keltett 1985-ben a Fehér Házban, miután a Szombat esti láz című film zenéjére John Travoltával táncra perdült benne. A táncukról, és persze a sötétkék bársonyruháról készült képek akkoriban az egész világot bejárták.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Az esemény után Diana az estélyit csak Travolta-ruhának nevezte, és a későbbiekben még három alkalommal viselte. Sőt, tragikus halála előtt mindössze két hónappal maga a hercegnő bocsátotta árverésre a ruhát, hogy a befolyt százezer fonttal (40 millió forinttal) egy AIDS-betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezetet támogathasson. Az estélyi azóta többször is gazdát cserélt és most, egy hétfői aukción ismét el szerették volna árverezni egy elképesztően magas összegért…

Végül azonban nem akadt senki, aki megfizette volna az árát. Hogy mennyire volt magas ez az összeg? Most kapaszkodj meg, az estélyi kikiáltási ára 200 ezer font, tehát nagyjából 80 millió forint volt. A sikertelen árverés mindenkit nagyon meglepett, már csak azért is, mert az előzetes várakozások szerint a Travolta-ruha leütési ára elérhette volna a 250-350 ezer fontot is.

Fotó: Profimedia – Red Dot

De ha az ikonikus báli ruhát nem is sikerült most eladni, a hercegnő két másik ruhájára a hétfői árverésen végül lett jelentkező. Mindkettőt a várt leütési ár többszöröséért adták el. Az egyik egy Catherine Walker tervezte matrózstílusú ruha volt, amelyet Diana otthon viselt, és a becsült ár hatszorosáért, 35 ezer fontért, tehát több mint 13 millió forintért talált gazdára. A másikért, egy Katherine Cusack tervezte 1986-os kék bársonyruháért pedig a becsült legmagasabb ár dupláját, 60 ezer fontot, tehát nagyjából 23 millió forintot fizettek. Arra azért kíváncsiak lennénk, mi lesz most az ikonikus kék ruha sorsa…  

Fotó: Profimedia – Red Dot

Címkék: 80 millió forint báli ruha diana hercegnő elárverezték elképesztő összeg összeg ruha

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Ők a Netflixes Young Royals főszereplő pasijai, akikért most mindenki rajong

Ők a Netflixes Young Royals főszereplő pasijai, akikért most mindenki rajong

Július elseje óta tarol a Netflixen a Young Royals, azaz a Szerelem vagy kötelesség című sorozat, ami kivételesen nem a brit uralkodói család élete alapján készült, hanem egy svéd trónörökösről szól, aki keresi önmagát és az identitását.

Ilyen meseszép volt a színpadon Kulcsár Edina 7 évvel ezelőtt, amikor a világ második legszebb nője lett

Emlékszel még Kulcsár Edina nagy pillanatára a londoni Miss World világversenyről? Szerencsére videó is készült az eseményről, ha esetleg lemaradtál róla.

Harry herceg mindent tagad

Hónapok óta minden lehetőséget megragad Harry herceg, hogy a nyilvánosság előtt mutassa be az angol királyi család igazi arcát, legutóbbi döntésével azonban talán túlságosan is messzire ment. Persze akkor, ha igaz egyáltalán, a herceg ugyanis tagadja az őt ért vádakat.

Hosszú Katinka apukája ezzel magyarázza lánya teljesítményét

Édesapja úgy döntött, üzen a lányát, Hosszú Katinkát bírálóknak, és ezzel együtt azt is elárulja, mi állhat a sportoló gyengébb teljesítménye mögött.

Filmsztárok, akik olimpikonokként is kipróbálták magukat

Az egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy színész modellként, énekesként vagy műsorvezetőként is kipróbálja magát, azonban arról már kevesebbet hallunk, hogy egyes filmsztárok profinak számítottak egy-egy sportágban. Pedig ilyen is van, méghozzá nem is csak egy!

Tudod a választ Ördög Nóra találós kérdésére?

Nóri húzása szerintünk a nap legjobbja, ennél jobban fel sem lehetett volna vezetni friss fotóját.

Jennifer Lopez és Ben Affleck hétköznapi párként romantikáznak a szomszédban

Éppen Olaszországban kapták őket lencsevégre, ahol teljesen a tömegbe olvadva sétáltak.

Károly herceg ezzel a lépéssel történelmet írhat

Eddig is tudtuk, hogy nagy környezetvédő hírében áll, de új dobásával megerősítette, hogy tényleg elkötelezett a bolygó iránt.

Az 51 éves Catherine Zeta-Jones bikinis fotója felrobbantotta a netet

A színésznőről mostanában ritkán hallani, de úgy tűnik, ha hírt ad magáról, az olyan, mintha bombát dobna le.

Milák Kristóf olimpiai csúcsot döntött, aranyérmes lett

Ez igen, nemcsak, hogy első helyen végzett, de Michael Phelps 2008-as olimipiai csúcsidejét is lazán megdöntötte.

Weisz Fanni merész bikinis fotón villantott

Neked hogy telik a nyarad? Weisz Fanninak őrületesen szexin! Le ne maradj legutóbbi fotójáról, melyen mindent IS visz!

Harry herceg valójában retteg György hercegtől

Előkerült egy évekkel ezelőtti interjú Harry herceggel, ami magyarázatot adhat, miért érezte azt a herceg, hogy mindenáron a nyilvánosság előtt kell beszélnie a királyi családdal való konfliktusáról.

Szoptatós fotója miatt estek neki Dér Heninek

Ha híres vagy és tízezrek követnek, fel kell készülnöd arra, hogy néha sokkal jobban tudják, mit és hogyan kellene csinálnod, mint te magad. Dér Henire ez a kijelentés sajnos hatványozottan igaz.