Kiderült: Erzsébet királynő Meghan és Harry lefokozására készült

Más tervei voltak eredetileg.

Kiderült: Erzsébet királynő Meghan és Harry lefokozására készült

Mivel Meghan és Harry visszavonulnak és nem a királyi család tagjaként dolgoznak tovább, ezért Erzsébet királynő úgy döntött, hogy elveszi tőlük a királyi fenségi titulusukat. Ez az angolban a HRH, vagyis a His Royal Highness, illetve a Her Royal Highness. De ez nem azt jelenti, hogy megszűnnének Sussex hercege és hercegnéje lenni, vagyis továbbra is megtarthatják a herceg és hercegné címet. Így Erzsébetnek sikerült egy köztes megoldással lezárnia a rangok kérdését, bár a legfrisebb pletykák szerint eredetileg teljesen mást tervei voltak.

Képzeld, az Evening Standard szerint a királynő valójában teljesen meg akarta fosztani az unokáját és annak feleségét a fent sorolt címektől. Arra készült, hogy lefokozza őket, és Harry ezután kizárólag Dumbarton grófja, Meghan pedig Dumbarton grófnője lett volna. Harry ezt a címet egyébként 2018 júliusában kapta meg a királynőtől, és az eredeti tervek szerint a visszavonulás után csak ezt használhatta volna.

Elvileg azért gondolta meg mégis magát az uralkodónő, mert nem akart kisstílűnek tűnni. „A sussexi- és a többi címet Meghannel való esküvője után kapta meg Harry. Ezért komolyan megvitatták, hogy megfosszák-e tőle” – írja a lap.

Még több

Sztárhírek