Sztárok, akik hatalmas filmszerepet utasítottak vissza

Csekkold, hogy kik maradtak le életük szerepéről!

Sztárok, akik hatalmas filmszerepet utasítottak vissza

Charlie Hunnam – Jamie Dornan (Christian Grey, A szürke 50 árnyalata)

A sötét 50 árnyalata című film hatalmas port kavart néhány évvel ezelőtt, hiszen már maga a könyv is tömeghisztériát okozott a nők körében. Nem csoda, ha óriási várakozás előzte meg, hogy ki lesz a titokzatos és szexi Mr. Grey a filmvásznon. Gondoltad volna, hogy eredetileg nem Jamie Dornané volt a szerep? Pedig Charlie Hunnam alakította volna Christiant, de mivel akkoriban forgatta a Kemény motorosok című sorozatot, ráadásul nem bírta a hirtelen ránehezedő nyomást az fanok részéről, ezért visszautasította a szexéhes milliárdos szerepét.

 

Christina Applegate – Reese Witherspoon (Elle Woods, Doktor Szöszi)

Bár már Resse Witherspoon neve szó szerint összeforrt Doktor Szöszivel, először mégis Christina Applegate-nek ajánlották fel Elle Woods szerepét. A színésznő viszont nem vállalta, mert nem akarta, hogy az egész karrierje során beskatulyázzák őt buta szőkének. Persze a film óriási sikere után megbánta a döntését, amiről az Entertainment Tonightnak nyílt meg: „Mekkora hülye lépés volt, mi?” – mondta a színésznő arra utalva, hogy kár volt lemondania egy ilyen ikonikus karakterről.

 

Emily Blunt – Scarlet Johansson (Fekete özvegy, Vasmember 2)

A Marvel univerzumban Fekete özvegy karaktere mára saját filmet is kapott, ami ebben az évben fog berobbanni a mozikba, de annó a Vasember 2-ben tűnt fel először, a készítőknek pedig nem Scarlet Johansson jutott eszükbe először. Bár Emily Bluntot szerették volna, a színésznő akkoriban pont a Guliver utazásai című mozit forgatta, és sehogy nem fért bele az idejébe a Vasember. Emily azóta már valószínűleg többször is megbánta, hogy Gulivert választotta.

 

Emma Watson – Emma Stone (Mia, Kaliforniai álom)

Gondoltad volna, hogy az egyik kedvenc filmed, a Kaliforniai álom főszerepét eredetileg nem Emma Stone-nak, hanem egy másik Emmának szánták? Mindenki örök Hermionéja viszont épp akkor készült a Szépség és a Szörnyeteg forgatására, ami elképesztően kimerítette, így nem merte bevállalni, hogy Ryan Gosling filmbeli partnere legyen. Egy viszont tuti; Emma Stone még Oscar-díjat is kapott a szerep megformálásáért, úgyhogy valószínű ez a verzió volt a lehető legjobb döntés.

 

Gwyneth Paltrow – Kate Winslet (Rose, Titanic)

Gwyneth csupán 2015-ben árulta el, hogy először neki ajánlották fel a ma már ikonikussá vált Rose szerepét a Titanic-ban, amit ő sajnos nem fogadott el. „Anyukám azóta is ideges rám, amiért nemet mondtam a Titanic-ra. A múlton viszont sajnos már nem tudunk változtatni, ez van…”

 

Selena Gomez – Demi Lovato (Mitchie Torres, Rocktábor)

Talán ez az egyik legaranyosabb sztori, hiszen a még mondhatni kislány Selena Gomez önként lemondott a Rocktábor főszerepéről, csak azért, hogy akkori BFF-je, Demi Lovato megkaphassa azt. Állítólag Sel úgy gondolta, hogy Demihez sokkal jobban illett a szerep, ráadásul szerette volna, ha mindenki megtudja, hogy milyen elképesztő tehetséges is barátnője.

 

Hugh Jackman – Daniel Craig (James Bond, Casino Royale)

Pierce Brosnan után a készítők hatalmas dilemmában voltak, hogy ki bújjon James Bond bőrébe, és Daniel Craig előtt bizony Hugh Jackmannek is felajánlották a szerepet. Hugh azonban az X-Men filmekkel volt maximálisan elfoglalva, és mivel soha nem szeret egyszerre több dologgal foglalkozni, ezért inkább lemondott a legendás titkos ügynök karakteréről. Pedig mi azért megnéztük volna öltönyben!

Még több

Sztárhírek