8 érdekes tény, amit eddig nem tudtál a királyi családról

A royalok élete tele van titkokkal, most néhányról lerántjuk a leplet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

8 érdekes tény, amit eddig nem tudtál a királyi családról

Véresen komoly

II. Erzsébet királynő egész életében úgy utazott, hogy orvos kísérte, de ez sem volt elég megnyugtató a számára. Az uralkodó a mai napig gyakran visz magával a saját vércsoportjával megegyező vérkészletet, ha olyan helyre megy, ahol egyébként nehéz lenne sürgős esetben beszerezni.

A népszerűtlenségi lista győztese

Az elmúlt években többször készítettek különféle felméréseket az Egyesült Királyságban arról, ki az emberek kedvenc royal családtagja. Az utolsó helyezést Károly herceg nyerte el, aki hiába küzd, sehogyan sem tudja jóvátenni, mennyire rosszul bánt annak idején Diana hercegnővel.

Titkos dokumentumfilm

1969-ben mindössze egy alkalommal mutatták be a nyilvánosság előtt azt a dokumentumfilmet, ami a királyi család mindennapi életéről szól. A filmet azért nem láthatja soha többé senki, mert az uralkodó tanácsadói úgy vélték, a royalok túl hétköznapinak tűnnek a felvételen, ez pedig erősen rombolná a róluk kialakult mesebeli képet.

Kell a fekete

1952-ben a királynő, mint még hercegnő képviselte édesapját, VI. György királyt egy kenyai utazáson, amikor szörnyű hírt kapott: az uralkodó meghalt! A gyászoló Erzsébetnél azonban nem volt egyetlen fekete ruha sem, hogy kifejezhesse fájdalmát, ezért hozatnia kellett. Hogy az ilyen szitukat elkerüljék, az eset után a királynő kötelezővé tette a családtagjai számára a fekete ruha bepakolását minden utazásukra.

A királynő sosem utazik egyedül

Nem, nem a családtagjainak kell minden kisebb és nagyobb utazására elkísérniük, hanem 8 testőrnek, egy komplett sajtócsapatnak, 2-3 titkárnőnek, 1 fodrásznak, 1 stylistnak és még sorolhatnánk.

Fúj, kenyérhéj

Érdekes tény, hogy a királynő gyerekkora óta utálja a kenyérhéjat, ezért a szakácsai minden szendvicsről levágják neki. A kedvence amúgy a tojásos-zsázsás szendó, szinte állandóan tudná enni.

A trónörökösök soha nem utazhatnak együtt

Mivel biztosítani kell a királyi család fennmaradását, a közvetlen örökösök soha nem utazhatnak ugyanazon a repülőgépen. Tehát Károly, Vilmos és György herceg valószínűleg nem fognak együtt repülni sehová. Durva, igaz?

Katalin hercegné tisztelgett Diana emléke előtt

Amikor 2013-ban megszületett György herceg, Katalin hercegné kék alapon fehér pöttyös ruhában mutatta be őt a világnak, pont olyanban, amilyenben annak idején Diana hercegnő mutatta meg Vilmos herceget. Charlotte hercegnő születésekor Kate sárgát viselt, második fia, Lajos születésekor azonban megint néha anyósa emlékének adózott, pirosba bújt, hiszen a szívek királynője is ilyen árnyalatú ruciban vitte haza Harryt.

Címkék: érdekességek erzsébet királynő károly herceg Katalin hercegné királyi család titok vilmos herceg

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

A 6 legmérgezőbb rendező Hollywoodban, akivel pokoli a közös munka

A 6 legmérgezőbb rendező Hollywoodban, akivel pokoli a közös munka

Sajnos nem Gal Gadot az egyetlen nő Hollywoodban, akinek toxikus rendezővel kellett dolgoznia. Bár az lenne a logikus, ha mindennek komoly következménye volna, sok hollywoodi direktor szemrebbenés nélkül alkothat(ott) egy-egy ilyen vád után. Mutatjuk, kik ők.

Drogok és egyéjszakás kalandok: ezek voltak Harry herceg legdurvább botrányai

Mostanában Harry herceg igazi mintaapa és mintaférj, de korábban minden hétre tartogatott egy botrányt a sajtónak és a királyi családnak.

Hírességek, akik civilekkel házasodtak össze

Mi romantikusabb annál, ha két kedvenc sztárod egymásra talál? Hát az, amikor a hírességek tündérmesébe illiően civil emberekbe szeretnek bele és élnek boldogan, míg meg nem halnak – ezek a párosok megmutatják, milyen is az a hollywoodi happy end.

Keresd a hibát Kim Kardashian fürdőruhás fotóján!

Az internet totálisan két részre szakadt, ami Kim Kardashian legújabb strandolós fotóját illeti, szóval itt az ideje, hogy letedd a voksod: a véletlen és egy rossz perspektíva áldozata lett Kim K, vagy az ügyeletes képszerkesztője kelt bal lábbal?

Ryan Reynolds nem tudta megállni, hogy ne trollkodja szét Blake Livelyt anyák napján

Klasszikus, szinte már könnyfakasztóan szép anyák napi köszöntésnek indultak Ryan Reynolds sorai, és már nyúltunk volna a zsepiért, amikor hirtelen nevetőgörcsöt kaptunk.

Ez a személy az oka Bill Gates válásának

Végre kiderült, a pár mely tagja kezdeményezte a válást, ahogy az is, hogy Bill Gates és Melinda egy bizonyos személy miatt tett pontot a kapcsolat végére. Nem, nem egy szerelmi háromszög áll a háttérben, hanem valami sokkal rosszabb.

Gal Gadot megerősítette, hogy megfenyegette őt Az Igazság Ligája rendezője

Gyűlnek a viharfelhők Joss Whedon feje felett, akiről kiderült, több színészt is megfenyegetett. Köztük van Az Igazság Ligájában Wonder Womant alakító Gal Gadot is.

Katalin hercegné szívszorító ígéretet tett

Eddig is Katalin hercegné volt a kedvencünk az angol királyi családból, ahogy olyan sokaknak, a következő történet pedig gyönyörűen alátámasztja, milyen fantasztikus ember a hercegné.

Fekete Dávidot saját felesége jelentette fel

Reginának minden oka megvolt rá, hogy gyermekei apját feljelentse, ez pedig csak még tovább súlyosbítja Fekete Dávid már egyébként is reménytelennek tűnő helyzetét.

Vilmos herceg és Harry herceg Diana kedvéért sem fognak össze

Hamarosan itt van Diana hercegnő 60. születésnapja, de a Harry herceg és Vilmos herceg közti viszály most már biztos, hogy aznap sem fog megoldódni.

Meghan Markle először szerepelt nyilvánosan az Oprah-interjú óta

Meghan Markle nem állt színpadra, videóüzenetben küldött fontos üzenetet, sőt, még a születendő kislányáról is beszélt.

Kendall Jenner rettegett, hogy meg fog halni

Kendall Jenner őszintén beszélt a mentális egészségéről, és fontos üzenetet küldött azoknak, akik nem veszik komolyan a küzdelmét a szorongással.

Híres csajok, akikkel Harry herceg kavart a házassága előtt

Úgy tűnik, Harry herceg bukik a celebekre, ugyanis Meghan Markle előtt is volt már jó pár híres barátnője.