8 érdekes tény, amit eddig nem tudtál a királyi családról

A royalok élete tele van titkokkal, most néhányról lerántjuk a leplet!

8 érdekes tény, amit eddig nem tudtál a királyi családról

Véresen komoly

II. Erzsébet királynő egész életében úgy utazott, hogy orvos kísérte, de ez sem volt elég megnyugtató a számára. Az uralkodó a mai napig gyakran visz magával a saját vércsoportjával megegyező vérkészletet, ha olyan helyre megy, ahol egyébként nehéz lenne sürgős esetben beszerezni.

A népszerűtlenségi lista győztese

Az elmúlt években többször készítettek különféle felméréseket az Egyesült Királyságban arról, ki az emberek kedvenc royal családtagja. Az utolsó helyezést Károly herceg nyerte el, aki hiába küzd, sehogyan sem tudja jóvátenni, mennyire rosszul bánt annak idején Diana hercegnővel.

Titkos dokumentumfilm

1969-ben mindössze egy alkalommal mutatták be a nyilvánosság előtt azt a dokumentumfilmet, ami a királyi család mindennapi életéről szól. A filmet azért nem láthatja soha többé senki, mert az uralkodó tanácsadói úgy vélték, a royalok túl hétköznapinak tűnnek a felvételen, ez pedig erősen rombolná a róluk kialakult mesebeli képet.

Kell a fekete

1952-ben a királynő, mint még hercegnő képviselte édesapját, VI. György királyt egy kenyai utazáson, amikor szörnyű hírt kapott: az uralkodó meghalt! A gyászoló Erzsébetnél azonban nem volt egyetlen fekete ruha sem, hogy kifejezhesse fájdalmát, ezért hozatnia kellett. Hogy az ilyen szitukat elkerüljék, az eset után a királynő kötelezővé tette a családtagjai számára a fekete ruha bepakolását minden utazásukra.

A királynő sosem utazik egyedül

Nem, nem a családtagjainak kell minden kisebb és nagyobb utazására elkísérniük, hanem 8 testőrnek, egy komplett sajtócsapatnak, 2-3 titkárnőnek, 1 fodrásznak, 1 stylistnak és még sorolhatnánk.

Fúj, kenyérhéj

Érdekes tény, hogy a királynő gyerekkora óta utálja a kenyérhéjat, ezért a szakácsai minden szendvicsről levágják neki. A kedvence amúgy a tojásos-zsázsás szendó, szinte állandóan tudná enni.

A trónörökösök soha nem utazhatnak együtt

Mivel biztosítani kell a királyi család fennmaradását, a közvetlen örökösök soha nem utazhatnak ugyanazon a repülőgépen. Tehát Károly, Vilmos és György herceg valószínűleg nem fognak együtt repülni sehová. Durva, igaz?

Katalin hercegné tisztelgett Diana emléke előtt

Amikor 2013-ban megszületett György herceg, Katalin hercegné kék alapon fehér pöttyös ruhában mutatta be őt a világnak, pont olyanban, amilyenben annak idején Diana hercegnő mutatta meg Vilmos herceget. Charlotte hercegnő születésekor Kate sárgát viselt, második fia, Lajos születésekor azonban megint néha anyósa emlékének adózott, pirosba bújt, hiszen a szívek királynője is ilyen árnyalatú ruciban vitte haza Harryt.

Még több

Sztárhírek