A Joker sztárja borzasztóan menő dolgot tett

Joaquin Phoenix nemcsak úgy tesz, mintha állatvédő lenne, hanem egészen konkrétan meg is menti a rászoruló négylábúakat.

A Joker sztárja borzasztóan menő dolgot tett

Lehet, hogy legutóbbi, Oscar-díjat érő filmjében Joaquin Phoenix egy őrültet alakított, akit inkább a pusztítás érdekelt, de a való életben a színész inkább úgy viselkedik, mint egy szuperhős. Csak nincs köpenye, és nem gyönyörű nőket ment meg, hanem cuki borjúkat. Igen, Joaquin a két kezével mentett ki a vágóhídról egy kisborjút és az anyukáját, mindössze egy nappal azután, hogy az Oscaron megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

Phoenix már a díjátadón is kemény beszédet mondott a témában. Akkor arra szólított fel mindenkit, hogy fejezzük be az egymással való harcot és hagyjuk abba a természeti erőforrások kizsákmányolását. Kihangsúlyozta azt is, hogy milyen erőszakos módszerekkel dolgoznak a tejiparban, és mi, akik valójában egy borjúnak járó tejből öntünk a kávénkra reggelente, gyakorlatilag támogatjuk ezt a rendszert.

A színész közvetlenül az Oscar után, február 9-én szabadított ki egy Los Angeles-i vágóhídról egy tehenet és a borját, akiket aztán magával vitt egy kaliforniai farmra. Az akcióról videó is készült, de mielőtt kattintanál, szólunk, hogy ez egy kifejezetten érzelmes felvétel, szóval jobb, ha felkészülsz erre.

Phoenix egyébként jó ideje erősíti a vegánok táborát és egyben támogatja a BeFairVegan állatjogi kampányt is. Családja is hasonló szemléletben nevelte őt, így már hároméves kora óta vegetariánus, a teljesen vegán életmódra viszont csak nemrég tért át.

Még több

Sztárhírek