Ezt érezte Károly iránt valójában Diana hercegnő

Mégsem volt szerelmes a fiai apjába?

Ezt érezte Károly iránt valójában Diana hercegnő

Károly herceg 29 évesen 1977 nyarán ismerte meg későbbi feleségét, az akkor csupán 16 éves Diana hercegnőt. Nem volt első látásra szerelem, hiszen a leendő király ebben az időben Di nővérével, Sarah-val randizgatott. Évekkel később véletlenül találkoztak újra, Károlynak pedig azonnal feltűnt, milyen gyönyörű nő lett a fiatalabb Spencer-lány. Udvarolni kezdett neki, és a bókjaival teljesen levette a lábáról a 19 éves Dianát. Alig néhány randi után a herceg feleségül kérte, a szívek királynője pedig igent mondott. De vajon szerelemből tette?

2003-ban egy royal szakértő felkereste Diana hercegnő egyik legjobb barátnőjét, Lucia Flecha de Lima-t, hogy meséljen neki arról, milyen volt Károly és Diana szerelme. A nő pedig olyan dolgokat árult el, amikről addig nem tudott senki.

„Diana gyakran mondta, milyen boldogok voltak eleinte, főleg Vilmos születése után, és mesélt arról is, hogy akkoriban együtt fürdették a kicsit” – kezdte Lucia, majd azzal folytatta, egyszer fültanúja volt, hogy Diana hercegnő azt mondja Károly hercegnek, hogy: „Mindig szeretni foglak!”

A barátnő szerint azonban Diana nem feltétlenül volt biztos abban, hogy ez a szeretet valójában tényleg szerelem-e. Szinte még gyerek volt, amikor feleségül ment Anglia leendő királyához, aki 13 évvel idősebb volt nála. Mindenki azt várta el tőle, hogy felnézzen Károlyra, hogy csodálja a férjét. Így is tett, ezeket az érzéseket azonban nem tudta elválasztani attól, amit nőként, feleségként érzett iránta.

2017-ben Sarah Bradford, Diana hercegnő életrajzírója hasonlóképpen nyilatkozott a BBC egyik rádióműsorában:

„Kezdő volt a szerelem világában. Szóval honnan tudta volna, hogy tényleg szerelmes vagy sem? (…) Komolyan, szerintem nem tudhatta. Egy kamaszos álomvilágban élt!” – mondta Sarah.

Diana hercegnő egyébként halála előtt két évvel azt nyilatkozta, bármit megtett volna azért, hogy a házassága működjön, mert a végletekig szerette Károlyt, de nem működött a kapcsolatuk.

Még több

Sztárhírek