#metoo: Bűnösnek találták Harvey Weinsteint

Akár 25 év börtönbüntetést is kaphat.

#metoo: Bűnösnek találták Harvey Weinsteint

Az esküdtszék döntött a zaklatási botrányairól elhíresült Harvey Weinstein ügyében. A The Guardian információi szerint az esküdtek két bűncselekmény apropóján is bűnösnek találták a filmmogult: egy rendbeli nemi erőszak elkövetésében és egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény kapcsán. Így a maximálisan kiszabható börtönbüntetés akár 25 év is lehet.

Weinsteint közel 80 nő vádolta meg szexuális zaklatással, ám a tárgyalás során mindössze 6-an tanúskodtak ellene. A The New York Times elemzése szerint akár életfogytiglant is kaphatott volna, ha a per folyamán sikerül rábizonyítani, hogy visszaesőként követte el a nemi erőszakot. Ez azonban azt jelenti, hogy az esküdtek nem hittek egyik, a férfi ellen tanúskodó színésznőnek sem.

Az egykori producer őrizetben van az ítélet kihirdetéséig, amire március 11. előtt biztosan nem kerül sor. Weinstein ügye egyébként a leghangosabb és egyben legfontosabb a 2017-ben robbant zaklatási botrányok óta, így a bírósági ítélet már most biztos, hogy igazi alap statemet lesz a további zaklatási perek kapcsán.

Még több

Sztárhírek