Ezt gondolja Meghan és Harry a királynő beszédéről

Az uralkodó a tévén keresztül szólt az angolokhoz a koronavírus-járvány miatt.

Ezt gondolja Meghan és Harry a királynő beszédéről

Az Egyesült Királyságban elég súlyos a járványhelyzet, amit talán az is mutat, hogy a leendő király, Károly herceg, valamint az ország miniszterelnöke, Boris Johnson szintén elkapta a betegséget. Utóbbit ráadásul jelenleg az intenzíven ápolják, a kedd reggeli hírek szerint lélegeztetőgépre – egyelőre – nem szorul. A kialakult helyzet miatt a palota személyzete mindent megtett annak érdekében, hogy megóvják a veszélytől Anglia legfontosabb emberét, a 93 éves II. Erzsébet királynőt.

Aki a napokban egyébként elképesztően ütős beszédet mondott az angoloknak (és az egész világnak). Azért állt ki a kamera elé, hogy megnyugtassa az embereket, illetve arra kérte őket, tartsák be a kormány által hozott rendkívüli intézkedéseket. Persze személyesebb mondatok is elhangzottak, amik egyesek szerint a Los Angeles-ben „rekedt” Harry hercegnek és Meghan hercegnének szóltak.

„Ma sokan újra átélik, milyen fájdalmas távol lenniük a szeretteiktől, de mélyen legbelül mindenki tudja, hogy most így kell cselekedni. (…) Korábban is megküzdöttünk már kihívásokkal, most pedig a világ többi nemzetével együtt vettük fel a harcot a közös ellenséggel szemben, használva a tudományt és ösztönös elhivatottságunkat a gyógyításra. Sikerrel fogunk járni és ez a siker mindannyiunké lesz!” – mondta a királynő, szavain pedig sokan meghatódtak.

Köztük például Meghan és Harry is, akik otthon nézték a közvetítést. Egy bennfentes a Harper’s Bazaar magazinnak elmondta, a pár nagyon megindítónak tartotta a beszédet, ugyanakkor erőteljesnek és hatékonynak is. Ráadásul kiderült, Harry herceg a tévés beszéd előtt felhívta a nagyiját, hogy megkérdezze, tud-e segíteni neki valahogy a távolból, hiszen egy élő adásra az uralkodó korában nem olyan könnyű felkészülni.

Még több

Sztárhírek