A hercegné, aki kórházban önkénteskedik a járvány alatt

Nem semmi, mire szánta el magát!

A hercegné, aki kórházban önkénteskedik a járvány alatt

Zsófia svéd hercegné úgy döntött, hogy nem nézi tovább otthonról, tétlenül a kialakult helyzetet és beáll a kórházi dolgozók közé. A People magazin információi szerint a hercegné online oktatáson vett részt, mielőtt a nővérek segítségére sietett volna a Sophiahemmet kórházba. Zsófia példáját egyébként sokan követik: hetente 80-an végzik el a kurzust, amire a hercegné is becsekkolt.

A kórház szóvivője azt is elárulta, hogy mi a hercegné pontos feladata. Azt előre leszögezték, hogy nem fog közvetlen kapcsolatba kerülni egyetlen beteggel sem, viszont mindent megtesz, amivel segíteni tudja az ott dolgozók munkáját. Minden nap takarít, fertőtleníti az eszközöket és a konyhában is segédkezik. A Stockholmban található kórház egyelőre egyetlen koronavírusos esetet sem jelentett be egyébként, az országban viszont 12,500 esetet regisztráltak.

A royal Instán meg is osztottak egy fotót Zsófia kórházi felszereléséről, és ezt írták mellé: „A válságban, amiben találtuk magunkat, a hercegné önkéntesként szeretne segíteni, hogy enyhítsen az egészségügyi szakemberek terhelésén… Rendkívül kifizetődő segíteni ebben a nehéz időszakban.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Prinsparet (@prinsparet) által megosztott bejegyzés, Ápr 16., 2020, időpont: 10:56 (PDT időzóna szerint)

Az tuti, hogy a család nagyon büszke rá! Csak így tovább!

Még több

Sztárhírek