Ezért telt szomorúan Erzsébet királynő születésnapja

Egy nagyon tragikus esemény árnyékolta be a napot…

Ezért telt szomorúan Erzsébet királynő születésnapja

A hétvégén volt Erzsébet királynő 94. születésnapja. Ám ezen a napon valami más is volt, ami miatt nem tudott felhőtlenül ünnepelni az uralkodó. Az Új-Skócia nevű kanadai tartományban ugyanis borzalmas gyilkosságsorozat történt.

Egy 51 éves férfi kezdett ámokfutásba, aki 12 órán keresztül több kanadai kisvárosban is rálőtt az ártatlan járókelőkre, sok házat pedig felgyújtott. Az elkövetőt ugyan már elkapták, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy ez volt Kanada legsúlyosabb mészárlása. A tömeggyilkosság ugyanis már 22 ember életébe került, ez a szám pedig sajnos még nőhet.

Új-Skócia is a királynő fennhatósága alá tartozik, így az uralkodó nagyon is a szívén viseli a történteket. Ezért Erzsébet, aki a férje, Fülöp herceg nevében is szólt, kiadott egy nyilatkozatot, amiben részvétét fejezi ki Új-Skócia polgárai felé. A királynő szavait egyébként franciára is lefordították, ami a második legtöbbet beszélt nyelv az országban.

„Fülöp herceget és engem mélyen lesújtott az Új-Skóciában történt szörnyű események híre. Részvétünket küldjük azoknak a családoknak, barátoknak és kollégáknak, akik elvesztették a szeretteiket. Ezen kívül szeretnék köszönetet mondani a kanadai rendőrség bátorságáért és áldozatáért, akik önzetlenül reagáltak a borzalmas támadásra. Illetve köszönöm a készenléti szolgálatnak, hogy segítettek a sérülteken és az érintetteken. Ebben a tragikus időszakban gondolatban és imáimmal Új-Skócia és egész Kanada népe mellett állok.”

Még több

Sztárhírek