Sztárok, akik visszautasítottak egy szerepet a Harry Potter-filmekben

Egészen máshogy alakult volna a stáblista, ha benne van például Hugh Grant is. Igen, jól olvastad!

Sztárok, akik visszautasítottak egy szerepet a Harry Potter-filmekben

A Harry Potter-filmek nemcsak azért lettek ikonikusak, mert J.K. Rowling ügyesen írta meg a regényeket. A sikerhez nagyban hozzájárultak a színészek is, miattuk is imádjuk a filmsorozatot. De el tudod képzelni, hogy valaki más legyen Piton professzor? Pedig nem sokon múlt. Olyan színészeket mutatunk most, akik visszautasították, hogy a Harry Potter-filmekben szerepeljenek.

 

Ian McKellen

Miután a Dumbledore-t alakító Richard Harris elhunyt, mindenki egyértelműnek látta, hogy Ian McKellen legyen az utódja. Egyedül maga a színész nem gondolta így. Azt mondta, ő már volt egyszer Gandalf, méghozzá az eredeti, nem fog valaki helyébe lépni.

 

Christopher Lee

A másik jelölt Dumbledore szerepére pedig szintén A Gyűrűk Ura egyik színésze volt. Lee volt Saruman, akinek még bőven a forgatások előtt ajánlották fel a varázsló szerepét, ám visszautasította. Aztán szóba került a neve Harris halála után is, de nem akarta elfogadni akkor sem.

 

Tilda Swinton

Nem sokon múlt, hogy Sybill Trelawney-t Tilda Swinton alakítsa Emma Thompson helyett. A színésznő azonban akkoriban túlságosan elfoglalt volt, így nem volt ideje elvállalni.

 

Hugh Grant

El tudod képzelni Gilderoy Lockhartként? Igazából tökéletes lett volna a szerepre, annyira, hogy gyakorlatilag már el is vállalta azt, sőt szőkére is festette a haját. Aztán közbejött egy másik munka, és inkább Sandra Bullockkal játszott a Két hét múlva örökkében.

 

Tim Roth

Döntenie kellett, hogy a Harry Potterben, vagy Tim Burton Majmok bolygójában játszik, és utóbbit választota. Azóta biztosan megbánta, mert ő lehetett volna Piton professzor, akinek szerepére csak ezek után kérték fel Alan Rickmant.

 

Rosamund Pike

Ő lehetett volna Rita Skeeter, az újságíró, de nem akarta elfogadni a szerepet, mondván, hogy túl jelentéktelen lett volna.

 

J.K. Rowling

Igen, jól olvastad, az írónő neve igenis felmerült a producerek fejében, amikor a megfelelő embert keresték Lily Potter szerepére, Rowling azonban nem merte elvállalni a szerepet, még úgy sem, hogy megszólalnia sem kellett volna.

Még több

Sztárhírek