Victoria Beckham kirúgta az összes dolgozóját?

A koronavírus Victoria divatmárkáját sem kíméli…

Victoria Beckham kirúgta az összes dolgozóját?

Múlt héten Victoria Beckham elég kemény dolgot tett annak érdekében, hogy a koronavírus miatt ne menjen csődbe a divatcége. Konkrétan 25 dolgozóját rúgta ki, vagyis az ő megfogalmazásukban: küldött szabadságra. A döntését pedig azóta folyamatosan támadják.

A legtöbb kritikus szerint Victoriának a saját pénzéből kellene fizetnie az alkalmazottait, ahelyett, hogy az állami támogatásban bízna. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az adófizetők zsebéből szedik ki a dolgozók fizetésének 80%-át. És bár Vic tényleg ezt a megoldást választotta, mégis igyekezett egy kicsit enyhíteni a dolgokon: bővített támogatást ajánlott fel a munkásoknak, sőt, még a saját fizujáról is lemondott.

Ezek után pedig valószínűleg nem fog meglepni, ha azt mondjuk: a divatikon szörnyen érezte magát az elmúlt napokban. „Nagyon nem érzi fairnek a reakciót, egyáltalán nem gondolta volna, hogy ennyire visszaüt majd a döntése. Igazán feldúlt, és egyáltalán nem gondolja igazságosnak, hogy az emberek kiakadtak rá valamiért, amit minden más vállalkozás is megtett a dolgozóival.”– árulta el Vic egyik barátja a The Sunnak.

A márka szóvivője szerint a radikális lépésre az alkalmazottaik biztonsága érdekében volt szükség: „keményen dolgozunk azért, hogy a nagyra értékelt VB-csapatunkat megvédjük úgy, hogy minél egészségesebb környezetet biztosítunk nekik. Miután körültekintően végiggondoltunk minden lehetőséget, arra jutottunk, hogy elengedjük néhány dolgozónkat, bővített támogatással.” Ezen kívül Victoria a profit 20%-át az élelmiszerbankoknak ajánlotta fel a járvány idejére.

Furcsa fun fact, hogy bár a sztár hatalmas névnek számít a divatiparban, a Victoria Beckham Limited 2008-as indulása óta nem hozott valódi bevételt….

Még több

Sztárhírek