2020.05.14.@ 12.05

Ilyen gazdag Vilmos herceg

Erre még mi sem számítottunk…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ilyen gazdag Vilmos herceg

Vilmos herceg, már csak hercegi mivoltából adódóan is egy elég gazdag pasi – ezen gondolom te sem lepődsz meg. Azon azonban már mi is meglepődtünk, mikor megtudtok pontosan mennyi is lapul a herceg zsebében… A trónörökösnek már most is jóval több pénze van, mint öccsének, Harrynek, és ha hihetünk az infóknak, akkor Vilmos vagyona egyre csak gyarapodni fog. De lássuk honnan is szerzi Vilmos a bevételeit!

A dédnagymamája egy csomó pénzt hagyott rá

Míg egy szimpla földi halandó leginkább csak kötött pulcsikat és zoknikat kap a dédnagymamájától, addig Vilmos és Harry is egy kisebb vagyont örökölt a királynő egykori édesanyjától. A dédnagymama 1994-ben döntött úgy, hogy vagyona kétharmadát (nagyjából 19 millió fontot, ami mai árfolyamon átszámolva több mint 7,5 milliárd forint) egy vagyonkezelői alapba helyezi, amit aztán a dédunokái nevére iratott. A The Guardian infói szerint a két herceg először 21 éves korában „törhette fel” ezt az alapot és meg is kaptak belőle nagyjából 6 millió fontot (több mint 2 milliárd forintot) – ám ezt az összeget nem fele-fele arányban kapták meg. A királynő kompenzálni szerette volna Harryt azért, mert nem ő a trónörökös, úgyhogy neki egy picivel több jutott belőle.

A fiúk további 8 millió fontot (3,2 milliárd forintot) kapnak majd belőle, ha betöltik a 40-et. És hogy mi lesz a vagyonkezelői alap fennmaradó 5 millió fontjával (kb 2 milliárd forint)? Nem tűnik túl igazságosnak, de ezen kell osztozniuk majd Harryék unokatestvéreinek.

Diana hercegnőtől is örökölt

Édesanyjuk tragikus halála után 10 millió dollárt (kb. 3,2 milliárd forintot) kapott az örökségéből Vilmos és Harry. De Vilmos 25 éves korában elkezdett egy rendszeres osztalékot is kapni, ami azt jelenti, hogy évente jár neki még 450 ezer dollár, azaz kb. 147 millió forint.

Fizetést is kap!

Nem is gondolnád, de Vilmos teljes állású hercegként dolgozik, tehát neki tényleg az a munkája, hogy különféle jótékonysági rendezvényekre járjon és egy csomó emberrel kezet rázzon. Ezek a feladatok persze folyamatosan utazgatással járnak – ami viszont Vilmoséknak semmibe sem kerül. Az utakat és minden Vilmos munkájához kapcsolódó kiadást ugyanis az Egyesült Királyság adófizetői állnak…

A cornwalli hercegség az övé lesz

A cornwalli hercegség nem más, mint egy Cornwall megyében lévő privát ingatlan és befektetési portfólió, aminek jelenleg Károly herceg a tulajdonosa. A királyi család innen is kap rendszeresen egy rakás pénzt. Amikor például még Harry és Meghan is dolgozó royalok voltak, a bevételük 95 százaléka ebből a hercegségből jött.

Ha pedig Károly herceget egyszer királlyá koronázzák, a hercegséget Vilmos örökli majd meg, tehát valószínűleg akkor is csurran-cseppen majd neki néhány millió.

És persze a királynőtől is fog örökölni

Károly herceg után Vilmos a második az öröklési rangsorban, ami megint csak azt jelenti, hogy a királynő halála után egy rakás pénz üti majd a markát. A Forbes információi többek között örökölni fog majd egy 10 milliárd dolláros, tehát egy nagyjából 3 billió forint értékű ingatlanportfóliót… Ha pedig ez nem lenne elég, ott van a királynő 500 millió dolláros, azaz 163 milliárd forintos saját vagyona is (ami nem kapcsolódik a koronához), ami különféle ingatlanokat, ékszereket, vagy éppen bélyeggyűjteményeket is magában foglal. Ezt az örökséget a királynő annak adja, akinek csak akarja, és valószínűsíthető, hogy valami majd az unokáknak is jutni fog belőle.

… hogy mekkora jelenleg Vilmos vagyona?

Vilmosnak jelenleg nagyjából 40 millió dollárja, tehát több mint 13 milliárd forintja van, de ahogy az előbbiekből látható, ez az összeg a jövőben folyamatosan gyarapodni fog majd.

Címkék: ennyi pénze van örökség pénz vilmos és katalin vilmos herceg

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

6 filmes karakter, akit régen utáltál, de ma már egyetértesz vele

Pedig elsőre inkább a tévét is elkapcsoltad, ha megláttad őket.

Hatalmas titokról rántotta le a leplet a Harry Potter írója

J. K. Rowling elárulta, hol születtek a kedvenc könyveid!

Itt a bizonyíték, hogy Palvin Barbi kapcsolata erősebb, mint valaha

Szerencsére őket nem viselte meg a karantén.

Cole Sprouse végre elárulta, hogy otthagyja-e a Riverdale-t

Amióta Lili Reinhart és Cole Sprouse, a Riverdale szerelmespárja hivatalosan is szétmentek, a sorozat rajongói folyamatosan azt találgatják, hogy ez

Vilmos herceg Diana elvesztéséről beszélt

Nagyon ritka, hogy ennyire nyíltan beszél édesanyja elvesztéséről.

Elviselhetetlen módon zaklatják Meghant és Harryt

Nem lett könnyebb az életük Amerikában.

Brad Pitt és Angelina Jolie kapcsolata újra a régi?

Azért még ne bontsátok a pezsgőt, Brangelina-shipperek...

Nem hiszed el, kivel járt korábban Kylie Jenner pasija

Nagyon nem örültek, hogy kiderült..