Ilyen gazdag Vilmos herceg

Erre még mi sem számítottunk…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ilyen gazdag Vilmos herceg

Vilmos herceg, már csak hercegi mivoltából adódóan is egy elég gazdag pasi – ezen gondolom te sem lepődsz meg. Azon azonban már mi is meglepődtünk, mikor megtudtok pontosan mennyi is lapul a herceg zsebében… A trónörökösnek már most is jóval több pénze van, mint öccsének, Harrynek, és ha hihetünk az infóknak, akkor Vilmos vagyona egyre csak gyarapodni fog. De lássuk honnan is szerzi Vilmos a bevételeit!

A dédnagymamája egy csomó pénzt hagyott rá

Míg egy szimpla földi halandó leginkább csak kötött pulcsikat és zoknikat kap a dédnagymamájától, addig Vilmos és Harry is egy kisebb vagyont örökölt a királynő egykori édesanyjától. A dédnagymama 1994-ben döntött úgy, hogy vagyona kétharmadát (nagyjából 19 millió fontot, ami mai árfolyamon átszámolva több mint 7,5 milliárd forint) egy vagyonkezelői alapba helyezi, amit aztán a dédunokái nevére iratott. A The Guardian infói szerint a két herceg először 21 éves korában „törhette fel” ezt az alapot és meg is kaptak belőle nagyjából 6 millió fontot (több mint 2 milliárd forintot) – ám ezt az összeget nem fele-fele arányban kapták meg. A királynő kompenzálni szerette volna Harryt azért, mert nem ő a trónörökös, úgyhogy neki egy picivel több jutott belőle.

A fiúk további 8 millió fontot (3,2 milliárd forintot) kapnak majd belőle, ha betöltik a 40-et. És hogy mi lesz a vagyonkezelői alap fennmaradó 5 millió fontjával (kb 2 milliárd forint)? Nem tűnik túl igazságosnak, de ezen kell osztozniuk majd Harryék unokatestvéreinek.

Diana hercegnőtől is örökölt

Édesanyjuk tragikus halála után 10 millió dollárt (kb. 3,2 milliárd forintot) kapott az örökségéből Vilmos és Harry. De Vilmos 25 éves korában elkezdett egy rendszeres osztalékot is kapni, ami azt jelenti, hogy évente jár neki még 450 ezer dollár, azaz kb. 147 millió forint.

Fizetést is kap!

Nem is gondolnád, de Vilmos teljes állású hercegként dolgozik, tehát neki tényleg az a munkája, hogy különféle jótékonysági rendezvényekre járjon és egy csomó emberrel kezet rázzon. Ezek a feladatok persze folyamatosan utazgatással járnak – ami viszont Vilmoséknak semmibe sem kerül. Az utakat és minden Vilmos munkájához kapcsolódó kiadást ugyanis az Egyesült Királyság adófizetői állnak…

A cornwalli hercegség az övé lesz

A cornwalli hercegség nem más, mint egy Cornwall megyében lévő privát ingatlan és befektetési portfólió, aminek jelenleg Károly herceg a tulajdonosa. A királyi család innen is kap rendszeresen egy rakás pénzt. Amikor például még Harry és Meghan is dolgozó royalok voltak, a bevételük 95 százaléka ebből a hercegségből jött.

Ha pedig Károly herceget egyszer királlyá koronázzák, a hercegséget Vilmos örökli majd meg, tehát valószínűleg akkor is csurran-cseppen majd neki néhány millió.

És persze a királynőtől is fog örökölni

Károly herceg után Vilmos a második az öröklési rangsorban, ami megint csak azt jelenti, hogy a királynő halála után egy rakás pénz üti majd a markát. A Forbes információi többek között örökölni fog majd egy 10 milliárd dolláros, tehát egy nagyjából 3 billió forint értékű ingatlanportfóliót… Ha pedig ez nem lenne elég, ott van a királynő 500 millió dolláros, azaz 163 milliárd forintos saját vagyona is (ami nem kapcsolódik a koronához), ami különféle ingatlanokat, ékszereket, vagy éppen bélyeggyűjteményeket is magában foglal. Ezt az örökséget a királynő annak adja, akinek csak akarja, és valószínűsíthető, hogy valami majd az unokáknak is jutni fog belőle.

… hogy mekkora jelenleg Vilmos vagyona?

Vilmosnak jelenleg nagyjából 40 millió dollárja, tehát több mint 13 milliárd forintja van, de ahogy az előbbiekből látható, ez az összeg a jövőben folyamatosan gyarapodni fog majd.

Címkék: ennyi pénze van örökség pénz vilmos és katalin vilmos herceg

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Vállaltan meleg sztárok, akiket heteró szerepben ismertél meg

Vállaltan meleg sztárok, akiket heteró szerepben ismertél meg

Nem egyszer volt már példa arra Hollywoodban, hogy meleg karaktert alakítottak heteró színészek. De az ellenkezője is megtörtént már (igaz, kevesebbszer). Ők a kedvenc meleg sztárjaink, akik heteró szerepben váltak ismertté.

Ezzel a betegséggel küzd a Things Heard & Seen sztárja, James Norton

James Norton, a Kísértő múlt sztárja őszintén beszélt gyógyíthatatlan betegségéről, és az ezzel járó nehézségekről.

Nem fogsz hinni a szemednek, mennyit változott Istenes Bence 10 év alatt

Istenes Bence 2008 óta Magyarország egyik legmenőbb műsorvezetője! Csekkold le, mennyit válozott a karrierje kezdete óta!

Azonnal látnod kell a karddal tortát szeletelő Erzsébet királynőt

Ha egyszer valamit Erzsébet királynő a fejébe vesz, arról jobb, ha senki nem próbálja meg lebeszélni.

Weisz Fanni bikinis fotója mindent visz

Itt a nyár, szóval ne lepődj meg, ha az Instát olyan dögös fotók árasztják majd el, mint amilyen Weisz Fannié is.

Ennél szexibb bizonyíték nem is lehetne Jennifer Lopez és Ben Affleck szerelmére

Köszönik, ennél boldogabb már nem is lehetne a Jennifer Lopez-Ben Affleck páros, a bizonyíték pedig szemmel látható, nagyon édes, és azonnal elolvadsz tőle.

A 6 legőrültebb teória a királyi családról

Gyíkemberek, vámpírok és titkos ügynökök... Ők mind a királyi család család tagjai - legalábbis a következő egészen bizarr elméletek szerint.

Két éve még a megélhetésért küzdött a 365 nap sztárja, Michele Morrone

A Netflix erotikus sikerfilmje, a 365 nap brutál nézettséget produkált, és már készülőben a második és harmadik része is. A főszereplő, Michele Morrone azóta menő színész és üzletember lett, de nem volt ez mindig így!

Szédületes, mennyit változott Palvin Barbi 15 év alatt!

Palvin Barbit 2006-ban fedezték fel, azóta pedig nemcsak Magyarország, de a világ leghíresebb modelljei között tartják számon. Csekkold, hogyan festett karrierje kezdetén!

Csak PR-fogás Irina Shayk és Kanye West kapcsolata?

Van rá esély, hogy nem is olyan rózsaszín ködlepte Kanye West és Irina Shayk kapcsolata…

Meghan Markle tömegeket háborított fel

Amihez nyúl, abból botrány lesz, és sajnos ezúttal sem volt ez máshogy. Most épp Meghan Markle hangoskönyve miatt tajtékzik a net.

Katalin hercegné lélegzetelállítóan néz ki ebben a ruhában

Itt a bizonyíték, hogy a rózsaszín erősebb árnyalata is zseniálisan áll Katalin hercegnének. Arról már nem is beszélve, hogy egy csodás szabású Alexander McQueen ruháról van szó.

Dér Heni új videóját nehéz kibírni sírás nélkül

Kijött Dér Heni Szeretemdal című klipje, és valószínűleg még a legnagyobb trolloknak is nehéz lesz megszólalni utána.