J. K. Rowling hatalmas bejelentést tett

Egy új könyvről van szó!

J. K. Rowling hatalmas bejelentést tett

*dobpergés* J. K. Rowling bejelentette, hogy érkezik egy vadonatúj könyve! Bár a hír szuperjó, még mielőtt túlságosan belelkesednél, gyorsan leszögeznénk, hogy ez nem egy Harry Potter-spin off, vagy ilyesmi…

Az írónő legújabb regénye viszont a HP-hoz hasonlóan szintén (elsősorban) gyerekeknek szól (de senki nem mondta, hogy ezt, vagy Harry kalandjait ne olvashatnád felnőtt fejjel…). A hírt a Twitteren jelentette be, ahol elmesélte a The Ickabog című kötet keletkezésének történetét.

Nem hiszed el, de a mese már tíz éve porosodik Rowling padlásán egy ruhásdobozban! Oda dobálta be ugyanis a kéziratát, amit eddig csak a gyerekeinek olvasott fel. Mivel annak ellenére, hogy mindig is kiadásra tervezte a sztorit, a Harry Potter 7 után inkább a felnőtteknek szóló regények világában merült el.

És bár örülünk, hogy ebbe az irányba ment el (ha nem olvastad a Robert Galbraith álnéven írt krimijeit, akkor mindenképpen csekkold!), azért tök jó, hogy Jo visszatér a gyerekmesékhez is. Azt viszont az írónő nem árulta el, hogy pontosan miről fog szólni a történet. Csak annyit tudunk, hogy a „hatalommal való visszaélés” lesz a fő témája…

A The Ickabogot ráadásul teljesen ingyen elérhetővé teszi, minden nap megosztva 1-3 fejezetet a kijárási korlátozások miatt otthon maradt gyerekekkel és felnőttekkel. Az első két fejezetet IDE KATTINTVA már el is kezdheted olvasni! Sőt, ha majd idén novemberben rendes könyv formájában kiadják, Rowling az őt olvasó gyerkőcök rajzaival szeretné illusztrálni a kötetet. A kiadványból származó bevételt pedig Jo a koronavírussal leginkább érintettek támogatására fogja fordítani. Fantasztikus, igaz?

Még több

Sztárhírek