J. K. Rowling posztjain háborog a net

Kényes témába tenyerelt…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

J. K. Rowling posztjain háborog a net

A Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling tegnap úgy érezte, a Twitteren kell véleményt formálnia néhány igen kényes kérdésben. Pont a Pride hónapjában sikerült kiakadnia valamin, ami miatt most mindenki transzfóbnak hiszi. Az írónő egy cikkre reagált, amiben szemet szúrt neki, hogy azt írták: „emberek, akik menstruálnak.” Viccelődve megjegyezte, hogy miért nem nevezik őket egyszerűen nőknek. Ezen sokan kiakadtak, hogy ezzel a transzneműeket támadta be.

Hogy tud egy olyan ember ennyire szűklátókörű lenni, aki megírta a legkeresettebb fantasy regényeket” – írta az egyik kommentelő, egy másik pedig megjegyezte: „Tudom, hogy tudod, mert mindenki elmondta már, hogy a transzgender férfiak is menstruálnak. A nem bináris emberek is menstruálnak. Én 37 éves nő vagyok, van méhem, mégsem menstruálok 10 éve.”

Az írónő nem tudott elmenni szó nélkül az őt ért támadások mellett sem, ám ezzel csak olajat öntött a tűzre. Egy hosszú pontban fejtette ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy az „nem gyűlölet, ha kimondjuk az igazságot:”

„Ha a nem nem valódi, akkor nincs olyan, hogy azonos neműek vonzalma. Ha a nem nem létezik, a nők valóságát globálisan kitöröljük. Ismerek és szeretek is transznemű embereket, de ha elvesszük a születési nem fogalmát, azzal elvesszük a lehetőségét annak, hogy értelmesen tudjunk beszélni az életükről. Nem gyűlölet az, ha kimondjuk az igazságot… Minden transznemű ember életét tiszteletben tartom, ahogyan ő azt élni szeretné, és ahogyan komfortosan érzi magát benne. Tüntetnék veletek, ha a transzneműségetek miatt diszkriminálnának titeket. De ezzel egyidőben az én életemet az határozza meg, hogy nőnemű vagyok. Nem hinném, hogy gyűlölet, hogy ezt mondom.”

Te mit gondolsz erről az egészről?

Címkék: felháborodtak harry potter írónő j. k. rowling kiakadtak menstruáció transzgender transznemű

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Marvel-sztárok, akikről fogalmad sem volt, hogy ilyen jó barátok

Marvel-sztárok, akikről fogalmad sem volt, hogy ilyen jó barátok

Nem véletlenül működik köztük olyan jól a képernyőn a kémia…

Kylie Jenner elárulta a babája nemét, és észre sem vetted

Akkora easter egget hagyott Kylie Jenner az Instagramján, amit maximum a Marvel filmektől szokhattál meg.

Fluor Tomi pikáns fotóval köszöntötte szülinapján Szabó Zsófit

Tegnap ünnepelte 33. születésnapját Szabó Zsófi, és nyilván nem telhetett el ez a nap anélkül, hogy fel ne köszöntötte volna Fluor Tomi. Erre az egyszerre vicces és zavarba ejtő kompozícióra viszont nem számítottunk.

Shane Tusup Hosszú Katinka tűrőképességét feszegeti

Az edző és a tanítványa elfoglalták Hosszú Katinka felségterületét, miközben az Iron Lady éppen egy másik országban van.

Korhatáros fotó készült Megan Foxról és Kourtney Kardashianról

Hát, a képeket elnézve nehéz szavakat találni... Egy biztos, Kim Kardashian fehérneműmárkája új célközönséget talált: a férfiakat.

Vilmos herceg vallomásától könnyekig meghatódsz

A herceg a gyerekkoráról mesélt, pontosabban arról, hogy Fülöp herceg milyen huncutságokra vette rá az unokáit.

Fájó döntést hozott Hosszú Katinka

Hetek óta az a legnagyobb kérdés, vajon Hosszú Katinka folytatja-e úszókarrierjét vagy sem. Végre megkaptuk a választ.

Borzalmas baleset miatt került kerekesszékbe a Szexoktatás sztárja, George Robinson

Isaac nem csak a sorozatban csupaszív karakter, de az őt alakító George Robinson is egy olyan srác, akivel szívesen lógnál együtt a hétköznapokban. Pedig egy szörnyű baleset után az egész életét újra kellett gondolnia a Szexoktatás színészének.

Nem Willie Garson az egyetlen színész, aki meghalt, mielőtt befejezhetett volna egy filmet vagy sorozatot

Az egész világot megrázta a hír, hogy a Szex és New York színésze, Willie Garson tragikus hirtelenséggel meghalt. És sajnos nem ő az egyetlen, aki már nem tudta befejezni élete nagy munkáját.

Ariana Grande retteg az életéért

Ariana Grandénak késes zaklatója van, akit ugyan már elkaptak, de az énekesnő most bevallotta, hogy még mindig félti a biztonságát.

Tovább durvul Angelina Jolie és Brad Pitt pere

A gyermekelhelyezési per, ami már több éve húzódik Angelina Jolie és Brad Pitt között, most újabb fordulatot vett.

Uma Thurman elárulta a „legsötétebb titkát”

Uma Thurman rendkívül személyes esszében vallott tinédzserkori traumájáról, amit a „legsötétebb titkának” nevezett.

Daniel Craig nem akarja, hogy nő legyen a következő James Bond

A most leköszönő James Bondnak nagyon nyomós érvei vannak az ellen, hogy a következő 007-est egy nő alakítsa. És mi affelé hajlunk, hogy igazat adjunk Daniel Craignek.