Végre Emma Watson is megszólalt a J.K. Rowling-botrány kapcsán

Twitteren állt ki a transzneműek mellett.

Végre Emma Watson is megszólalt a J.K. Rowling-botrány kapcsán

Mint ahogy azt bizonyára már hallottad, J. K. Rowling néhány tweetje nagyon durván felháborította a netezőket. A Harry Potter írónője ugyanis megosztott egy cikket, amiben ez állt: „emberek, akik menstruálnak.” Mire Rowling megjegyezte, hogy egyszerűbb lenne simán csak nőként hivatkozni rájuk – ezzel pedig elkönyvelte magát  a nyilvánosság szemében transzfóbnak.

Az írónő szavaira, aki később hangsúlyozta, hogy csupán a biológiai nem fontosságára próbálta felhívni a figyelmet, már a Harry Potter több sztárja is reagált. Köztük Daniel Radcliffe is, aki azt írta: A transznemű nők is ugyanolyan nők. Bármilyen ezzel ellentétes állítás eltörli a transzneműek személyazonosságát és méltóságát, valamint ellentmond minden olyan szakmai és egészségügyi tanácsadó testület szavával, akik sokkal több szakértelemmel rendelkeznek a témában, mint én vagy J. K. Rowling.”

Most pedig Emma Watson is megszólalt a botránnyal kapcsolatban egy tweeet-sorozattal. „A transznemű emberek azok, aminek vallják magukat, és megérdemlik anélkül élni az életüket, hogy folyamatosan megkérdőjelezzék őket, vagy megkapják, hogy nem lehetnek azok, aminek mondják magukat”– kezdte Emma.

Majd egykori roxforti társához hasonlóan ő is igyekezett megnyugtatni a témában érintett fanokat. „Szeretném, ha a transznemű rajongóim tudnák, hogy én és még rengeteg ember a világon látunk, tisztelünk és szeretünk titeket azért, amilyenek vagytok.” Ezután a színésznő kiemelt két, transzneműeket segítő alapítványt, akiknek rendszeresen adakozik, majd a követőit is erre kérte. Végül pedig nagyon stílusosan boldog pride-ot kívánt mindenkinek.

Még több

Sztárhírek