2020.06.17.@ 17.06

Kajdi Csaba: „Nem tartom influenszernek, aki azért lett híres, mert egy sztárral kavart”

Önerőből brandet építő influenszerek, vagy véleményvezérnek állt hírességek, akik jóval azelőtt ismertek voltak, hogy berobbant volna az influenszer-biznisz. Kajdi Csaba „Cyla” szerint ideje rendet tenni a megmondóemberek palettáján.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kajdi Csaba: „Nem tartom influenszernek, aki azért lett híres, mert egy sztárral kavart”

Legyél ó-követő, vagy egészen új-követő, mostanra biztosan kiderült számodra, milyen határozott véleménye van az online világ szereplőiről a júliusi-augusztusi Cosmo címlapsztárjának, Kajdi Csabának. Az internet legújabb kedvence az első pillanattól kezdve felvállalja véleményét, sőt kifejezetten ezért indult el a Cyla-projekt, hogy végre valaki hangosan kimondja azt, ami a többségben már megfogalmazódott. „Alapvetően az bosszantott, hogy buta emberek akarnak véleményvezérek lenni, miközben semmi olyat nem adnak, amivel ezt a címet kiérdemelnék, ráadásul csak a pénzkeresés motiválja őket. Most komolyan, olyanok akarják megmutatni, merre van az előre, akik pórustisztítás helyett pólustisztítást írnak?” – fakadt ki a Cosmo címlapfotózásán Csaba, aki nem csak a kontent minőségével szemben kritikus, de arra is kifejezetten allergiás, ha olyanok nevezik magukat influenszernek, akik nyilvánvalóan nem azok.

Építsd fel magad vs. sajátítsd ki a netet

Mi a közös Viszkok Fruzsiban, vagy Dancsó Péterben? Őket az internet, és a saját tartalmaik tették híressé és érdekessé, előtte viszont pont olyan átlagemberek voltak, mint bárki más. És Kajdi Csaba szerint ez a legnagyobb különbség az igazi influenszerek, és a sztárokból lett önjelölt megmondóemberek között. „Nem tartom influenszernek, aki azért lett híres, mert egy sztárral kavart. Ahogy azokat a celebeket sem, akik jóval korábban már ismertté váltak – mondjuk a tévében. Szerintem ők egyszerűen haszonszerzés céljából használják a közösségi oldalak felületeit.” Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs kivétel. Csaba szerint Dukai Regina például hiába volt az Insta-karrierje előtt is ismert, a nagy robbanást számára tényleg a social mediában való jelenlét hozta el, így őt határozottan a véleményvezérek közé sorolja. A klasszikus sztárrendszerből érkező megmondóemberek viszont szerinte fényévekre le vannak maradva. „Ha megnézed, olyanok próbálnak felkapaszkodni az influenszer-jelenség hátán, akiket 20 évvel ezelőtt már kiemelt a tévézés vagy a média. A világ megváltozott, és a cégek már nem csak egyetlen emberrel dolgoznak együtt, így a hírességek menedzserei azt javasolják, építsék az Instájukat, hiszen most ezt tudják értékesíteni. Ez pedig nyilván egyfajta minőségromláshoz vezet, ami az influenszereket és a tartalmat illeti.” – magyarázza Csaba.

Jó – de tényleg jó?

Kajdi szerint az is probléma, hogy sokan szelektálás nélkül bólintanak rá az együttműködésekre, anélkül, hogy meggyőződnének róla, tényleg jó-e az adott termék, és passzol-e egyáltalán a profiljukhoz. Ő például 4-5 állandó márkával dolgozik együtt, de azért, mert a termékeiket alapból megvenné, hiszen eleve jónak találja őket. De a legnagyobb gond, és amiért olyan sokaknál húzta ki a gyufát az influenszer-világ, azok a tartalomként eladott szponzorációk. „Egy 20-80% az egészséges egyensúly egy influenszer felületein, ahol a hirdetések a tartalom mindössze 20%-át teszik ki. Na nem mintha egyébként túl izgalmasnak tartanám ezeket a kontenteket… Az én oldalam pont azért lett népszerű, mert beszélek társadalmi, történelmi témákról, utazom, közben összedobok egy vacsorát, amihez amúgy nem értek, bemutatom a városomat, amit annyira imádok, vagy bevásárolok egy nőnek és a gyerekének, aki elveszítette a munkáját és tönkrement anyagilag.” magyarázza Cyla, majd hozzáteszi, az influenszer-lét egy nagyon pontos tervezést igénylő főállású munka, ami nem feltétlenül való mindenkinek.

Címkék: cyla hírességek influencer influenszer kajdi csaba közösségi média kritika social media sztárok vélemény

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

5 sztárbarátság, ami elég durva véget ért

Emlékszel még rá, mennyire jóban voltak?

Armie Hammer a frászt hozta a szomszédjaira az éjszaka közepén

Lehetne ez az ember még ennél is furább?!

Amber Heardet is kitették az Aquaman 2-ből?

Sőt, már azt is tudják, ki veszi át a helyét?

Megtaláltuk Hollywood leginspirálóbb új sztárbarátságát!

A Bridgerton és a Queer Eye sztárjainak kapcsolata igazi #friendshipgoals!

Lady Gaga egy vagyont fizet meglőtt kutyasétáltatójának

Az énekesnő borzalmasan érzi magát a történtek miatt.

Befutott Meghan és Harry tévéinterjújának előzetese, és parább, mint gondolnád

Szögezzük le: Oprah nem finomkodik az ominózus 90 perces interjúban...

Kiderült Meghan és Harry második babájának a neme?

Nagyon úgy néz ki, hogy Meg apró jelekkel már elmondta, hogy kisfiút vagy kislányt várnak-e.

Bella Hadid súlyos betegségéről vallott

A modell több krónikus autoimmun betegséggel is küzd.

6 sztár, akinek kiszivárgott a szexvideója

Van, akinek konkrétan egy ilyen házi videó indította be a karrierjét...

Harry őszintén elmondott mindent, amire csak kíváncsi lehetsz!

Beszélt a Megxitről, elárulta Archie első szavát, de még azt is, hogy nézi-e A koronát – miközben megmutatta, hogy nincs nála lazább royal!

7 filmes hős, aki valójában végig gonosz volt

Fogadjunk, hogy észre sem vetted!

Ez derült ki Károlyról Diana hercegnő titkos leveleiből

Lehet még a sztori ennél is szomorúbb?