Kajdi Csaba: „Nem tartom influenszernek, aki azért lett híres, mert egy sztárral kavart”

Önerőből brandet építő influenszerek, vagy véleményvezérnek állt hírességek, akik jóval azelőtt ismertek voltak, hogy berobbant volna az influenszer-biznisz. Kajdi Csaba „Cyla” szerint ideje rendet tenni a megmondóemberek palettáján.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kajdi Csaba: „Nem tartom influenszernek, aki azért lett híres, mert egy sztárral kavart”

Legyél ó-követő, vagy egészen új-követő, mostanra biztosan kiderült számodra, milyen határozott véleménye van az online világ szereplőiről a júliusi-augusztusi Cosmo címlapsztárjának, Kajdi Csabának. Az internet legújabb kedvence az első pillanattól kezdve felvállalja véleményét, sőt kifejezetten ezért indult el a Cyla-projekt, hogy végre valaki hangosan kimondja azt, ami a többségben már megfogalmazódott. „Alapvetően az bosszantott, hogy buta emberek akarnak véleményvezérek lenni, miközben semmi olyat nem adnak, amivel ezt a címet kiérdemelnék, ráadásul csak a pénzkeresés motiválja őket. Most komolyan, olyanok akarják megmutatni, merre van az előre, akik pórustisztítás helyett pólustisztítást írnak?” – fakadt ki a Cosmo címlapfotózásán Csaba, aki nem csak a kontent minőségével szemben kritikus, de arra is kifejezetten allergiás, ha olyanok nevezik magukat influenszernek, akik nyilvánvalóan nem azok.

Építsd fel magad vs. sajátítsd ki a netet

Mi a közös Viszkok Fruzsiban, vagy Dancsó Péterben? Őket az internet, és a saját tartalmaik tették híressé és érdekessé, előtte viszont pont olyan átlagemberek voltak, mint bárki más. És Kajdi Csaba szerint ez a legnagyobb különbség az igazi influenszerek, és a sztárokból lett önjelölt megmondóemberek között. „Nem tartom influenszernek, aki azért lett híres, mert egy sztárral kavart. Ahogy azokat a celebeket sem, akik jóval korábban már ismertté váltak – mondjuk a tévében. Szerintem ők egyszerűen haszonszerzés céljából használják a közösségi oldalak felületeit.” Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs kivétel. Csaba szerint Dukai Regina például hiába volt az Insta-karrierje előtt is ismert, a nagy robbanást számára tényleg a social mediában való jelenlét hozta el, így őt határozottan a véleményvezérek közé sorolja. A klasszikus sztárrendszerből érkező megmondóemberek viszont szerinte fényévekre le vannak maradva. „Ha megnézed, olyanok próbálnak felkapaszkodni az influenszer-jelenség hátán, akiket 20 évvel ezelőtt már kiemelt a tévézés vagy a média. A világ megváltozott, és a cégek már nem csak egyetlen emberrel dolgoznak együtt, így a hírességek menedzserei azt javasolják, építsék az Instájukat, hiszen most ezt tudják értékesíteni. Ez pedig nyilván egyfajta minőségromláshoz vezet, ami az influenszereket és a tartalmat illeti.” – magyarázza Csaba.

Jó – de tényleg jó?

Kajdi szerint az is probléma, hogy sokan szelektálás nélkül bólintanak rá az együttműködésekre, anélkül, hogy meggyőződnének róla, tényleg jó-e az adott termék, és passzol-e egyáltalán a profiljukhoz. Ő például 4-5 állandó márkával dolgozik együtt, de azért, mert a termékeiket alapból megvenné, hiszen eleve jónak találja őket. De a legnagyobb gond, és amiért olyan sokaknál húzta ki a gyufát az influenszer-világ, azok a tartalomként eladott szponzorációk. „Egy 20-80% az egészséges egyensúly egy influenszer felületein, ahol a hirdetések a tartalom mindössze 20%-át teszik ki. Na nem mintha egyébként túl izgalmasnak tartanám ezeket a kontenteket… Az én oldalam pont azért lett népszerű, mert beszélek társadalmi, történelmi témákról, utazom, közben összedobok egy vacsorát, amihez amúgy nem értek, bemutatom a városomat, amit annyira imádok, vagy bevásárolok egy nőnek és a gyerekének, aki elveszítette a munkáját és tönkrement anyagilag.” magyarázza Cyla, majd hozzáteszi, az influenszer-lét egy nagyon pontos tervezést igénylő főállású munka, ami nem feltétlenül való mindenkinek.

Címkék: cyla hírességek influencer influenszer kajdi csaba közösségi média kritika social media sztárok vélemény

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Ezeket a borzalmas karaktereket valójában nagyon édes sztárok alakították

Ezeket a borzalmas karaktereket valójában nagyon édes sztárok alakították

A következő színészek annyira jól játszották híres szerepüket, hogy a képernyőt nézve már-már elhittük nekik, hogy a való életben is ennyire gonoszak...

Marvel-sztárok, akikről fogalmad sem volt, hogy ilyen jó barátok

Nem véletlenül működik köztük olyan jól a képernyőn a kémia…

Kylie Jenner elárulta a babája nemét, és észre sem vetted

Akkora easter egget hagyott Kylie Jenner az Instagramján, amit maximum a Marvel filmektől szokhattál meg.

Fluor Tomi pikáns fotóval köszöntötte szülinapján Szabó Zsófit

Tegnap ünnepelte 33. születésnapját Szabó Zsófi, és nyilván nem telhetett el ez a nap anélkül, hogy fel ne köszöntötte volna Fluor Tomi. Erre az egyszerre vicces és zavarba ejtő kompozícióra viszont nem számítottunk.

Shane Tusup Hosszú Katinka tűrőképességét feszegeti

Az edző és a tanítványa elfoglalták Hosszú Katinka felségterületét, miközben az Iron Lady éppen egy másik országban van.

Korhatáros fotó készült Megan Foxról és Kourtney Kardashianról

Hát, a képeket elnézve nehéz szavakat találni... Egy biztos, Kim Kardashian fehérneműmárkája új célközönséget talált: a férfiakat.

Vilmos herceg vallomásától könnyekig meghatódsz

A herceg a gyerekkoráról mesélt, pontosabban arról, hogy Fülöp herceg milyen huncutságokra vette rá az unokáit.

Fájó döntést hozott Hosszú Katinka

Hetek óta az a legnagyobb kérdés, vajon Hosszú Katinka folytatja-e úszókarrierjét vagy sem. Végre megkaptuk a választ.

Borzalmas baleset miatt került kerekesszékbe a Szexoktatás sztárja, George Robinson

Isaac nem csak a sorozatban csupaszív karakter, de az őt alakító George Robinson is egy olyan srác, akivel szívesen lógnál együtt a hétköznapokban. Pedig egy szörnyű baleset után az egész életét újra kellett gondolnia a Szexoktatás színészének.

Nem Willie Garson az egyetlen színész, aki meghalt, mielőtt befejezhetett volna egy filmet vagy sorozatot

Az egész világot megrázta a hír, hogy a Szex és New York színésze, Willie Garson tragikus hirtelenséggel meghalt. És sajnos nem ő az egyetlen, aki már nem tudta befejezni élete nagy munkáját.

Ariana Grande retteg az életéért

Ariana Grandénak késes zaklatója van, akit ugyan már elkaptak, de az énekesnő most bevallotta, hogy még mindig félti a biztonságát.

Tovább durvul Angelina Jolie és Brad Pitt pere

A gyermekelhelyezési per, ami már több éve húzódik Angelina Jolie és Brad Pitt között, most újabb fordulatot vett.

Uma Thurman elárulta a „legsötétebb titkát”

Uma Thurman rendkívül személyes esszében vallott tinédzserkori traumájáról, amit a „legsötétebb titkának” nevezett.