Meghan Markle hatalmas győzelmet aratott

Nem hátrált meg, és meglett az eredménye!

Meghan Markle hatalmas győzelmet aratott

Biztos megvan az a tény, hogy Meghan Markle tavaly beperelte a Daily Mailt, amiért az nyilvánosságra hozta az apjának, Thomas Markle-nek írt magánlevelét. Eközben pedig Harry sem tétlenkedett: egy másik keresetet benyújtva, több bulvárlapot is beperelt. Utóbbi ügynek egyelőre még nem érkeztek fejleményei, előbbinek viszont annál inkább.

Július végén még úgy tűnt, az ügy véget is ért: akkor mindenki azt hitte, hogy Meg vesztett. Úgy tűnt, a vereségbe is beletörődött, és ki fogja fizetni a több, mint 25 milliós perköltséget, mivel a Daily Mail megpróbálta nyilvánosságra hozni 5 barátnőjének a nevét, akik a névtelenség védelmében nyilatkoztak korábban a People magazinnak. És bár azt gondolta, hogy a barátait belevonni az ügybe még a 25 milliónál is nagyobb ár lenne, végül nem adta fel a küzdelmet. Sőt, az ügyvédjével beadtak egy indítványt, amivel igyekeztek meggátolni az Associated Newspaperst (vagyis a Daily Mail és a Mail on Sunday lapok tulajdonosát), hogy publikálja a források kilétét.

Ennek pedig meg is lett az eredménye. Tegnap ugyanis kiderült, hogy Meghan megnyerte ezt az előzetes tárgyalást, és így ennek segítségével a barátai anonimitását meg tudta védeni. A bíró, Mark Warby úgy határozott, hogy az informátorok nevei nem hozhatók nyilvánosságra a Daily Mail ellen folyó per során – pont, ahogy Meg remélte.

Bár ez az egész anonimitás-ügy még csak az előszele volt a fő tárgyalásoknak, ami valószínűleg jövőre kezdődik el rendesen, de a győzelem az győzelem!

Még több

Sztárhírek